Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Ale to dodatkowe gramy Mogłoby się okazać, że jest za ciężko Ile to coś waży ?Spróbuję zważyć jak będę miał pod ręką.Pewnie z 1.5 - 2 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Wiem że można jeszcze lżej ale przy tej długośći to bardzo dobry wynik SprawdziłemUżywana przeze mnie korbka do Stelli 10, o długości ramienia 51,5 mm, waży 11gTo waga kompletnej korbki z knobem na dwóch łożyskach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Mam poroblem z Vanquishem c3000, kiedy szpula schodzi w dol czuć na korbie jakby wodzik czy coś takiego na sucho czuć dość wyraźnie, podczas jednostajnego zwijania przynęty problem nie ustaje i dalej jest wyczuwalny. Nie wiem czy kołowrotek reklamować czy może zaczekać aż się ułoży ? Mam stradica ci4+ i TP 15 HGM w żadnym z tych kołowrotków nie ma takiego stukania a wydaje mi się ze konstrukcyjnie sa podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Jeśli pojawia się jakaś anomalia w pracy polegająca na ewidentnie wyczuwalnym zaburzeniu w płynności działania kołowrotka , a nie mówimy tu o szumie czy efektach dźwiękowych , nie liczyłbym specjalnie na jakiekolwiek "dotarcie"mechanizmu i reklamowałbym , póki jeszcze czas przedwiosenny . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Czy ktoś ma możliwość zważenia w miarę dokładnie w Vańku 16 2500S szpulki, pokrecajki i korbki 50mm z I-knob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Ja mogę wieczorem zważyć mam korbę z i knobem ale mam jedynie szpulę c3000 bez żyłki albo 2500s ale od twinka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Sama Korba bez knoba 15.3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Ja mogę wieczorem zważyć mam korbę z i knobem ale mam jedynie szpulę c3000 bez żyłki albo 2500s ale od twinka...Zważ proszę pusta szpulke C3000 od Vańka. Będę wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Zważ proszę pusta szpulke C3000 od Vańka. Będę wdzieczny.Witam. C3000s 32g . Z pokrętłem 39g . Mam od stradica fk c3000 ta ma 36 g. Może coś pomogłem. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Witam, pokrętło od vaquisha 16 wazy 8g od 12 tyle samo. Korba z i knobem od 16 c3000 20g szpula od 16 c3000 30g (bez linki) szpula od 12 c3000 ale wypełniona plecionką 43g. Ważone na wadze kuchennej innej niestety nie posiadam w domu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Pytanie do znawców: czy Vaniek 16 ma takie samo pokretlo hamulca co Stradic Ci4+? Wyglada na to, ze tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Biorąc pierwszą lepszą wielkość np C3000 z obu modeli to są inne, pasować zamiennie mogą ale są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ale porównujesz bezpośrednio, mając oba kołowrotki w ręku? Czy patrząc po zdjęciach? Czym ew się różnią? Z ciekawości, od Ultegry FB tez jest bardzo podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ale porównujesz bezpośrednio, mając oba kołowrotki w ręku? Czy patrząc po zdjęciach?Czym ew się różnią? Z ciekawości, od Ultegry FB tez jest bardzo podobne 6DA57325-EF5E-4700-960C-DACE67642876.jpegTo tak . Miałem w październiku trzy kołowrotki TP 3000 , Stradica 2500 fb i tego mam do dziś vanquisha c3000s . Szpulę z pokrętłami pasują zamiennie ze wszystkich kołowrotków. Z tego co Mefi mówił od vańka waży najmniej. Ale wizualnie nie pomogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Kształtem to to samo. Roznica jest w kolorze TP i ultegra czarny mat, a vaniek i stradic ci4+ pokryty lakierem . Wyglada identycznie jak korby ci4+ do vanka16' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Mam TP 15 stradica 16 i Vanka 16. Pokrętła jak dla mnie sa identyczne wagowo i pod względem budowy jedynie różnią się delikatnie odcieniem ale nie jest to jakoś super widoczne jeżeli nie ma ich wszystkich obok siebie. I oczywiście wszystkie pasują zamiennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Pokrętło do Vanquisha jest identyczne wymiarowo, wagowo lżejsze minimalnie (mało precyzyjna waga pokazać może że ważą tyle samo), a różnią się odcieniem, gdyż do Vańka jest z CI4+ a do Stradica z plastiku. CI4+ ma takie charakterystyczne plamy/cienie, widoczne pod światło. Że nie są identyczne świadczy ich cena: do Vańka jest droższe (2500 a nie 1500 jena). Przy okazji - zwracałem też kiedyś uwagę na coś co mnie tknęło przy analizie schematów japońskich z krzakami i cenami części: rotor Stradica FB kosztuje 2500 jena, a Vanquisha 5000. Niby obydwa te same, z CI4+, ale porównanie ich w realu od razu pokazuje, że ten Vańka bardziej sztywny. To z pewnością nie są te same rotory. Czy ten plus w materiale jest trochę większy, czy jak? Poza tym w Stradicu jakiś tam prypek wklejany jest celem chyba poprawy wyważenia, a Vanquishu od jest w rotorze zintegrowany jako jedna część. http://www.spin-review.ru/reels/shimano/pdf/16_str_ci4_2500s.pdfhttp://www.spin-review.ru/reels/shimano/pdf/16_vanq_2500s.pdf Edytowane 20 Marca 2019 przez smokwelski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Mam pytanie do posiadaczy Vanquisha a najlepiej 2 w rozmiarze c2000 i 2500/c3000, czy stopki tych kołowrotków różnią się wysokością na końcach gdzie wkłada się je w uchwyt? Mam kij lureleader i Vańka c3000, i stopka z tyłu nie wchodzi prawie wcale w uchwyt kołowrotka i zastanawiam się czy oczko mniejszy model załatwił by sprawę bo ma mniejsze gabaryty stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Mam c2000s i c3000sdh. Przed momentem porownalem i wydaje mi się, że same stopki są identyczne rozmiarowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 To zła wiadomość dla mnie niestety, znalazłem w internecie zdjęcie porównujące długość stopki i w obu modelach jest taka sama ale myślałem ze może jest węższa w mniejszym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 No tak ale do shimano jej nie wkręce Juz wkrecisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) Panowie wrzuci mi ktoś, najlepiej kilka osób foto spod szpuli ? Konkretnie chodzi mi o to ile podkładek jest u Was aby waniek dobrze układał linkę. Edytowane 4 Września 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi