Skocz do zawartości

Daiwa Ninja A 2016

b_biba

Rekomendowane odpowiedzi

Celował bym raczej w 3000.Takie jest moje zdanie, i pewnie nie każdy się z tym zgodzi.

czemu?

Poradzić, poradzić - jak długo pociagnie to inna sprawa. Ninja ma sporo zalet, jednak to full plastik i mocy na poziomie almniowych, ciężkich młynków nie należy oczekiwać.

Gdybym zamierzał używać jeden kolowrotek do wszystkiego, to postawiłbym na dużo mocniejsze konstrukcje i to rozmiarze 3500-4000.

zapewne kiedys tak zrobie ale teraz za rzadko wedkuje, zwlaszcza na spina.

Edytowane przez mario_s

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

U mnie po prawie dwóch sezonach przy boleniu i szczupaku na lekko (do 20g) Ninja 3012A bez zarzutu. Jakieś ledwo wyczuwalne szmery pojawiły się po zapięciu jakiejś łodzi podwodnej, i 5 min właściwie tylko oddawania linki, ostatecznie wypięciu się ryby. Poza tym nic jej nie dolega. Mam cały czas w pogotowiu łożysko ezo do wstawienia gdyby rolka zaczęła szwankować, ale nic takiego jeszcze nie miało miejsca. Generalnie jestem w szoku, że w takiej cenie po tylu kilometrach zwijania linki i po tylu rybach ten kołowrotek jeszcze tak dobrze chodzi

jak się wam sprawuje tak po 2 sezonach przy lekkim spinie? Bo cena kusząca 

Kończę drugi sezon Z Ninją 2500, którą żongluję między okoniówką a klenio-jaziówką i wszystko bez zarzutu. Nie wiem nawet co napisać więcej, nie ma się czego przyczepić, a przez te 2 sezony nie był nawet rozkręcany do przesmarowania.

Mam cały czas w pogotowiu łożysko ezo do wstawienia gdyby rolka zaczęła szwankować, ale nic takiego jeszcze nie miało miejsca. 

Witam .

A mógłbyś podać rozmiar tego łożyska i ew. linka gdzie je można kupić ?

Pozdrawiam .

Jestem zupełnie innego zdania. Wolę ninje. Mam jej 3. Mam też zaubera cf.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

no to nie wiem bo zauber pracuje jak maszynka za 400-500 zł płynie  ... natomiast ninjago  tak jakby miał się rozlecieć oczywiście można brać pod uwagę że każdy egzemplarz może pracować gorzej lub lepiej  kwestia jak chińczyk go złoży :P

no to nie wiem bo zauber pracuje jak maszynka za 400-500 zł płynie ... natomiast ninjago tak jakby miał się rozlecieć oczywiście można brać pod uwagę że każdy egzemplarz może pracować gorzej lub lepiej kwestia jak chińczyk go złoży :P

Ninja na pewno nie ma tego denerwującego ząbkowania, z którego Zaubery i ich klony słyną. Przy lekkim łowieniu daje to mega przewagę na korzyść Daiwy.

A jeżeli chodzi o płynięcie, to raczej Ninja gładziutko chodzi. Hmm... co kto woli. Nikogo nie będę na siłę przekonywać. Chociaż fanatyków Zaubera nigdy nie rozumiałem, szczególnie że czasy ich świetności już dawno się skończyły

Edytowane przez Marcin1

Ninja na pewno nie ma tego denerwującego ząbkowania, z którego Zaubery i ich klony słyną. Przy lekkim łowieniu daje to mega przewagę na korzyść Daiwy.

A jeżeli chodzi o płynięcie, to raczej Ninja gładziutko chodzi. Hmm... co kto woli. Nikogo nie będę na siłę przekonywać. Chociaż fanatyków Zaubera nigdy nie rozumiałem, szczególnie że czasy ich świetności już dawno się skończyły

jeżeli gładkością nazwiesz zatrzymanie obrotu na 2 :P

Natomiast zauber obraca się płynie jak stradic FK

...zauber obraca się płynie jak stradic FK

Teraz to pojechałeś po całości - nawet w czasach świetności zaubery nie miały takiej płynności. Miały sporo zalet, i pracowały zupełnie przyzwoicie, ale bez masła.

O dzisiejszych nie wspomnę nawet, sieczkarnia z zatartym wałem lepiej pracuje.

Sprzedajesz Ryobi, czy Dragon/Konger płaci za posty? Bo takiej bzdury nawet wielki miłośnik zaubera by nie wymyślił...

• Like 1