Skocz do zawartości

Shimano Vanquish 2016

nitror1

Rekomendowane odpowiedzi

Z każdym nowszym rocznikiem co raz gorzej z powtarzalnością. W starych shimano była 1 podkładka i to zalatwiało sprawę.

Trzeba jednak powiedzieć że jest różnica w spasowaniu aktualnych modeli a choćby modeli z rocznika 2007/08 - 2010/2011

A tych starszych to już na szczęście nie pamiętam .

Dawno nie mialem juz z nimi kontaktu. Nie tesknie :)

Natomiast ten wymagany luz w generacji Stella FE(JDM10) czy TP11 to byla niezla pulapka na serwisantow.

Spasowanie "po daiwowemu" szybko konczylo przekladnie w tych kolowrotkach.

Natomiast Stella 14 /FI czy TP 15 chodza zdecydowanie ciasniej spasowane.

I naprawde nie mowie tu o jednym ezgemplarzu, tylko wyciagam wnioski na probie kilkunastu / dwudziestu sztuk z modelu, ktore mialem okazje miec / krecic / serwisowac .

:)

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Wersja limitowana 4000XG:

https://web.facebook.com/AngelsportMoritz/photos/pcb.1476805522388964/1476805415722308/?type=3&theater

PS. Całkiem zgrabna maszynka im wyszła, zdaje się z przeznaczeniem na słone trocie, bassy. Z tego co piszą dostępny wyłącznie w JP.

Edytowane przez vako

Wersja limitowana 4000XG:

https://web.facebook.com/AngelsportMoritz/photos/pcb.1476805522388964/1476805415722308/?type=3&theater

PS. Całkiem zgrabna maszynka im wyszła, zdaje się z przeznaczeniem na słone trocie, bassy. Z tego co piszą dostępny wyłącznie w JP.

To model z 2013 !

Limited na bazie pierwszej generacji vanquisha

Były inne wersje Limited teZ

Polecam poszukać na plat.jp

Jest tabelka

• 5 miesięcy temu...

Witam, mam pytanie odnośnie doboru Vanqish do wędki TICT - Ice Cube IC-69   0.1 ~ 5g  dł. 207cm przelotki tytanowe SIC TORZITE, jaki model polecacie ? Jeziora niezbyt głębokie 10m max 15m. Może inne w podobnym przedziale cenowym ?

C2000 SFA

C2000 SFA HG

C2500 SFA HG

2500 SFA

• 3 miesiące temu...

Vaniek da radę tylko jak długo...

Jeśli chcesz młynek na dłużej do cięższego zastosowania Twin power PG czy Certate 3000. Sprawdzone konstrukcje, przyjemna praca cenowo będą za mniej niż vaniek w Polsce.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Na ta chwile do wyzej wymienionych zadan mam Bradie 3000. Nie mam co narzekac ale od czasu do czasu czlowiek dostaje impuls na upgrade. Tym razem padlo na Vanka ale z tego co piszecie jest to kolowotek skonstruowany do lzejszych przynet. Hmmm lampka upgrade'u przygasla :)

Edytowane przez Luckyguliver

Nie wiem jak bardzo sie spieszysz z tym upgradem...

Ale majac w perspektywie Stelle FJ 4000 w Niemczech za 420 - 440 Euro, ale tyle beda kosztowaly tam tej jesieni.

To moim zdaniem zaden kolowrotek nie wytrzymuje relacji tego co mozna MIEC kupujac Stelle w Niemczech w takich pieniadzach.

Byc moze jest to nudne podejscie, wobec takiego argumentu nie mam kontrargumentow :)

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

Tym bardziej , że różnica wagowa w tym rozmiarze Vańka 16' do Stelli FJ zrobiła się już pomijalna . Nie tak , jak jeszcze w przypadku Vanquisha 12' i Stellki FI . Oczywiście , jeśli kryterium wagowe było podstawą , a tak było w moim przypadku .

Było pytanie o vańka xg i hg, stąd wnoszę iż koledze chodzi o maszynkę z większym przełożeniem. Jeżeli zaś nie jest to warunkiem sine qua non, to w mojej opinii Twin PG, którym ostatnio namiętnie poławiam na Drwęcy na zmianę z TP 4000SW XG, będzie wyborem idealnym. W praktyce niczego więcej nie potrzeba.

Chyba że istotnie zajdzie opcja nabycia drogą kupna Stelli w rzeczonej przez Guzu kwocie. Wówczas nie ma o czym mówić tylko brać.

Edytowane przez smokwelski
  • Like 2

Nie wiem jak bardzo sie spieszysz z tym upgradem...

Ale majac w perspektywie Stelle FJ 4000 w Niemczech za 420 - 440 Euro, ale tyle beda kosztowaly tam tej jesieni.

To moim zdaniem zaden kolowrotek nie wytrzymuje relacji tego co mozna MIEC kupujac Stelle w Niemczech w takich pieniadzach.

Byc moze jest to nudne podejscie, wobec takiego argumentu nie mam kontrargumentow :)

Juz mozna w Moritzu za 399 € kupic

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk