Skocz do zawartości

Premier PS76MLF2 czy Batson 993F.

Kamil615

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kompletuję sprzęt na zbliżający się sezon. Ryba na jaką się nastawiam to pstrąg, czasami kleń. Rzeka, na której będę łowił to Bóbr. W mojej okolicy nie ma wielkiego nurtu. Przynęty to obrotówki 1,2,3, woblery do 6 cm. Zastanawiam się nad Batsonem 993F i St. Croix Premier PS76MLF2. Nie wiem, który lepiej sprosta moim wymaganiom. Co do tego Premierka to jest to dość nowy kij i nie ma przy nim zbytnio opini. Boję się trochę jego długości - 230 cm (zazwyczaj łapałem na 270). Co do tych wędzisk to zaproponowano mi interesujące ceny (używane). Proszę o pomoc, najbardziej potrzebuję opini o St. Croix.

Pozdrawiam.

Premier 76MLF2 to jeden z najbardziej uniwersalnych patyków. Niedawno taki sprzedałem, bo w części sprzętu przesiadłem sie na casta. Razem z 76MF2 tworzą pare idealna na łódkę pod wiele gatunków ryb.

Teraz poszukam sobie czegoś podobnego, tyle ze z pazurem pod multik ;)

Krotki dosc "jednostronny" opis tego modelu jest tu http://fishing-test.pl/wdki/23-wdki/714-wdka-na-pstrga-st-croix-premier-ps76mlf2

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

@Żbiku czy mógłbyś napisać coś więcej o tym kijaszku? Tak jak pisałem wyżej, szukam na pstrąga. Na forum zaproponowano mi za przyzwoitą cenę użytego dosłownie tylko parę razy (nie przypadł do gustu) co widać po zdjęciach. Tak to raczej od razu bym go wziął tylko bałem się trochę tej długości. Fakt przedzieranie się po zalesionej stronie rzeki z moim 270 cm, do najlepszych nie należało. Mam jeszcze pytanie czy kijek się dobrze ładuje np przy woblerze 4 cm, można rzucić "spod" kija?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Kamil615

Na małej rzeczce pstrągowej rzucisz tak z druga ręką w... kieszeni. 7,6 to typowa długość, chyba dość optymalna dla pstrągowego kijaszka...

Tym Premierem dodatkowo wykosisz pokrzywy, podeprzesz się wychodząc z odwiedzin u bobra lub wykorzystasz do rozbicia namiotu...(*)

(*) nie róbcie tego sami w domu...

• Like 1

Ja Ci niestety o walorach rzeczywistych tego kijka nie opowiem, bo nim nie lowilem ;) Mój kolega miał identyczny patyk, widzialem jego prace na łódce i tak mi sie spodobał, ze kupiłem sobie identyczny. Do tego dokupiłem 76MF2 i cieszyłem sie pięknym kompletem na przyszły sezon na pontonie.

Niestety choroba zwana castmania tak mnie wciągnęła, ze sprzedałem oba Premiery po paru tygodniach od zakupu, z czego tym MF2 lowilem jeden raz, a MLF2 ani razu ;)

Nie mniej, wg mnie kupuj w ciemno, na pewno sie nie zawiedziesz.

Ja poszukam, czy nie ma takiego MLF2 pod casta i jak znajdę, to sobie kupie ;)

Edytowane przez Żbiku

• 3 miesiące temu...

Odgrzewając temat... Jaki ciężar rzutowy (dolny) będzie pisany dla kijaszka... Może jest ktoś z forumowiczów który posiada Premiera PS76MLF2 i pochwaliłby się odczuciami i powiedział co nieco na temat kijaszka... Zamierzam kupić ten kijaszek pod okonia i klenia - małe gumki na 3-10g główkach oraz woblerki 3-5 cm czasem obrotówka i cykada...

Z góry dziękuję.

• 6 miesięcy temu...

Witam , nie chcę zakładać nowego tematu gdyż interesuje mnie w/w kij od  St.Croix [ PS76MLF2 ] . Przynęty to głównie wobki 3-6cm czasem gumki , obrotówka , łowić chcę tym kijkiem Pstrągi .

Interesuje mnie od jakiej gramatury kije się ładuje .

Jest w sklepie za 742 zł i nie wiem czy kliknąć kup :) . Warto , może znacie w podobnej kwocie coś lepszego .