Rheinangler Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Czy ktoś posiada i może sprawdzić lub wstawić zdjęcia szpuli Aegisa w rozmiarze 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Arek,Aegis należy do kołowrotków R4. Jeśli miałeś już doświadczenia z nimi to masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Poprzednia wersja nie była R-4 i na 99% była kompaktybilna z luwiasem Chodzi mi o ten model:http://www.ebay.com/itm/Daiwa-TD-Aegis-2004R-spinning-reel-/111818564356 Edytowane 25 Grudnia 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Na 100% jest kompatybilna z LUVIASEM, a LUVIAS jak widać na zdjęciach kompatybilny jak niżej : Niestety, nie posiadam już żadnego z Tournamentów 2500 bo bym przymierzył . Edytowane 25 Grudnia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Czy ktoś posiada i może sprawdzić lub wstawić zdjęcia szpuli Aegisa w rozmiarze 2000?Skoro pytasz o aegis z przed ery R4 czyli kokretnie o TD aegis2004 rozmiar odpowiednio był dokłądnie 2004.Szpula od TD-aegis2004 bedzie idealnie pasowac na turka ziA oraz C. Hamulec bez problemu będzie działał płynnie, choć nie będzie dzwięku. Odchudzisz sporo w ten sposób turka, ale ta cisza może być irytująca.W drugą stronę tzn. szpula z turka nie pasuje na TD aegis. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Wielkie dzięki tę ciszę jak sądzę można będzie załatwić pokręcajką z TD Aegis 2004 ,- czy się mylę i pokręcajka nie będzie pasować?A może to wina innej budowy 'koszyczka" pod szpulą? Edytowane 25 Grudnia 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Te dekielki dokręcające siłę hamulca pasują i są kompatybilne między turkami a min. tą aegis.Ale ich zamiana nic nie daje. Będzie głucho i już.Góra szpuli w turkach iA i C a tymi finezyjnymi daiwami jest identyczna.Różnica w szpuli sprowadza się przede wszystkim do tego co mamy od spodu.W aegis jest jedno gniazdo, ktore wchodzi na dopasowany trzpień, a w turkach w zasadzie są dwa gniazda ( lub jak kto woli jedno gniazdo i obok wyprofilowana otoczka)Tyle pisania... a wystarczyły by dwa zdjęcia szpuli z góry i dołu.. ale jestem trochę od domu i nie mam jak tego pokazać ;] Edytowane 25 Grudnia 2015 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Jeśli jest kompatybilna ze starym luviasem to będzie pasować. U mnie szpula luviasa 2500 pasuje do turka zc i wydaje przyjemne dla ucha dźwięki podczas dokręcania pokręcajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Jeśli jest kompatybilna ze starym luviasem to będzie pasować. U mnie szpula luviasa 2500 pasuje do turka zc i wydaje przyjemne dla ucha dźwięki podczas dokręcania pokręcajki Zgadza się.Bo starego poczciwego luvias-a szpula i jej osadzenie w zasadzie niczym się nie różni od turków iA i C.Natomiast aegis `04 bo o nim mowa to już zupełnie inny kołowrotek, zaczynający linię totalnie finezyjnych kołowrotków.na placie schemat aegis-a http://www.sl-planets.co.jp/download/00058962.pdforaz turka airity (ale osadzenie na trzpieniu szpuli ma takie samo jak turki iA i C) http://www.sl-planets.co.jp/download/00055187.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Jeszcze raz bardzo dziękuję @blackabyss temat jest już dla mnie rozjaśniony, szkoda, że nie całkiem zgodnie z oczekiwaniami ale może miałem zbyt duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Arku ,czy nadal interesuje Cię fotka szpulki do TD Aegis 2004 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Taaaak, obojętnie czy tu czy na maila ale tu byłoby dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Bardzo dziękuję Wam, teraz wiem już dokładnie o czym pisał blackabyss,- jednak to co się zobaczy bardziej przemawia do wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 A gdyby na osi dało się powymieniać te elementy podtrzymujące szpulę to szpula min. od tej aegis (czy innych lżejszych daiwek, sam najchętniej widziałbym szpule od TD-Z )grała by w turku.Tylko niestety nie wiem czy tak się da.Nie chce mi się to organoleptycznie sprawdzać.Kolega Zorro pewnie wie Panie Tomaszu da się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Inne wytoczenie osiek. Ale można ośkę z TD-Z dać do turka.Jak jeszcze podmienimy rotor to mozna ładne 30 gr uciąć wagi turkowi :-) Edytowane 29 Grudnia 2015 przez TroutFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) A gdyby na osi dało się powymieniać te elementy podtrzymujące szpulę to szpula min. od tej aegis (czy innych lżejszych daiwek, sam najchętniej widziałbym szpule od TD-Z )grała by w turku.Tylko niestety nie wiem czy tak się da.Nie chce mi się to organoleptycznie sprawdzać.Kolega Zorro pewnie wie Panie Tomaszu da się ?Bez najmniejszego problemu SIĘ DA. No tylko trzeba mieć dwa różne kompleciki i sobie przekładać... Edytowane 30 Grudnia 2015 przez zorro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Zdjecia ośki : góra turek - dół TDZZdjęcia elementu osadzenia szpuli : lewy TDZ , prawy turek.Róznica jest i to znaczna. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez TroutFan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Czy ktos sie orientuje, jaka szpulka (oprócz oczywiscie oryginału) podejdzie do Luviasa 2004H '15? Ta bedzie kompatybilna? http://allegro.pl/szpula-do-kolowrotka-daiwa-caldia-2000sha-i4999857438.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi