mrWhite7 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 No właśnie literka "C" oznacza wersję kompaktową ,więc co za tym idzie ? Mniejsze gabaryty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) C3000 to 2500 z T-knobem i głębszą szpulą, w wersji HG korbką 55mm patrz wyżej Edytowane 31 Października 2016 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Z powodu wysokich cen 3000HGM, biorę pod uwagę C3000SDH. Kolego pod jaki kij go podpinasz i jakie zastosowanie.U mnie jest sparowany z varivas violente vll-77-t do łowienia okoni i innych rybek na lekko... druga opcja to Phenix karabela fx863-2 do łowienia pstrągòw, kleni i jazi...Kołowrotek z nawiniętą plecionką pod rant waży 199 gramów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Cześć, a czy ktoś może objaśnić w jaki sposób się korzysta z otworu do oliwienia rolki? Po prostu chlust na oko z pojemnika czy jakiś bardziej wyrafinowany sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Ja mogę wyjaśnić, bo korzystam od niedawna Krok pierwszy - kupujesz (ja zrobiłem to u Mefisto) specjalną oliwkę z dozownikiem.Krok drugi - strzelasz w otwór oliwką pod ciśnieniem.Krok trzeci - łowisz no...wcześniej można delikatnie osuszyć rolkę z nadmiaru oliwki, przykładowo zwykłą chusteczką. Po kilku "zapodaniach" do 11TP oraz 12V stwierdzam, że jest fajnie, rolki śmigają aż miło. Zobaczymy, czy efekt będzie zadowalający po dłuższym czasie...do tej pory aplikowałem do rolki smar (np. Quantum Hot Sauce) i także było super. Oliwka wydaje się być sprytniejsza i wygodniejsza w użyciu, ciekawe tylko, czy na dłuższą metę nie szkodzi łożysku Edytowane 17 Listopada 2016 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Dzięki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ktoś może miał możliwość porównac nowego vanka C2000S do stelli 14 C2000S.Średnica szpuli minimalnie większa w stelli.A co z bodami i rotorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Podpinam się do pytania @Adriano. Rozważam obydwa modele do wędki okoniowej (jako forma pomocy przyjacielowi, gdyż sam używam Stradic Ci4+ 2500 fb i z niego nie zejdę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Różnica tylko w szpuli, jest 1mm szersza i 1,5mm wyższa. Reszta to samo, z tym że rotor w V16 jest inaczej zaprojektowany, inny kształt bardziej przypomina ażurowe AirRotor Daiwy. Stella C2000S bardzo przyjemny kołowrotek, jedyna wada to cena szpuli zapasowej. Za 1szt można mieć praktycznie 2szt do Vańka z tego tez powodu zmieniłem na tego drugiego Jeżeli komuś nie przeszkadza cena zapasu lub go nie potrzebuje, Stella C2000S jest chyba najlepszym młynkiem jaki miałem w ręku do UL. Edytowane 28 Listopada 2016 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Jak posiadasz oba to załaduj fotkę do porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Nie mam już nic mniejszego niż 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Na rynku JDM pojawiają się dwie nowe wersje Vanquish 2016 :C2500xgs ( 175 g i nawoj 88 cm !)C3000hgsdh Co oznaczają skróty chyba każdy wie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Na rynku JDM pojawiają się dwie nowe wersje Vanquish 2016 :C2500xgs ( 175 g i nawoj 88 cm !)C3000hgsdh Co oznaczają skróty chyba każdy wie PozdrawiamSzybkie i wściekłe! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Dziś poprzewijałem linki i miałem okazje zważyć vańkowe C2000 szpulki bez balastu . Wynik powtarzalny . Yumeya mieści 0.25mm - 90m , jest głębsza i cięższa o całe 6.2g od oryginalnej C2000S , oi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 już z pojemności wynika, że powinna być lżejsza, dlatego nie rozumiem kupowania Yumeya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Z przyzwyczajenia kupiłem , 0.19mm wejdzie ok 150m . Dla spokoju ducha w zasadzie Edytowane 11 Grudnia 2016 przez m a t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Informacyjnie . Korbka podwójna oryginalna od Vańka '16 C3000SDH waży 29g . Pasuje i ładnie się komponuje ze Stellką '10 4000 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Informacyjnie . Korbka podwójna oryginalna od Vańka '16 C3000SDH waży 29g . Pasuje i ładnie się komponuje ze Stellką '10 4000 Pasuje też do TP'15 i stradica ci4+ '16... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 przecież, to wszędzie H2 i pasują zamiennie, nawet jak nie ma takiego opisu w tabelce, np od 16 Stradic CI4+ 2500, do 15 TP 4000, a pewnie też do 11 TP, bo to też mocowanie H2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 vanquish c3000hg-a pytanko c - body od 2500hg przekładniaa co literka a znaczy ? (na europe ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Przeglądając kołowrotki w znanym mi sklepie natknąłem się na Shimano Vanquisha z całkowicie innymi oznaczeniami niż prezentowane w wątku na #1 stronie http://www.nordfishing77.at/shimano-vanquish-2500-sfa-neu-2017-4919http://www.nordfishing77.at/shimano-vanquish-c-3000-fa-neu-2017-4920czytając dalej dane techniczne znowu ogarnęło mnie zdumienie ponieważ Vanquish 2500 SFA przy przełożeniu 6,3 : 1 nawija 77 cm sznura na obrót i waży 180 g porównując go jednak do modelu 3000 FA który przy przełożeniu 5,3 : 1 nawija też 77 cm sznura waży 185 g a więc 5 g więcej czego niestety nie mogę zrozumieć .Oznaczenia jeszcze jakoś przełknę bo jest napisane że w roku 2016 (jeszcze) to nowość 2017 ! ale porównując parametry już nic nie rozumiem ,może mi ktoś to wytłumaczy ?Literka S jak się domyślam świadczy o płytkiej szpuli ale przełożenia ,wagi oraz ilość sznura na obrót jest dla mnie zagadką Odświeżając nieco temat przyłączę się do pytania Artura - ki czort z tym SFA ? W znanym i lubianym sklepie niemieckim obok siebie dostępne dwie wersje - 2500S i 2500SFA . Parametry praktycznie te same , zehn euro różnicy ( 2500S droższy znaczy ). Niestety relacja od okazyjnego kuriera , który z wędkarstwem nie ma wspólnego nic , więc może ktoś coś ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) dystrybucja JDM i EU , jak tylko 10E, to się nie zastanawiać, tak na wszelki wypadek a z tym 6.3, to musi być błąd, to musiałby być XG, po prostu czeski błąd 5/6 http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/spinning/vanquish-fa.html http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4349 Edytowane 31 Stycznia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dzięki Kamil - tak jakoś zupełnie instynktownie dałem telefonicznie cynka , coby brał tę droższą s-kę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) musieliście poprawiać nawój podkładkami ?chciałbym zminimalizować ewentualną liczbę przewinięć, bo ostatnio każde Shimano musiałem "poprawiać", 16 Stradic 4 razy, 15 TP 2 razy Edytowane 1 Lutego 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Przy Stradicu 2016 kombinowałem, z dobrym skutkiem. Dawno temu z Rarenium FA także. Ale o ile dobrze pamiętam, nie było problemu z Rarenium FB, 11TP, 12V....może to loteria po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi