randomrodmaker Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Paweł, to i ja jeszcze raz dziękuję, sporo roboty włożyłem w temat.To chyba ostatnia wędka, gdyż ręce mnie swędzą by coś jeszcze wystrugać,ale właśnie swędzą mnie - alergia od lakieru, niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Piękny, jakiekolwiek inne słowo było by obrazą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Od lakieru do omotek? czy moze przy toczeniu tego drewienka?ech... niestety czasami takie przypadki potrafia storpedowac nasza prace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Dzięki Artur! Paweł, od lakieru do omotek:) ale ja z założenia jestem random. Może za jakiś czas coś wyrzeźbię, bo komponenty mi zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Dzieło sztuki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Aż ślinka cieknie na widok takiego patysia .Brak słów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Pokłon ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Daj Ci Panie Boże , żeby jak ręcznie robione Bugatti / kiedyś / , co rok zyskiwał na wartości. Kilka kresek Picassa to niby sztuka ? Ten kijek i lakierowanie to sztuka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 ....brakuje jedynie cygara i szklanki malt,a .Pięknie wykonana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 i jako wisienka na torcie agatowa przelotka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Panowie, dzięki za dobre słowo! Trochę statystyk dla nerdów;)Blank (5 sekcji) ważył 24.1 g. 4 górne sekcje blanku ważyły 15,6 po zbrojeniu - 18.9g. Sam agat to 0,9 g. Klasyczny stripper waży ok 0,2g mniej.3,3 g dla 8 przelotek, lakieru, tiptopa oraz wzmocnień łączeń uważam za wybitny wynik. Niżej się zejść IMHO nie da. Sekcja dolna ważyła 8,5 g, po zbrojeniu aż 54,7 g.Waga samego uchwytu z insertem, dość grube, stabilizowane drewno swoje waży - 25,4g.Korek 9.8g, windcheck 0.9 i uchwyt haka 0,4g.Epoxy mocująca korek i drewno prawie 10g. Wynika to z tego, że otwór insertu miał 10mm średnicy przy 7mm blanku, użyłem możliwie najmniej taśmy, tylko dla centrowania,starając się zalać dokładnie tę część, która jest poza dolnikiem. (dolniki Winstona są krótsze od pozostałych sekcji)Twarde wypełnienie uchwytu daje mi lepsze czucie wędki.Tutaj mogłem zejść z wagi stosując inny uchwyt ze stabilizowanym insertem, o mniejszej średnicy i dwóch pierścieniach, byłoby to ok 22g z epoxy.Gdybym użył insertu niestabilizowanego cały uchwyt ważyłby jakieś 15g.Spokojnie można było zaoszczędzić ok. 20g. Górę wzięła estetyka. Biorąc pod uwagę te czynniki wędka waży finalnie 73,6g.Osiąga wynik zbliżony do deklarowanego na fabrycznym kiju 71g (2.5 oz) Edytowane 26 Maja 2017 przez randomrodmaker 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Muszę przyznać ,że chciałby się człowiek przytulić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Paweł,śliczny kijek !Drewno tego zagrzybionego wiązowca pięknie pasuje do reszty.Wagę insertu można trochę zmniejszyć rozwiercając otwór i wstawiając jakiś lekki arbor. Pytanie tylko czy rzeczywiście warto się bić o każdy gram w takim dość krótkim i lekkim kijku.Agacik rzeczywiście jak wisienka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Irku, dzięki.No właśnie uznałem, że nie ma sensu walczyć o wagę w dolniku, bo całość bardzo fajnie leżała z kręciołami 95-120g.Uchwyt mocowałem na końcu budowy.Lubię kije w klasie 3-4 z uchwytem downlock. Ręka częściowo opiera się na drewienku, stąd większa średnica tutaj bardzo była pożądana.Miałem do wyboru drugi uchwyt z czeczoty mango, o mniejszej średnicy wewn. i wadze, taki mniej więcej jak w Twoim pięknym WT.Wybrałem ten cięższy, gdyż bardziej mi pasował do kształtu korka.Ten drugi fajnie wygląda z rękojeścią typu cygaro, torpedo.Kusi mnie kolejny winston. Może właśnie WT? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Oj pięknuda, pięknuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Photobucket zażądał 300USD za usługi hostingowe, więc wrzucam fotki ponownie. Impregnat do korka mojego pomysłu sprawdza się znakomicie. Edytowane 11 Lipca 2017 przez randomrodmaker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Pieknosci Przenies sie na Google Photo, darmowe i mozesz wstawiac foty w dobrej jakosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Projekt na niedrogim, jak to się mówi "dalekowschodnim" szybkim blanku s-glass.Zakupiony i zrobiony z ciekawości - do suchara na małe rzeczki.Zaskoczony jestem akcją tego blanku: bardzo, bardzo podobna do Epica.Zaintrygowany użyciem przelotek Pacbay minima gold przez mistrza Takefumi Haradana kijaszku Yomogi, postanowiłem sprawdzić je w podobnym projekcie.Rękojeść toczona pod ten projekt, insert z czeczoty mango, jubilerka z nickel silver.Blank dobrany pod kolor insertu, całość miała być w miodowo-złotej kolorystyce.Nić YLI silk, żółta pod lakierem niemal pomarańczowa. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Swietna, insert elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Dzięki, w końcu coś tam postanowiłem wystrugać, w rękawiczkach nic nie alergizuje.Acha kijaszek waży 78g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Parametry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Ok widzę sorry, wyglada pięknie możesz podać link do dystrybutora? Jednostopkowe w muchówce to nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Coś prze... zaje... bi...stego!!!!! ???????????????????????? Ciekawy sposób pisania. Blank rzeczywiście tak "szybki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Dzięki, jak na szkło to szybki, ale i tak wolny w starciu z sejdżami.Nie cierpi na chorobę wibracyjną. Długość składu 54cm.Info dla kocmyrza: Yomogi wypuścił czteroskłady.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Piękny kijek wyszedł ! Ps. Możesz na priv podać źródło zakupu samego blanku ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi