snoek3 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Jeżeli znajdzie się osoba która ma doświadczenie w temacie, to chętnie poznam opinie i doświadczenia związane z taka metoda łowienia troci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 budzik Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 jeżeli chodz o morskie trocie to tak. Metoda zwana spirolino mnie sprawdza się w zmniejszych porach roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 snoek3 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 nie właśnie chodzi mi o rzeki , i o ryby które będziemy łowic od 1 stycznia w rzekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 http://jerkbait.pl/blog/14/entry-220-trocie-z-ba%C5%82tyku-metody/Parę szczegółów w dyskusjach pod wpisem.pozdawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek184 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Trochę na ten temat jest w filmie WMH "Szukając troci". Jest to zwykły boczny trok, z tym że, długość linki od ciężarka jest min. długości wędki. A na końcu oczywiście mucha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xdaczajuplx Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ja tą metodą łowię potokowce,wiem że to nie troć ale blisko....Odpuściłbym sobie tę metodę przy trociach-ona nie żeruje na kiełżach,rurecznikach i takich tam....Pod potoki mi działa dobrze-kulam cieżką nimfę po dnie na napietej żyłce ale do trotkowego stylu pobierania pokarmu toto sie nie nadaje.Jak powiesisz na agrafce obciążoną kepę piór to z urzędu nie masz już muchy tylko koguta,jak zastosujesz streamerka to musisz go utopić,przeciążyć bo nie rzucisz..zaś kogut wychodzi...Opcja al"a boczny trok też do bani bo tracisz możliwość kontroli wabika i pozostaje tylko ściaganie na pałę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 foxy77 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Jakiś czas temu spróbowałem muchy tubowej na bocznym troku. Sprawdziło się na wyższej wodzie i w miejscach gdzie nie można było woblera przytrzymać. Osobiscie mi się to sprawdziło na jakiś zwężonych miejscówkach i gdzieś gdzie były nawisy nad wodę z krzaków. Zawsze przy sobie mam kilka sztuk, aby w razie czego coś innego podać rybom. Edytowane 25 Grudnia 2015 przez foxy77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 4kristo Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 W zeszłym sezonie próbowałem dość często łowić na muchę tubową podaną na bocznym troku. Niestety przy naszym rybostanie trudno określić, czy ta metoda warta była zachodu czy też nie. Pojedyncze ryby w sezonie to raczej kwestia szczęścia niż przynęty. Na muchę skończyłem bez brania - w ostatecznym rozrachunku jednak lepiej wypadły wahadła i woblery. Ale w pudełku zostawię dla much jedną przegródkę - tak jak pisał foxy77 - by mieć alternatywę i tzw. ostatnią deskę ratunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zack Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Witam,warto przeczytać ten artykuł http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/3715 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 snoek3 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jakiś czas temu spróbowałem muchy tubowej na bocznym troku. Sprawdziło się na wyższej wodzie i w miejscach gdzie nie można było woblera przytrzymać. Osobiscie mi się to sprawdziło na jakiś zwężonych miejscówkach i gdzieś gdzie były nawisy nad wodę z krzaków. Zawsze przy sobie mam kilka sztuk, aby w razie czego coś innego podać rybom.a jak wyglądał boczny trok jaka długość stosowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 foxy77 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ok metr od muchy wiązałem na żyłkę 0,18 trok do ciężarka ok 30 cm. Ciężarki to różne, 10-30gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek gżybek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Poszukaj na multiplikator pl.artykułu casting i muchy.tam wszystko opisane.musisz tylko zastosować mocniejszy sprzęt , oodpowiednie muchy i na plaże rzucać .a czy złapiesz?. Ja jak jade na ryby to nigdy nie mam pewności czy nawet będzie branie.a brak brań nie czyni nudów nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
snoek3
Jeżeli znajdzie się osoba która ma doświadczenie w temacie, to chętnie poznam opinie i doświadczenia związane z taka metoda łowienia troci.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi