Skocz do zawartości

Daiwa Ninja A 2016

b_biba

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ja z ciekowości po całym sezonie rozkręciłem Ninję aby sprawdzić jak to wygląda.Smaru to tak średnio,ale bynajmniej wiem dlaczego stuka przy prowadzeniu wobka o agresywnej pracy ,dwa wałki podpierające posów szpuli spoczywają bezpośrednio na korpusie ,nawet nie ma żadnych plastikowych tulejek, pewnie drogie są. Po sezonie nie ma większych luzów od tych fabrycznych, kręci płynnie lecz głośniej, spróbuję ją przesmarować .

• Like 1

Zaciekwil mnie ten revros. Cena podobna, pytanie czy to oryginał czy tania podrobka. U mnie po roku pstragowania ninja 3000 dziala bez zajakniecia. Jak wspominałem wczesniej, zaraz po zakupie oddalem do serwisu daiwa, bo miala fabryczne luzy. Dodali podkladki, smaru.

W porownaniu z okuma rtx, to niebo a ziemia. Okuma pod byle obciazeniem chodzi ciezej, i wiecznie szumi z wnetrza. Od nowosci

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Co by nie mówić, W tej cenie chyba trudno o konkurencyjny model. Mamy zaubery, arctici, ktore ludsie wychwalali, a teraz pisza ze jalosc nowych znacznie gorsza. Za £45 w sklepie to brac i sie cieszyć. Jak bym.mial wydac ponad £100 na shimano to bym sie spodziewal ze wytrzyma bezawaryjnie znacznie wiecej. Do tego , w moim przypadku serwis pierwsza klasa (podjechalem do Daiwy, tam w 5 min zajeto sie krecialkiem i oddano mi go poprqwionego, bez pytania nawet o paragon). Przy mojej częstotliwości lowienia, pewnie wytrzyma kilka lat. Teraz mysle o zakupie mniejszej daiwy, do UL wklejanki ( wersja 3000 jest za ciężka, a ultra lekka okuma rtx jakoscia krecenia jest daleko w tyle, mimo iz cena ta sama..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Okumy, nawet bardzo tanie, są mocne i plynnie pracują. Tylko ten nawój jest tragiczny. Nie plącze, nie brodzi, ale zasięg rzutu kiepski. Natomiast przy bardzo ciężkim kołowrotku to okume , ogolnie jako firmę,brałbym mocno pod uwagę jako budzetową propozycję, do trolla, na morze, itd.

Lekko i tanio, na razie mnie osobiście przekonuje Daiwa Ninja/Revros, zwlaszcza że pierwszą mozna dostać za 150zł z alu zapasem. A jakość nawoju ma naprawdę dobrą, lepiej niż zauber, i blisko nowych shimano na variaspeedzie.

• Like 1