b_biba Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam.Tak się rozglądam za przyzwoitym ekonomicznym kołowrotkiem. Wpadł mi w oko Daiwa Ninja A, nowość na 2016.Za nieco ponad 200 zł wygląda naprawdę przyzwoicie a i nawet dorzucają aluminiową szpulę dodatkową. Jeśli ktoś miał styczność z tym młynkiem byłbym wdzięczny za opinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolbn Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Widziałem kołowrotek, na sucho kręciłem o opinie trudno bo to nowość i raczej mało kto nim łowił, Jedynie powiem ze solidnie wykonany jak na cena około 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Kręci nieźle, lepiej niż Shimano w tej cenie czy droższe o 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Myślę że zaryzykuje. Jak trochę nim połowię zdam relacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Myślę że zaryzykuje. Jak trochę nim połowię zdam relacje. Czekamy na recenzję, wrzuć też kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Bardzo podobny ten kołowrotek do mojego Revrosa czyżby to samo z nowa nazwa i obudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Raczej nie bo jest równolegle z Revrosem w katalogu na 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Byłem , widziałem, macałem. Kołowrotek wygląda na żywo fajnie i kręci lepiej niż przyzwoicie. Myślę, że będzie to duża konkurencja dla zauberów, exage itp. Jednak ma jedną wadę która mnie niestety zniechęciła do zakupu a mianowicie nie nadaje się do solanki. Dołożyłem trochę grosza i wziąłem Daiwa Freams 3000 A. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez b_biba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 I jak ktoś już coś czy niedługo będę jednym z pierwszych nabywców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Wart tej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Tia, wart pewnie tyle samo co i Legalis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemo Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Tia, wart pewnie tyle samo co i Legalis jakieś złe doświadczenia z Legalis'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Legalis jest trochę inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 jakieś złe doświadczenia z Legalis'em?Poza tym, że po łowieniu w deszczu zaczął kręcić z dużym oporem a ze smaru zrobiła się piana wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper0910 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zamówiłem rozmiar 2500 zaryzykowałem zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 I jak ktoś testował już tą Ninję? Zastanawiam się na modelu 2000A głównie pod pstrąga, ale może też sporadycznie okoń i kleń na smużaka? Czy lepiej kupić klasykę Zaubera 2000 albo Applause 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryga Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Zakupiłem Legalis 2000 na 2016 przez neta ,po dwóch minutach kręcenia na sucho zaczął szumieć,jakby gdzieś rotor obcierał,spakowałem odesłałem,sprzedawca oddzwonił i powiedział że kręcił jeszcze paroma i sprawa wygląda podobnie,dołożyłem 100 zł i wziełem Lexe 2000,po paru wypadach na ryby jest ok.Piszę o nich bo wszystkie na ten rok są bardzo podobne (Legalis,Rewros,Ninja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Dziwnie w nim hamulec działa, jakiś taki krótki zakres. Przy Zuberze hamulczyk wypada słabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Macałem dziś w sklepie Ninje, na sucho bardzo pozytywne wrażenia - gdzyby nie uraz do Daiwy po Legalisie (identyczna historia jak wyzej opisana - wyjęta z pudełka chodzila jak traktor z piaskiem w środku), to chyba bym kupił Ninje. Ktoś uzywa już trochę i moze coś powiedzieć o trwałości? Ona jest "full plastik body"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Wydaje mi się że po jakiś 50 wypadach mogę się wypowiedzieć już na temat tego kręcioła. Posiadam rozmiar 1003a z płytką szpulą, do lekkiego łowienia, chociaż pracował już pod przynętami do 15 gram. Nad wodą spędził już trochę czasu, wyciągnął wiele okoni 30+ i pare sandaczy i szczupaków do 60 cm. Wciąż kręci płynnie, zakres regulacji hamulca jest jak najbardziej ok i płynny w przeciwieństwie do tego co pisał użytkownić przede mną. Podsumowując, kręcioł świetny jak za te pieniądze. Dwie aluminiowe szpule w zestawie, bardzo fajne wykonanie cieszące oko, podczas deszczu czy ulewy pracował nienagannie.Za 200 zł, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 A jak radzi sobie z nawojem cienkiej plecionki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Używam nanofila 0,08 i jestem zadowolony, bardzo równe nawinięcie, nie skręca go. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Używam nanofila 0,08 i jestem zadowolony, bardzo równe nawinięcie, nie skręca go. Można prosić fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Jutro zrobię nad wodą dzisiaj już nie mam jak, kije w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Byłem w sklepie i sprzedawca ostro wciskał mi tą Ninje. Kręciłem Revrosem, Excelerem, Freamsem i właśnie tym. Na sucho kręciła najlepiej z wymienionych. Niemiec mówił że lepsza od Rarenium ..... kto wie Kręciłem też nowym Stradicem bleee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi