Skocz do zawartości

Shimano Vanquish 2016

nitror1

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam właśnie poprzedni model w wersji 4000 i używam go do typowego połowu szczupaka na przynęty do 25g. Jest lekki więc z premedytacją kupiłem większy coby na dłużej starczył :-) Faktycznie wersja 2016 szału stylistyką nie robi...

Edytowane przez karbusd

I generacja Vanquish ładniejsza od tej 2016r. .Na nowoczesnym kosmosie firma się nie dorobi , gdyby wrócili do produkcji modeli z lat 98r. do 2012r. mieliby lepsze branie na swój towar.Ludziska wolą starsze konstrukcje bo była w nich moc i wygląd.Jak będzie wyglądał Vaniek w 2020r. strach pomyśleć.

Jakoś ludziska o te starocia się nie zabijają bo wiszą na ebay'u po kilka miesięcy.A te nowe schodzą jak świeże bułki.Także firmie shimano w najbliższym czasie bankructwo nie grozi, dopóki rynek polski będzie dla nich tak ważnym odbiorcą jak dla techniki grzewczej  rynek afrykański.

Edytowane przez maicke82
  • Like 10

Jakoś ludziska o te starocia się nie zabijają bo wiszą na ebay'u po kilka miesięcy.A te nowe schodzą jak świeże bułki.Także firmie shimano w najbliższym czasie bankructwo nie grozi, dopóki rynek polski będzie dla nich tak ważnym odbiorcą jak dla techniki grzewczej  rynek afrykański.

Gdyby były nowe i byłby serwis,to by się zabijali,ile czasu leżała w Złotym Karasiu fabrycznie nowa Stella 4000FB?

Sam bym kupił kilka nowych staroci,gdyby były dostępne,a nie trzeba by wyszukiwać,wygrzebywać i ryzykować,że jeśli taki sprzęt kupię,to nie będzie miał np. przekładni z ołowiu? ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Różne gusta, wiadomo, ale w moim odczuciu nowe modele Shimano fatalnie wyglądają. Myślałem że nic brzydszego od nowej Stelli (10' to była/jest piękność) nie wymyślą a jednak :-)

Jak walniesz kilka browarów to nowe modele się ładne zrobią.
  • Like 1

Ładny/nieładny rzecz gustu. Mi po jednym sezonie i jednej konkretnej rybie, która dała trochę popalić (sumek 170cm), reszta bolki itp, generalnie tylko woblery się praktycznie posypał..

Tak wiec może nie wygląd jest najważniejszy przy tym modelu B)

kurcze sory ale kompletnie nic nie zrozumiałem....czyli ze co??

• Like 1