Skocz do zawartości

Shimano Vanquish 2016

nitror1

Rekomendowane odpowiedzi

Nowości , nowości wszędzie nowości - trzeba worek z kasą mieć , żeby ciągle za nimi nadążać ...ehhhh.

Wizualnie podobnie do stelli 2015....jeśli będzie pracował jak jego poprzednik to raczej się nie skuszę ....Kto wie ,może nie będzie aż tak suchy ...

Pzdr

• Like 2

Nawet nie te stare, w 2011 Twinek wyglądał fantastycznie , Rarenium FA,FB - kolejne bardzo ładne młynki . To co dzisiaj wypuszcza Shimano przynajmniej mnie odstrasza i jak widzę nie jestem osamotniony w swoich odczuciach.

Edytowane przez Szymon82
  • Like 4

Nawet nie te stare, w 2011 Twinek wyglądał fantastycznie , Rarenium FA,FB - kolejne bardzo ładne młynki . To co dzisiaj wypuszcza Shimano przynajmniej mnie odstrasza i jak widzę nie jestem osamotniony w swoich odczuciach.

Coś na zasadzie jak ludziom się nowe modele aut nie podobają a po paru latach ``niektórzy ludzie`` twierdzą,że są rewelacyjne. :)

• Like 1

Coś na zasadzie jak ludziom się nowe modele aut nie podobają a po paru latach ``niektórzy ludzie`` twierdzą,że są rewelacyjne. :)

Dobrze , że napisałeś ''niektórzy''.

Porównanie do aut jest kiepskie , są ładniejsze , bezpieczniejsze , wygodniejsze i bardziej funkcjonalne. Oczywiście o trwałości nie mówimy :ph34r:

Edytowane przez Szymon82
  • Like 1

Mnie denerwuje że w nowszych shimano nie ma blokady obrotów wstecznych. Dla mnie to bardzo istotny element, i bez tego takie kołowrotki mnie nie interesują. A szkoda...

Rzeczowa uwaga. 

Mi podczas brodzenia brak przelacznika doskwiera. Lowilem Stella 14 i ten brak jednak odczuwalem przy podbieraniu ryb.

Teraz lowie Existem do takich zastosowan i z przelacznika korzystam.

Dlatego raczej Vanquisha pod uwage brac nie bede. Aczkolwiek niektore modele (wersje) sa naprawde ciekawe, unikatowe bym powiedzial.

No ale TEN przelacznik :(

Edytowane przez Guzu
  • Like 3

Jestem fanem Shimano, ale oni chyba postawili sobie za cel zrobienie najbrzydszego kołowrotka i z każdym następnym modelem są w tym coraz lepsi :) Najładniejsze młynki robili miedzy Stellą '10 a '14.

Żeby tak choć cały czarny był....

Calego czarnego rzuca jako LIMITED. W 17tym badz 18tym ;)

• Like 3

I generacja Vanquish ładniejsza od tej 2016r. .Na nowoczesnym kosmosie firma się nie dorobi , gdyby wrócili do produkcji modeli z lat 98r. do 2012r. mieliby lepsze branie na swój towar.Ludziska wolą starsze konstrukcje bo była w nich moc i wygląd.Jak będzie wyglądał Vaniek w 2020r. strach pomyśleć.

Edytowane przez Kajtelek2
  • Like 2

I generacja Vanquish ładniejsza od tej 2016r. .Na nowoczesnym kosmosie firma się nie dorobi , gdyby wrócili do produkcji modeli z lat 98r. do 2012r. mieliby lepsze branie na swój towar.Ludziska wolą starsze konstrukcje bo była w nich moc i wygląd.Jak będzie wyglądał Vaniek w 2020r. strach pomyśleć.

Niebywalym zaniedbaniem ze strony producenta jest fakt, ze jeszcze dla nich nie pracujesz...

• Like 14