Skocz do zawartości

Blank pod dużą obrotówkę

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Potrzebuje blank podobny do Daiwa Infinity Q Jiggerspin 270 ,8-35 g Ale z mocniejszą szczytówką żeby nie kucała pod obrotówką Aglia nr 5....na wode stojacą. Moze mocie jakies propozycje? Będe wdzięczny za pomoc bo juz zgłupiałem od ilosci dostępnych blanków????

Witam. Poszukuję blanku długości 2,70-2,75 nie krótszego, o prawie pełnym ugięciu ( min 3/4) ale szybkiego. Ma to komfortowo obsługiwać obrotówki Aglia i Comet nr 5 ,13gramowe ale i takie same wielkościowo bez korpusu czyli w okolicach 8 gramów.  Tylko i wyłacznie woda stojąca. Chce żeby blank daleko wyrzucał te 8gr nieloty i żeby dało sie za daleka zaciąć. Blank cenowo do 650-700 zł.

Problem "piątek" skutecznie rozwiązałem kupując używanego

Shimanowskiego Diaflasha EX  (270cm 15-40g).

Nawet gdy dodam koszt przelotek,które zamierzam wymienić

wyjdzie taniej,niż cena którą chcesz przeznaczyć na blank. 

Wędka spełni Twoje oczekiwania (z wyjątkiem  nielotów).  :)

O ten niuans chodzi ze na mocnym kiju czuc obroty skrzydelka ok ale męcza bardzo rękę i ciezko sie tym rzuca. Przetestowalem cd orka 902mh 10-35g 10-30lb i zle mi sie tym rzucalo, za sztywny i za mocny jak dla mnie...mam takiego starego Admirala 3.05m wyrzut niby 30-60g i on daje rade ale dolnik ma okolo 60 cm do stopki kolowrotka i wazy chyba ze 2 kg....:-) dostale to cudo w spadku a uzywany byl na dorsze przez poprzednika. Z kijkow seryjnych mialem daiwe shoguna 8-35g i on tez dawal rade ale jakis uprzejmy zapitolił go . Teraz kosztuje 1200zl wiec wole cos ukrecic , obecnie daiwa infinity q 8-35g ale tu kladzie sie szczytowka.

:-(

Edytowane przez przemow

O tym nie pomyslalem. Sprawdze sobie parametry. Dziękuje. Czekam moze jeszcze cos wpadnie. Cd blue rapid i talon 6+ chyba by zagrały ale obdzwonilem pracownie i te blanki niedostepne do niewiadomo kiedy....

O Talony pytałeś w FC ? Oni mają mieć dostawę na wiosnę podobno , przynajmniej tak mi powiedział Pan Ireneusz.Rozmawiałeś w Art-Rodzie ?