Skocz do zawartości

Daiwa Ninja A 2016

b_biba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak się rozglądam za przyzwoitym ekonomicznym kołowrotkiem. Wpadł mi w oko Daiwa Ninja A, nowość na 2016.

Za nieco ponad 200 zł wygląda naprawdę przyzwoicie a i nawet dorzucają aluminiową szpulę dodatkową. Jeśli ktoś miał styczność z tym młynkiem byłbym wdzięczny za opinie :)

• Like 1

Byłem , widziałem, macałem. Kołowrotek wygląda na żywo fajnie i kręci lepiej niż przyzwoicie. Myślę, że będzie to duża konkurencja dla zauberów, exage itp. Jednak ma jedną wadę która mnie niestety zniechęciła do zakupu a mianowicie nie nadaje się do solanki. Dołożyłem trochę grosza i wziąłem Daiwa Freams 3000 A.

Edytowane przez b_biba

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zakupiłem Legalis 2000 na 2016 przez neta ,po dwóch minutach kręcenia na sucho zaczął szumieć,jakby gdzieś rotor obcierał,spakowałem odesłałem,sprzedawca oddzwonił i powiedział że kręcił jeszcze paroma i sprawa wygląda podobnie,dołożyłem 100 zł i wziełem Lexe 2000,po paru wypadach na ryby jest ok.Piszę o nich bo wszystkie na ten rok są bardzo podobne (Legalis,Rewros,Ninja)

Macałem dziś w sklepie Ninje, na sucho bardzo pozytywne wrażenia - gdzyby nie uraz do Daiwy po Legalisie (identyczna historia jak wyzej opisana - wyjęta z pudełka chodzila jak traktor z piaskiem w środku), to chyba bym kupił Ninje. Ktoś uzywa już trochę i moze coś powiedzieć o trwałości? Ona jest "full plastik body"?

Wydaje mi się że po jakiś 50 wypadach mogę się wypowiedzieć już na temat tego kręcioła. 
Posiadam rozmiar 1003a z płytką szpulą, do lekkiego łowienia, chociaż pracował już pod przynętami do 15 gram. Nad wodą spędził już trochę czasu, wyciągnął wiele okoni 30+ i pare sandaczy i szczupaków do 60 cm. Wciąż kręci płynnie, zakres regulacji hamulca jest jak najbardziej ok i płynny w przeciwieństwie do tego co pisał użytkownić przede mną. 

Podsumowując, kręcioł świetny jak za te pieniądze. Dwie aluminiowe szpule w zestawie, bardzo fajne wykonanie cieszące oko, podczas deszczu czy ulewy pracował nienagannie.

Za 200 zł, polecam.