hhary1 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Nie mam pojęcia jak by to było gdyby 4 części nie było Swoją wędkę określił bym jako zajebisty sprzęt do połowu boleni na lekkie woblery,daje redę obrotówką 3-ką,gumy na główkach do 15 gram + smukła guma,wahadło 20 gram max.Tak w skrócie- idealna na rapy(lekkie woblery),spoko szczupak,pstrąga bez ograniczeń ogarnie,okoń bez problemu na woblery i blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tez mam spina na blanku od muchówki chyba w klasie 7 , idealny rzeczny LEKKI uniwersał , od smuzaków i małych woblerów jazioklenowych po 7-8 centymetrowe boleniówki i 9 cm oryginale trzymane w sielnym nurcie ....Specyficznie sie tym rzuca , nie ładuje tego jak klasyczny spin , lecz troche wolniej tak by kij sam sie naładował , tzn pod własnym cieżarem , dla tego tak dobrze rzuca malymi przynętami ,Co do samych rzutów to tez dużo się zmieniło różne dziwne kombinacje wchodzą w grę od klasycznych wymachów z za głowy po pół cyrkowe triki gdy nie ma miejca ,zawsze leci a zadowalajace odleglosci. Głowny cel tworzenia spina a blanku od muchówy to super plynne uciecie po sam dolnik , 60cm boleń wygina kij aż do ostatniego skladu (3) lecz bardzo progresywnie ,Dla mnie nie nadaje się pod gumy , czyba ze bardzo lekkie , lub nie prowadzone w opadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Jest tak jak piszesz,wymieniając gumy miałem na myśli prowadzenie w toni,do podbijania absolutnie się nie nadaje,ale też można Zrobiłem sobie tą wędkę na specjalne,specyficzne wypady,a tak mi strasznie pasuje,że chodzę tylko z nią.Proszę nie myśleć tylko, że to kluski.Moja jest szybka i sztywna jak na wędkę z blanku muchowego,akcja oczywiście idealnie pasuje do opisu kolegi Jeśli ktoś gustuje powiedzmy w batsonie RX7,czy podobnych,po zrobieniu spina z muchówki będzie zachwycony.Natomiast jeśli jesteś zwolennikiem phenixa i to jeszcze w tytanach, nawet nie myśli o takiej wędce. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez hhary1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Chciałbym ukręcić spina na blanku muchowym, zależy mi aby kijek obsługiwał przynęty od 5 do 17gr. Co koledzy muszkarze byście polecili? Długość max 2,7 2 częściTak swoją drogą,to coś ukręciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) ktokolwiek widzial ktokolwiek wie 10ft wt9 i 12/14 Szukam i szukam i znaleźć nie mogę , pierwszy blank to 10ft lub 10 i pół w klasie 9 lub 10A drugi tez 10 stop wt12 a najlepiej wiecej , jeden warunek dla obydwu 4 czesci, YO Edytowane 9 Maja 2018 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Pewnie pozostaje Ci kończyć na 9 stopowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 T&T ma blanki 9'6 w klasach wt9 i wt10. I to chyba max jeśli chodzi o okolice 3m w tych klasach. Cena tez jak przystalo na tego producenta bardzo wysoka. No chyba, ze blanku switch. Za 180$ masz 11ft wt9 tfo deer creek. W rekach nie mialem wiec nie wiem jak to pracuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 z 9'5 nie ma problemu sa nawet popularne ebayowe gozej z czyms długim , znalazlem tez 10' wt10 TFO ale on z kolei jest w 5 czesciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 z 9'5 nie ma problemu sa nawet popularne ebayowe gozej z czyms długim , znalazlem tez 10' wt10 TFO ale on z kolei jest w 5 czesciach To niby jeszcze lepiej bo krótszy skład . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Nie , mam teraz kij w klasie 8/9 przerobiony na spina jedyne co mi nie pasuje to 3czesci .Czesto nosze 2 kije muchowke i spina ,chce by sie miescily w tej samej tubie , w czasie kiey jednego nie uzywam . Tuba nie moze byc za długa bo zawadzam o wszystkie krzaki i ogolnie denerwuje kiedy jest przyczepiona do plecaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Teraz kumam temat o co biega .Czy musisz mieć muchówki i spiny raczej w tej samej długości i ilości składów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) tak , dla tego napisalem o 4 skladach , a spin poprostu lepiej mi sie sprawuje długi czesto to jedyne wyjscie by przeprowadzic wobler przy trawie jednoczesnie nie plosząć celu Edytowane 16 Lipca 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Jeszcze nic konkretnego nie zlokalizowałem Kijek będzie pracował z taurusem 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Pan Ireneusz Matyszewski (FC) zrobił mi kijek na muchowym Batsonie RX7 #9 275cm, 2 kawałki i opisał po próbach do 18gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 St croix Ultra legend w 8 klasie długość 275 cm- co o tym sądzicie? Widzieliście, macaliście? Za 2 tyg będę miał dopiero okazje zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam. Wpadłem na pomysł przerobienia starej muchówki na spinning. żeby bardziej zmotywować się do przcy kij już rozebrałem... . Blank jest w 5 klasie, 270 cm długi(w sumie to już 260, bo musiałem odciąć uchwyt kołowrotka). To tani Jaxon.Niechcę inwestować w to dużej kwoty, a jedynie zaspokoić ciekawość co z tego wyjdzie. Chciałem ubrać go w minimy match i piankową rękojeść. Jak uda mi się usunąć pozostałości po starej to nawet dzieloną. Pytanie tylko jaki rozmiar i ile przelotek? Z rozmieszczeniem jakoś sobie poradzę. Czym usunąć reszki lakieru? Czy szlifowanie to jedyna metoda? To moje drugie podejście do budowy wędki- pierwszy był szklany Batson i oprócz niedokładnie położonego lakieru jest ok- da się tym wynalazkiem łowić.Proszę o pomoc i wyrozymiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ja robilem tak 20M-12M-7M-6v-5v i 4v lub 4L do końca, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dodaj jeszcze, że (pewnie) chodzi o Pac Baye Match, koledze będzie łatwiej Można też zrobić szybki stożek na Alco Y20, Y10, L7, L6, L5 do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dodaj jeszcze, że (pewnie) chodzi o Pac Baye Match, koledze będzie łatwiej Można też zrobić szybki stożek na Alco Y20, Y10, L7, L6, L5 do końcaFakt, chodzi o Pac Bay Minima w ramce Match później V i L, można również w Alco, tylko jak kolega podżyłeczkę robi i ma być po taniości to PBMinima Hard w zupełności wystarczą, a cena niższa niż Alco, no i PB troszkę lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 lakier z blanku da sie usunąć chemicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 lakier z blanku da sie usunąć chemicznieprzy okazji zadam pytanie odnośnie możliwości usunięcia żywicy która był przyklejony korek oraz uchwyt kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 przy okazji zadam pytanie odnośnie możliwości usunięcia żywicy która był przyklejony korek oraz uchwyt kołowrotkaPodgrzać świeczką i łatwo się zdapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ja robilem tak 20M-12M-7M-6v-5v i 4v lub 4L do końca, Do końca? Łącznie 8 czy 9 plus szczyt.Dzięki za wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 ja bym zrobil 9 plus szczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Koledzy jakie cw może mieć blank st croix imperial 15ft klasy 12 .model 10150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi