Skocz do zawartości

Wideorejestrator co wybrać ?

Sumek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zakupić wideorejestrator. Urządzenie ma służyć głównie do rejestrowania drogi, ale słyszałem że istnieją urządzenia łączące wideorejestrator i kamerę sportową (takie urządzenie 2w1 interesowało by mnie najbardziej). Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie i co wybrać aby być zadowolonym bez zbytniego obciążania portfela ?

Kupiłem /z polecenia/ sj4000 w euro rtv agd za 300zł.

sj400 tracer. kilka dni temu więc niewiele mogę powiedzieć, ale coś tam nagrywałem i zdjęcia robiłem - jestem zadowolony.

Kolega ma dłużej i bardzo chwalił.

Jak najbardziej SJ 4000. Posiadam, nagrywam, polecam. Najlepiej kupić wersję oryginalną Sjcam SJ 4000. Jak coś mogę podać namiary od kogo brałem z allegro. No i wifi jest zbędne według mnie w takich kamerkach, dodatkowy bajer za którego trzeba słono zapłacić... No i cena jest super. Org. wersja stoi na allegro po 299 zł (od tego sprzedawcy od którego sam brałem) . Jak masz jakieś pytania wal na priva  ;)

Wystarczy trochę pogrzebać w ustawieniach i ta przewaga niebieskiego znika :)

Edytowane przez MATIG

• 1 rok później...

programy na telefon maja kilka minusów

- zżerają miejsce na karcie

- telefon grzeje się niemiłosiernie

- non stop na ładowaniu bateria dostaje w 4 litery, a niestety w tych nowszych jest niewymienialna, więc skróci nam żywot telefonu,chyba ze ktoś wymienia co pół roku na nowy,ale wtedy i tak go stać na kupno rejestratora za kilka stówek

• Like 2

Karol, zależy czego potrzebujesz. Jedną kartą 32GB, kamerka MIO -508 (?) ogarniam spokojnie filmowanie całkiem sporych odcinki dróg.

Nierzadko, do ok. 200 km łącznie. Jeszcze ma luz na foty i zapis GPS i sporo wolnego miejsca zostaje. 

Na krótkie spoko 16GB.

Ważne by karta była szybka -Class10 i wyżej (UHS) np. http://allegro.pl/sandisk-karta-micro-sd-16-gb-uhs-i-cl10-80-mb-s-fv-i6853763045.html

PS.

Firma zakupiła 3 karty, 2 na zapas. Nigdy z zapasu nie było potrzeby skorzystania. Oczywiście ustawiona na nagrywanie w pętli nigdy się nie "zapętliła". 

Edytowane przez popper

1 GB  fullHD  bez dźwięku to jakieś 10 min dla SJCAM 4000, do tego kamerki mają możliwość nagrywania w pętli, więc po 5 godzinach nagrywania zaczną kasować pierwsze pliki z karty, a 5h jazdy to już trochę kilometrów (dla wersji 32 GB)

Edytowane przez wuran
  • Like 2