randomrodmaker Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam wszystkich i pozdrawiam!Nie miałem świadomości, że tylu ludzi buduje swoje kije w Polsce, więc to mój pierwszy post na tym forum. Postanowiłem zbudować sobie szklaka pod kołowrotki, których normalnie używam,a że podoba mi się minimalizm i biała tuba Epica wybór padł na ten blank i kit, bo bez sensu kombinować. Przelotki Snake brand, nici Yli silk.Myślałem, że oryginalny uchwyt kręcioła zastąpię downlockiem Lemke albo Bellingerem, ale ten chybawyjątkowo dobrze pasuje do kręcioła Guru i zostawiam go. Zastanawiam się czy zastąpić firmowy korek customowym.Kilka fotek z przymiarek: cdn.... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witaj wsrod swoich Czekamy na zdjecia, opisy, Twoja wiedze ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witamy w klubie dla obłąkanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Kolejny "szklarz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 No to wpadles jak sliwka w kompot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Pięknie to wygląda... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Koło szkiełka trudno przejść obojętnie. Z tym Bellingerem to jest bardzo dobry pomysł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Hej moze kolega cos ze szklakow poleci ... Zapraszam do mojego tematu ,,blank pod duze obrotowki,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam w przytułku dla "obłąkanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 ty go tak nie witajcie......toć ostrzegać przed tym trzeba jak przed dżumą albo innym ajdsem.....ale w sumie..... czemu ma mieć lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Po ile chadzają te białasy Epic-a ? Jakie ma parametry?Fajny projekt, wśród czerni i wysokomodułowości... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Po ile chadzają te białasy Epic-a ? Jakie ma parametry?Fajny projekt, wśród czerni i wysokomodułowości... Za szkło od Epic trzeba dać tak 200€ z hakiem za "golasa",z kit-em będzie troszkę drożej ????. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tutaj do nabycia: http://swiftflyfishing.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Witam. Dziękuję za miłe przyjęcie i pozdrawiam zakręconych. Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Wrzucam foto z pracy nad kolejnym projektem, tym razem blank e-glass no name, korek flor, uchwyt pacbay. Wykombinowałem, że zrobię go w konfiguracji downlock. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez randomrodmaker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 ciąg dalszy działań...... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Co to za ''szkiełko'' no-name,tzn.gdzie kupione jeśli to nie tajemnica.Mam podobne w 6'6''- #3 w 3 kawałkach,na razie czeka,docelowo ma być pod jazie i wdręgi na suchara,bo ostatnio na pstrągi i lipienie nie mam po drodze . Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 ciąg dalszy działań...... Napis malina Daj wiecej zdjec z postepu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Hej, Paavo ten blank kupiłem w ub. roku okazyjnie na ebay. Warto śledzić bo zdarzają się ciekawe okazje. Jeśli chodzi o jego kolor, to jest przybrudzony w porównaniu do epica. Nawet myślałem by podpisać go Brudny Harry. Del toro, dzieki, czcionka z głowy, trochę pojechana, chodziło mi o taki efekt wyrywania linki z wody. Mnie się podoba Twój podpis na seekerze. Dwuelementowa pisanka, jest zawsze klasowa. Dobrym pisakiem jest staedtler lumocolor tutaj zaryzykowalem wlasny patent na tusz i piórko. Nie mam pewności jak się zachowa pod lakierem, ale taka cena za know-how. W sumie można użyć tusz na bazie akrylu ale są bardzo gęste. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Co do koloru przy szklanych blankach to zależy od ''koloru'' żywicy którą jest przesączona mata szklana.Mój blank też jest bardziej transparentny ,a przez to widać więcej ''kwiatków'',w postaci pecherzyków powietrza lub łączenie maty (szew),zrobiłem go w ''macie'' przecierając papierem 3000,bo bardziej mi to pasowało do mojej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zdecydowanie żywica ma (może miec) swòj kolor jednak wydaje mi się, że w tym wypadku kolor maty, jej czystość determinuje efekt. Wszak w obu wypadkach struktura jest doskonale czytelna (marmurki), pęcherzyków nie stwierdzono i to dobra wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zdecydowałem się na użycie w tym projekcie przelotek Recoil RSN Light Duty. Stripper Fuji CLNAG alconite. Trudne w obróbce i montażu, minimalne różnice w długości nóżek, bardzo elastyczne. Cena ta sama co Snake Brand, które mają wyprofilowane nóżki, i są gotowe do montażu, ale co tam kusiły mnie reci w najniższej rozmiarówce, przyjdzie czas na porównanie na polu bitwy. Waga Rec np. 3 przelotek 2/0 to 0,1g. Dwie 0/1 to 0,08g. Testowałem "na sucho" rozstaw przelotek wg Toma Morgana i ugięcie, powiem "nie ma lipy". Czuję, że będzie precyzyjna kosa na krótkich dystansach, głównie do suchara. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Co to za nitek na omotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jedwabna, Fishawk YLI kolor 212, finalnie bezbarwna. Dosyć cieńka, ale pearsall's gossamer jest cieńsza. Ta omotka z foty ma 8mm szer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Korek zmontowany. Przestrzeń między korkiem a uchwytem jest dokładnie wypełniona żywicą. Czyściutka robota to jest to, co lubię. Stripperek Fuji CLNAG 8 siedzi. Zastanawiam się nad montażem uchwytu haczyka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi