Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Koledzy, ktoś może jest użytkownikiem, lub może coś o nim napisać?http://www.sonarsklep.pl/silnik-elektryczny-bezszczotkowy-navigator-10-12v-p-1649.htmlByłbym wdzięczny za info. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinc Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Sam nie miałem styczności ale jako elektryk/elektronik polecam rozwiazania na silnikach bezszczotkowych. Zdecydowanie większa sprawność o mozliwościach sterowania napędem nie wspominając. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tylko ciekawe czy lepiej kupić chińczyka z bezszczotkowym za 3200 czy MinnKotę Traxiss za mniej. Chodzi już kilka lat i nie wymaga żadnego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Sprawność zdecydowanie lepsza od szczotkowego, widać to po tabelce, zastanawiam się tylko czy jest wiarygodna.Dobre osiągi już na baterii 100Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tylko ciekawe czy lepiej kupić chińczyka z bezszczotkowym za 3200 czy MinnKotę Traxiss za mniej. Chodzi już kilka lat i nie wymaga żadnego serwisu.Andrzej ale bezszczotkowy to inne zużycie prądu, a MK to chyba też czajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 To kup chiński samochód czy buty i porównaj samochód zachodniego koncernu składany w Chinach czy też buty Adidas czy Nike stamtąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) To kup chiński samochód czy buty i porównaj samochód zachodniego koncernu składany w Chinach czy też buty Adidas czy Nike stamtąd.No to mnie teraz zabiłeś .Pytanie co to za firma produkuje te bezszczotkowce. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 http://www.sonarsklep.pl/silnik-elektryczny-minn-kota-traxxis-55-v-z-maximizerem-usa-p-808.html 2650,00 zł Te osiągi też pewnie są zawyżone. Bardzo wątpię żeby silnik o tej mocy pozwolił łódce kilkaset kg rozpędzić się do 8 km/h.A co do zasięgu i czasu pływania to niewiele mniej mam.Miałem okazje porównać kilka chińczyków do Kotki i jest widoczna różnica klasy. Chociażby śruby zbierają więcej zielska. System składania rączki, maksymizer bez wiatraka, mocowanie itd/itp. Nie widzę żadnej przewagi chińczyka poza ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Silniki bezszczotkowe mają lepsze osiągi. Mniej strat. Potentaci produkujący elektronarzędzia min. milwaukee i inne firmy już stosują te rozwiązania. Jednak w przypadku awarii . Cały silnik bez elektroniki leci na szrot. Nie naprawia się . Tylko wymienia na nowe. Podobnie jak kolega wyżej nie wierze zbytnio ze przy 500w polecimy 8km/h . No chyba ze na rzece bystrej Edytowane 23 Grudnia 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jeśli jednak opis jest prawdą to bardzo fajna alternatywa dla też bezszczotkowego Haswing 2HP - zawsze jeden akumulator nosimy wymieniamy itd. Sam silnik też jest lżejszy.Tylko dziwią mnie jednak te osiągi gdyż tą samą prędkość Haswing 2HP osiąga przy 1200W, uciągu 109Lbs. Więc ktoś teraz musi go nabyć zrobić test i dać znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 hej podbiję temat korzystał już ktoś z tego silnika ?? możecie się podzielić o nim jakimiś informacjami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Również jestem ciekaw opinii z pierwszej ręki.Kupując Mikado86/24V, sprzedawca zapewniał, że bez problemu osiągnę prędkość 22km/h . Płynąc z wiatrem osiągnąłem 7km/h i nastąpiło przebudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Jozi
Koledzy, ktoś może jest użytkownikiem, lub może coś o nim napisać?
http://www.sonarsklep.pl/silnik-elektryczny-bezszczotkowy-navigator-10-12v-p-1649.html
Byłbym wdzięczny za info.
Edytowane przez JoziOdnośnik do komentarza
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi