Bolo8888 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 To oki, mozliwe ze 2000 ma tylko jedna podkladke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Daiwy nawijają w 'odwrócony stożek', wklejam screena z filmiku na youtube. Tak swoją drogą pewnie i tego Exista niektórzy by 'opodkładkowali' już na starcie Fragment z katalogu Daiwy na 2016 r.: Super system umożliwiający dalekie rzuty i wyraźnie zmniejszający skręcanie się żyłki. Kołowrotki DAIWA z ABS mają szpule o dużej średnicy, które w odróżnieniu od zwykłych szpul poszerzają się ku górze. Następstwem takiej konstrukcji jest fakt, że już na szpuli żyłka nawinięta jest w dużych zwojach. Obok znikomego ryzyka splątania żyłki osiągany jest jeszcze jeden efekt, a mianowicie duża odległość wyrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitto83 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Żyłka ok 0.25, nie pamiętam dokladnie. Nawoj prosty, nie widze żadnych stozkow. Moze jak by plecionke nawinac cienka pod rant to by inaczej wyglądało. W kazdym razie nie plącze, nawija bez zarzutu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Pierwszy nawój linki TRAGEDIA! Dopier założenie cieńszej od shimano pomogło - równy nawójTragedia by była, gdyby nawijał kilka "brzuszków". To nazywa się niedobraną ilością podkładek i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 To wszystko wygląda lepiej niż nawój w zauberopodobnych. Nie wiem co sknocili w wormie ale wszystkie jakie widziałem miały wklęsły, odwrócony stozek. Czyli jakby dać podkładkę to będzie klepsydra, a nie walec. To co widać na waszych zdjęciach niewiele ustępuje wormshaftowym shimano, czyli jest naprawdę dobrze. Dzisiaj nawijam pletkę na swoją 1500 , zobaczymy jak to wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 No to nawijaj pletke i chwal sie. Ja jestem tego zdania jak tylko kupilek 2500, ze naprawde nie la lepszego mlynka w tej cenie i to z dodatkowa szpula alu. Tym bardziej ze cena poleciala w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A Ja słyszałem że po Nowym Roku ceny mają iść do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ninja 2500A - Robinson Phantom 0.12 (lepszej pletki w tych pieniadzach jeszcze nie mialem).Ninja 3000A - Mistrall Shiro 0.12 (glosna jak sznurek na pranie ale mocna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ninja 1500A , pletka Mikado Nihonto Octa Braid 0,08 Ani szału ani tragedii nie ma. Jak na badzo cienką pletkę to całkiem fajny nawój. Podklad z żyki 0,20 nawineła idealnie, lekki odwrócony stożek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ktoś z użytkowników Ninjy kojarzy może, czy są w sprzedaży zapasowe szpule? Mam 2500 i zamiast kolejnego młynka zaopatrzyłbym się w trzecią szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Niedawno była tu na giełdzie. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na 99% pasują szpule od Revros, i pewnie od kilku innych modeli też by podeszły (exceller, legalis?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Pytalem ostatnio w kilku sklepach i nie bylo szpul a o zamiennikach nikt sie nie chcial wypowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Od legalisa bądź excelera powinna pasować choć na 100% pewien nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 pasuje od legallisa , zmieniam i jest ok , wszytsko na 100% taki sam rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 ale i do Legallisa chyba też nie są dostępne w necie? jak do Ninja'y :/ dzięki za info, zawsze to jakaś opcją szersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Pytanko do użytkowników ninjy, ile metrów plecionki 0.08 wchodzi na szpulę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Nie podałeś wielkości kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Ach, rzeczywiście, wielkość 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zależy jak mocno plecionka przegrubiona . Pewnie będzie tyle co żyłki 0,16 do 0,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Daiwa Legalis 2000 i Mikado Octa Braid 0.14 - 150m idealnie bez podkładu. Pojemność szpuli: 6lb (0.25) - 125m (125m). Sprawdź jak u Ciebie jest może to Ci pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ninja 1500 i mikado octa braid 0,08 - weszlo 150m, sporo podkladu i jest jeszcze 1mm do krawędzi szpuli Lekko mnie to zaskoczyło. Tej mikado 0,08 bez podkładu wejdzie lekko 250m. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 I wszystko jasne. Dzięki. Wg danych na pudle pletki 10 lb(4,5 kg) = 0,30 wchodzi niby 85m, już się trochę wystraszyłem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 I wszystko jasne. Dzięki. Wg danych na pudle pletki 10 lb(4,5 kg) = 0,30 wchodzi niby 85m, już się trochę wystraszyłem :/ Na moje oko to dotyczy żyłki, a nie plecionki. Tzn. że żyłki 0,30 mm weszłoby 85 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ale żyłka 0,30 nie ma 4,5 kg wytrzymałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi