BreederGoulda Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Bierz 3000. Nie jest to młynek na 5 czy 10lat, ale 2-3 sezony intensywnego łowienia powinien wytrzymać. Sam kupiłem dwie sztuki. Jeden czeka na debiut, a drugim łowię od jakiegoś czasu sandacze. Spokojnie ogarniam główki 30g, kultura pracy na pewno wyższa niż w Zauberze, którego też miałem. Dokładnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Przyszedł mi 3000 w tym tygodniu, na sucho kręci super, lepiej niż zaubery. Szpula 3000 szersza od Zaubera 3000 / RedArca 10300. Sprawia solidne wrażenie, nic nie szumi nie stuka, dobrze spasowany, luzy jak już to minimalne. Zobaczymy jak będzie nad wodą. Póki co chyba nie ma co się wypowiadać o wytrzymałości, to chyba nowość na rok 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Dokładnie. Hunter, po sezonie wyślę go do Ciebie na badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Hunter, po sezonie wyślę go do Ciebie na badania Nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Mam pytanko,czy do Ninji pasuje moze jakas lzejsza szpula z wyzszego modelu daiwy? Ta seryjna jest wyjatkowo ciezka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Nie, gdyż nie jest z systemu R4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 10 -15 gr różnicy da Wam ostro po bicepsach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitto83 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Ja uzywam mojej Daiwy,rozmiar 3000 (planowalem pod szczupaki..) na pstragi, pod wklejanke okoniowa. Przydala bybsie mniejsza wersja, 3000 do tego kija i pstragow to za ciężko.ale mialem.kilka ladnych 50takow, hamulec bardzo precyzyjny,lowilem w śnieg, deszcz, czasem male wobki, czasem blachy 30g. Kreci jak marzenie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Jak tam spisują się oporówki w Waszych Ninja w niższych temperaturach? Nie przepuszczają? Może ktoś włożył by swój młynek na 20-30 minut do zamrażalnika i sprawdził jak ma się oporówka w temp. minusowych, jak z kultura pracy płynnością hamulca itp. Pytam bo szukam jakiegoś budżetowego młynka do podlodówki. Moja Okuma Electra 20 już wyzionęła ducha i nie da się reanimować a Stelki trochę szkoda poniewierać po lodzie...Zrobiłem test w lodówce i nie przepuszcza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Smarowaliście swoje ninje po zakupie? Na sucho robi wrażenie jakby tam była tylko oliwka - kreci lekko ale szumi, jakby nie było smaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitto83 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 O zakupie zanioslem do serwisu, dodali podkladke - skasowali luz. Przy okazji dodali smaru. Kreci mniej plynnie, ale nadal przyjemnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja luzu nie mam. Nigdzie. Nawet na korbie zero. A serwis masz "ciut" bliżej niż ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ja ostatnio kumplowi w nówce musiałem dodać 2 podkładki,bo luz na korbie był z 1,5mm.reszta ok. jak za takie siano to nie ma się do czego przyczepić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Jakbym miał 1,5mm luzu to by wrócił do sprzedawcy. Ale nie ma, natomiast szumi i tak jak napisał ktoś w tym wątku - jakby coś ocierało, tyle że to dzwiek a nie wrażenie z pracy. Cóż, albo się dotrze albo dostanie trochę ardenta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mam od niedawna Ninja 2000. Jakiś minimalny luzki jest na korbie ale do UL obleci. Pierwszy nawój linki TRAGEDIA! Dopiero zdjęcie oryginalnej podkładki i założenie cieńszej od shimano pomogło - równy nawój.Na ostatnim wypadzie na okonie sprawowała się idealnie. Zobaczymy jak po dłuższym użytkowaniu będzie się kręciła Ninja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 A to nowość, bo jak dotąd wszyscy zglaszali bardzo dobry nawój. Cóż, jakby cos to podkladek mam sporo różnych od shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ta oryginalna podkładka za gruba była. Tzn powodowało to nawój w stożek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mam i używam Daiwę Ninja 3000. Całą jesień kręci za szczupakiem z gumami 15cm i za sandaczem z główkami 20-25g. Kręci bardzo fajnie, lekko a hamulec działa idealnie. Nawet testy przy ujemnej temperaturze przeszła na piątkę za te pieniądze naprawdę warto. Miałem dwa zaubery i spro red arca, moim zdaniem Ninja bije je na głowę pod każdym możliwym względem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mam 2 spro red arc i miałem kilka zauberów, nie wiadomo jak z wytrzymałością ale kultura pracy ninja na plus, hamulec i układanie linki ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 A daiwy nie mają przypadkiem nawijać w odwrócony stożek? Bo chyba po to zrobili taki na szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Delikatny stozek musi byc na niej bo taka konstrukcja szpuli. Mam dwie ninje i w obudwoch mam po dwie podkladni jedna ciensza druga grubsza, nie widze problemu z poprawnym ukladaniem linki. Zadne podkladni od shimaniakow nie sa potrzebne. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Bolo8888 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Ja w swojej miałem jedną podkładkę. Tak czy inaczej problem u mnie rozwiązany. Bo nie był to taki nawój:strona 8 watkuNie mam skąd dobrać takiej podkładki, zauważyłem że są tam dwie sztuki chyba mosiężne, jedna grubsza druga ciensza. Tak poza tym luzem tylko do końca nie jestem właśnie pewny czy on jest na przekładni, bardzo fajny młynek. Miałem kiedyś caldie i z tego co pamiętam nie kręciła tak płynnie jak ninja. Poniżej foto jak nawija pletke 0.10 Edytowane 18 Grudnia 2016 przez menduza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jezeli chodzi ci o podkladki zacytowane w poscie to sa one na przekladni a nie pod szpula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Chodzi o podkładki po szpulą i nawój. "Zacytowałem" zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi