Skocz do zawartości

Daiwa Ninja A 2016

b_biba

Rekomendowane odpowiedzi

Bierz 3000. Nie jest to młynek na 5 czy 10lat, ale 2-3 sezony intensywnego łowienia powinien wytrzymać. Sam kupiłem dwie sztuki. Jeden czeka na debiut, a drugim łowię od jakiegoś czasu sandacze. Spokojnie ogarniam główki 30g, kultura pracy na pewno wyższa niż w Zauberze, którego też miałem.

Dokładnie. 

• Like 2

Przyszedł mi 3000 w tym tygodniu, na sucho kręci super, lepiej niż zaubery. Szpula 3000 szersza od Zaubera 3000 / RedArca 10300. Sprawia solidne wrażenie, nic nie szumi nie stuka, dobrze spasowany, luzy jak już to minimalne. Zobaczymy jak będzie nad wodą. Póki co chyba nie ma co się wypowiadać o wytrzymałości, to chyba nowość na rok 2016.

Ja uzywam mojej Daiwy,rozmiar 3000 (planowalem pod szczupaki..) na pstragi, pod wklejanke okoniowa. Przydala bybsie mniejsza wersja, 3000 do tego kija i pstragow to za ciężko.ale mialem.kilka ladnych 50takow, hamulec bardzo precyzyjny,lowilem w śnieg, deszcz, czasem male wobki, czasem blachy 30g. Kreci jak marzenie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...

Jak tam spisują się oporówki w Waszych Ninja w niższych temperaturach? Nie przepuszczają? Może ktoś włożył by swój młynek na 20-30 minut do zamrażalnika i sprawdził jak ma się oporówka w temp. minusowych, jak z kultura pracy płynnością hamulca itp.

Pytam bo szukam jakiegoś budżetowego młynka do podlodówki. Moja Okuma Electra 20 już wyzionęła ducha i nie da się reanimować a Stelki trochę szkoda poniewierać po lodzie...

Zrobiłem test w lodówce i nie przepuszcza

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Mam od niedawna Ninja 2000. Jakiś minimalny luzki jest na korbie ale do UL obleci. Pierwszy nawój linki TRAGEDIA! Dopiero zdjęcie oryginalnej podkładki i założenie

cieńszej od shimano pomogło - równy nawój.Na ostatnim wypadzie na okonie sprawowała się idealnie. Zobaczymy jak po dłuższym użytkowaniu będzie się kręciła Ninja

Mam i używam Daiwę Ninja 3000. Całą jesień kręci za szczupakiem z gumami 15cm i za sandaczem z główkami 20-25g. Kręci bardzo fajnie, lekko a hamulec działa idealnie. Nawet testy przy ujemnej temperaturze przeszła na piątkę :) za te pieniądze naprawdę warto. Miałem dwa zaubery i spro red arca, moim zdaniem Ninja bije je na głowę pod każdym możliwym względem.

• Like 1

Delikatny stozek musi byc na niej bo taka konstrukcja szpuli. Mam dwie ninje i w obudwoch mam po dwie podkladni jedna ciensza druga grubsza, nie widze problemu z poprawnym ukladaniem linki. Zadne podkladni od shimaniakow nie sa potrzebne.

Edytowane przez Bolo8888
  • Like 1

Ja w swojej miałem jedną podkładkę. Tak czy inaczej problem u mnie rozwiązany. Bo nie był to taki nawój:strona 8 watku

Nie mam skąd dobrać takiej podkładki, zauważyłem że są tam dwie sztuki chyba mosiężne, jedna grubsza druga ciensza. Tak poza tym luzem tylko do końca nie jestem właśnie pewny czy on jest na przekładni, bardzo fajny młynek. Miałem kiedyś caldie i z tego co pamiętam nie kręciła tak płynnie jak ninja. Poniżej foto jak nawija pletke 0.10

post-50754-0-94398400-1482051461.jpg

Edytowane przez menduza