vitor Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Cześć,zakupiłem sobie woblera salmo pike 13jdr w kolorze hpe i chciałbym się dowiedzieć coś od was o tej przynęcie, czyli jak ją prowadzicie aby jej praca była skuteczna, lub jakie używacie tricki łowiąc nią .Dodam jeszcze że będe łowił z brzegu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 11 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 nie ma wiadomości?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 http://www.sansport.pl/index.php?main_page=index&cPath=1 05_122 I to chyba na tyle w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 11 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 wiem, czytałem to na stronie salmo ale chciałem się dowiedzieć coś od was na temat skutecznego prowadzenia tej przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Nikt nie łowi na pike-a???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 http://salmo.com.pl/index.php?option=com_content&view=ar ticle&id=291%3Apike-protip&catid=42&Itemid=53&am p;lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Dzięki za odpowiedzi,ale powiedzcie mi jeszcze czy ten wobler sprawdza się jako twichbait? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yokozuna Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Cześć Jaxon,każde prowadzenie wobblera jest skuteczne jeżeli reagują na niego ryby to święta prawda, nie bój się więc eksperymentować nad wodą, nic nie stoi na przeszkodzie abyś co jakiś czas podszarpywał szczytówką i prowadził go jak typowego twichbaita. Taka technika często prowokuje niezdecydowane, mało agresywne ryby do brania, powodzenia!Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniac Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 jeżeli to szczupak to raczej nie trafił. Kilkukrotnie już widziałem jak mijają się ze sliderami, co ciekawe, z reguły przodem, rzadziej górą. Najczęściej maluchy są takie wyrywne. Poza tym z moich obserwacji wynika, że szczupaki nie mają zwyczaju natychmiastowo łykać zdobyczy, a tym bardziej od razu ładować ją do odbytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Po tym jak 2 razy uświadczyłem obcinki za 25cm przyponem nie stosuję już krótszych niż 40cm, przy czym staram się iść w kierunku 1m niż krótszych Sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Pike to moja ulubiona przynęta- bo stawia mały opór w wodzie i pozwala sie zrelaksować A przy tym dobrze lata, mało się czepia i jest piekielnie skuteczna. Powiem tak - każdy rodzaj spokojnego prowadzenia daje rezultat.Warto kombinować z długością pociągnięć i przy wersji pływającej bardzo ważny moment to wypływanie przynęty.Wtedy jest najwięcej brań i są często wyczuwalne jako delikatne puknięcia - trzeba wtedy walić w kły z półobrotu, albo ryby nie ma.Najgorszą rzeczą jaką można moim zdaniem zrobić łowiąc pajkiem, to szarpać nim jak psychol -byle tylko skakał w wodzie.Na coś takiego szczupak zareaguje raczej ucieczka niż atakiem....Przynęta musi wykonywać naturalne ruchy, a nie przyspieszać znienacka, jak spłoszony jeleń...Tonący model dobrze się spisuje przy ,,podwójnych pociągnięciach '' , czyli pociągnąć , pociągnąć, i pozwolić opaść troszkę i znowu pociągnąć , pociągnąć i dać opaść...Warto wszystko przecwiczyć przy lodzi i zapamiętać jaki ruch przynęta wykonuje przy danej sile i długości pociągnięcia - ja tak robię.Trzeba w łowienie włożyć trochę fantazji i wtedy ryby biorą Nie wymądżam się i na specjalistę nie kreuje- ja tylko te ryby łowię... Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Łowisz, ładne szczupce łowisz, tylko gdzie ten Pike ma ster? Nie widzę bigos, łowienie na Jacka też mógłbyś opisać Przy okazji, gratuluję brownów! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 @bigos opisałeś jacka czy pika, mi się sdaje że jacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Dobre Wyszła beka , ale ok nie ma się co przejmować Jak jest śmiesznie, to jest dobrze My tu mamy swoje nazwy na przynęty i niektórych to nawet nie mógłbym zacytować Ten koleszka ze zdjęcia to pajk i już mi się tak to wbiło w dekiel ,że się nie wybije chyba...Zobaczyłem temat o pajku, to napisałem posta A na ,,prawdziwego Pike'' to zasadniczo nie łowimy i nie dlatego , że jest jakiś mało łowny czy coś mu dolega.Miałem na tą przynętę bardzo dobre efekty w rzece - na wersję głęboko nurkującą.Na płytkich zarośniętych jeziorowych metach wole łowić czymś co nie ma steru - czytaj nie czepia się nie potrzebnie.Na rzece Pike był najlepszy, bo dało się nim naprawdę głęboko przerezać wszystkie zagłebienia.A technika łowienia ? Nie wiem co tu można pisać- wrzucasz i ściągasz Byle nie jak kawałek ,,czegoś tam'', jeśli chce się imitować żywa rybę ... Znalazłem nawet fotkę sprzed 100 tysięcy lat na potwierdzenie Na wszystko mam dokumentacje fotograficzną Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 I jeszcze jedna Tam gdzie były robione zdjęcia szczupaków już nie ma .Zostały zjedzone przez falę emigracji...Dosłownie... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 I jeszcze jedna , żeby nie było że kłamie Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Mam jeszcze Pike 16 z starym grubym sterem , to na nie zlowilem pierwsze dwa nieduze muskie i troche szczupakow ...gdy zaczynalem przygode z Ontario . Pike 16 , Perch 12 i Whitefish 13 wszystkie z grubym sterem ...to moje pierwsze modele Salmo od ktorych zaczela sie Przygoda . Rzezbienie dla rzezbiarzy i trol dla odpoczywajacego Trola ...procent ile rzezbic a ile trolowac zalezy od Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi