Skocz do zawartości

Daiwa Ninja A 2016

b_biba

Rekomendowane odpowiedzi

Ten kołowrotek jest naprawdę dobry, ale nie wiem czy nie za wcześnie na takie opinie. Byłem ze swoją na klenio-jaziach. W dość dużym nurcie z bandziorkiem na końcu coś tam stuknęło w środku od czasu do czasu jak przy podbijaniu gum 4 cale na główce 15 gr. Będę trzymał się zdania, że to kołowrotek do raczej delikatnego łowienia, aczkolwiek są być może serie, czy jednostki może lepiej spasowane od mojej i dadzą rade ze średnimi i ciężkimi przynętami na dłuższą metę. Tak czy siak należy chyba liczyć się z tym, że użyte materiały do kołowrotka za takie pieniądze, nie będą kosmicznie mocne i wytrzymałe na duże obciążenia. Czas pokaże  ;)

Zgodzę się z tym że coś puknie delikatnie, tylko nie wiem co to jest czy korba czy przekładnia. Wydaje mi się że korba, bo przekładnia raczej dobrze spasowana jak podgladalem. Co do zastosowania to raczej bym się nie bał o niego. Chodź sam nie lowie ciężko główki max 10g + 3 całe guma, ale zdarza założyć salmo percha 8cm jak i obrotowke 3. Jedno zauważyłem że szpule są nie równe, na czerwonej plecionka z podkładem jest idealnie, na zapasie ten sam podkład i pletka i za bardzo dowija ku górze. Dla mnie nr. 1 w tej cenie a nawet większej. Trochę sprzętu przerzucilem i żaden nie kręcił lepiej od ninjy (zauberopodobne, sargus 2, airspace, passion, laguna).

Edytowane przez Bolo8888

• 2 tygodnie później...

Ja mam już Ninję od ponad 2ch miesięcy. 15? wypadów za kleniem i okoniem i jak na razie, pod obciążeniem małych woblerków spisuje się wyśmienicie.

Hamulec bardzo płynny. Dwa razy żyłka wkręciła mi się pod szpulę, ale to raczej moja wina, bo przy bardzo lekkiej przynęcie i wietrze nie kontrolowałem jej jak powinienem. Chyba :)

Przyszła dziś nówka sztuka na serwis, więc prawdopodobnie jutro, pojutrze fotorelacja będzie w temacie serwisowym.  ;)

Hunter_pike czy oporówka w nim była oliwiona? Kilka dni temu kupiłem ten model i dziwne dźwięki dochodzą chyba z łożyska oporowego. Pytam bo nie wiem czy Daiwa oliwi oporówki czy podobnie jak Shimano nie?

Też jestem zadowolony z mojej Nindzy, jedyną rzeczą która mnie irytuje to jest knob, a dokładnie jego kształt, nie mogę się przyzwyczaić, i moje pytanie gdzie mogę kupić "zwykły prostokątny " knob ? Ewentualnie od jakiego modelu będzie pasował ?

W porównaniu do ecusimy i nexave to ninja wypada lepiej?

Lepiej kreci Ninja od ecusimy i nexave,  

W kategorji cena jakosc w moim mniemaniu nejgorszy z tych trzech jest nexave .Jezeli chodzi o ecusime kolowrotek nie jest zly jest to ten sam poziom wykonania co ninja oba kolowrotki dobrze sa wykonane i spasowane na korbce i rotorze  tylko nijna lzej pracuje i duzo ciekawiej wyglada  cala trojka dobrze nawija zylki w ladny walec  , jak bedzie z wytrzymaloscia kreciolkow czas pokaze . 

Edytowane przez yanek73