bazyloss Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 ok, ale ja pytam konkretnie o Vańka 16 ps. w 16 Stradic CI4+ C2500S fabrycznie były dwie podkładki 0,25mm, skończyło się na 2x0,5 + 1x0,25 :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 W C2000S również trzeba było dodać jedną cienką podkładke przy lince 0.4 PE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeśnyDziadek Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Mnie denerwuje że w nowszych shimano nie ma blokady obrotów wstecznych. Dla mnie to bardzo istotny element, i bez tego takie kołowrotki mnie nie interesują. A szkoda...Proszę sprawdzić Daiwy ISO (tam obroty wsteczne są ok), obroty wsteczne są zbędne w kołowrotkami spinningowych bo ulegają szybko uszkodzeniu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 musieliście poprawiać nawój podkładkami ?chciałbym zminimalizować ewentualną liczbę przewinięć, bo ostatnio każde Shimano musiałem "poprawiać", 16 Stradic 4 razy, 15 TP 2 razy Dwie podkładki !!!Bez nich makabrycznie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 0,25mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 0,25mm ?0,5 i 0,25 w 2500s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 W obydwu maluchach C2000 obyło się bez regulacji . Cienkie mono 0.15 i plećka pe 0.6 nawinięte wzorowo . Mono 0.18 mogłoby być ciut lepiej bo mikro stożek odwrócony wyszedł . Mało widoczne ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 W moim C2000S obyło się bez dokładnia. Nawóz wzorowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 ok, dzięki, Panowie, wiem już co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 W moim C2000S obyło się bez dokładnia. Nawóz wzorowy. Czyli, że Vanquish jest be? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 oczywiście, miałem kilkanaście Daiw z rocznika 2006-2013, żadnej nie musiałem regulowaćmiałem chyba 8szt Shimano, 80% musiałem podkładkować ps. no może Vaniek nie taki zły, bo te 20% to 12 Vanquish 1000S i 2000S i jedna zabłąkana Stella 4000 (2007) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Czyli, że Vanquish jest be? Czasami pisanie w telefonie skutkuje oczywistą pomyłką literową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Miałem tak samo, w daiwach tylko certate, pierwsza z mag seal wymagała podkładki. Shimano wszystkie... Vanquish '16 c3000sdh 2 najciensze dołożyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie rozumiem, co w tym takiego strasznego, że trzeba było dołożyć podkładki? Co innego, jeśli producent by ich nie dokładał do kompletu ale skoro są, to co za problem je wstawić i "ustawić" nawój wg własnych upodobań? Miałem też 2szt nowych Certate (2506 i 2510) i w obu musiałem dołożyć podkładki, bo nawijały w stożek, więc nie widzę tu wyższości Daiwy nad Shimano w tym aspekcie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Daiwa ma nawijać w lekki stożek (odwrócony) Edytowane 3 Lutego 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 W lekki jak najbardziej, to się zgadza ale nie taki, gdzie z górnego rantu spadają zwoje, a na dole zostaje dużo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) oczywiście, miałem kilkanaście Daiw z rocznika 2006-2013, żadnej nie musiałem regulowaćmiałem chyba 8szt Shimano, 80% musiałem podkładkować ps. no może Vaniek nie taki zły, bo te 20% to 12 Vanquish 1000S i 2000S i jedna zabłąkana Stella 4000 (2007)Kamil ja myślę ,że posuw w Daiwach R4 oparty na mimośrodzie minimalizuje jakiekolwiek różnice w ustawieniach podczas schodzenie kołowrotka z taśmy i stąd większa powtarzalność i spasowanie. W shimano luzy na posuwie szpuli mogą być różne.Jest tam po prostu więcej elementów odpowiedzialnych za to. Na wormsfafcie są podkładki,często tulejki zamiast łożysk,dochodzą podkładki i luzy na wodziku ,w suporcie. I może stąd bierze się konieczność regulacji nawoju po zakupie .Shimano się tym nie przejmuje i my też nie powinniśmy, bo to absolutnie żaden problem. Edytowane 3 Lutego 2017 przez maicke82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie rozumiem, co w tym takiego strasznego, że trzeba było dołożyć podkładki? Co innego, jeśli producent by ich nie dokładał do kompletu ale skoro są, to co za problem je wstawić i "ustawić" nawój wg własnych upodobań? Miałem też 2szt nowych Certate (2506 i 2510) i w obu musiałem dołożyć podkładki, bo nawijały w stożek, więc nie widzę tu wyższości Daiwy nad Shimano w tym aspekcie Jestem tego samego zdania duży wpływ przy nawoju ma również średnica linki i przy bardzo cienkich często trzeba korygować podkładkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Vaniek C2000 w częściach . Sucho zaczał kręcić i faktycznie na przekładni smaru o tyle o ile . Użytkowany raczej okazjonalnie , nie katowany to i trybiki jak nowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 To teraz ładują 4 podkładki na koło przekładni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 To teraz ładują 4 podkładki na koło przekładni? Pewnie czasem 2, czasami 4 a czasami 1To chyba zalezy od spasowania obudowy i przekladni.Czy tam jest jeszcze jakis wzor / drugie dno tego systemu stosowania podkladek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Czym więcej tym bardziej sprężynują . Dla zboczeńców lepszy efekt spasowania :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Czym więcej tym bardziej sprężynują .Dla zboczeńców lepszy efekt spasowania :-) To ciasniutko trzeba spasowac trybiki, zeby zaczely sprezynowac Oj chyba niektorzy to nie lubia polsrodkow i ida po calosci - DO KOSCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi