Skocz do zawartości
  • 0

Silnik bezszczotkowy Navigator 1.0 12V

Jozi

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sam nie miałem styczności ale jako elektryk/elektronik polecam rozwiazania na silnikach bezszczotkowych. Zdecydowanie większa sprawność o mozliwościach sterowania napędem nie wspominając.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

• 0

To kup chiński samochód czy buty i porównaj samochód zachodniego koncernu składany w Chinach czy też buty Adidas czy Nike stamtąd.

No to mnie teraz zabiłeś :)  :) .Pytanie co to za firma produkuje te bezszczotkowce.

Edytowane przez Jozi

• 0

http://www.sonarsklep.pl/silnik-elektryczny-minn-kota-traxxis-55-v-z-maximizerem-usa-p-808.html

2650,00 zł

Te osiągi też pewnie są zawyżone. Bardzo wątpię żeby silnik o tej mocy pozwolił łódce kilkaset kg rozpędzić się do 8 km/h.

A co do zasięgu i czasu pływania to niewiele mniej mam.

Miałem okazje porównać kilka chińczyków do Kotki i jest widoczna różnica klasy. Chociażby śruby zbierają więcej zielska. System składania rączki, maksymizer bez wiatraka, mocowanie itd/itp. Nie widzę żadnej przewagi chińczyka poza ceną. 

• 0

Silniki bezszczotkowe mają lepsze osiągi. Mniej strat. Potentaci produkujący elektronarzędzia min. milwaukee i inne firmy już stosują te rozwiązania. Jednak w przypadku awarii . Cały silnik bez elektroniki leci na szrot. Nie naprawia się . Tylko wymienia na nowe. Podobnie jak kolega wyżej nie wierze zbytnio ze przy 500w polecimy 8km/h . No chyba ze na rzece bystrej

Edytowane przez siarq

• 0

Jeśli jednak opis jest prawdą to bardzo fajna alternatywa dla też bezszczotkowego Haswing 2HP - zawsze jeden akumulator nosimy wymieniamy itd. Sam silnik też jest lżejszy.

Tylko dziwią mnie jednak te osiągi gdyż tą samą prędkość Haswing 2HP osiąga przy 1200W, uciągu 109Lbs.

Więc ktoś teraz musi go nabyć zrobić test i dać znać :)

• Like 1