Skocz do zawartości

Jakie woblery pstrągowe polecacie ?

mtz 25

Rekomendowane odpowiedzi

A oto mój zestaw woblerów na pstrągi. Głównie Salmo Minnow 5 i 6 cm tonące i pływające oraz Dorado Invader 4 i 5 cm tonące. Do tego odrobina rękodzieła od naszych forumowych kolegów. Na wodach na których chodzę za kropkami, zestaw ten sprawdza się prawie za każdym razem :)

post-50972-0-47014600-1451515184_thumb.jpg

Edytowane przez v3ctor
  • Like 2

• 2 lata później...

Przyjaciele, szukam woblera pstrągowego w długości 7-9 cm firmowego lub handmade-a z tym że interesuje mnie koniecznie by była to konstrukcja smukła, imitująca strzeble, uklejeczke, jelczyka itp. która, co dla mnie najważniejsze będzie schodziła !!!max!!! do 30 cm. Po prostu podpowierzchniowy wobler. Z firmowych wiem że są nieprodukowane juz Rapale Long Casty czy Flat rapy (te jeszcze robia). Problem z nimi polega na tym że łowie w gorskich potokach i zdarzało mi sie że ster sie odklejał przy uderzeniu w kamienie podczas prowadzenia. Zdaje sobie sprawę że można przynęte poprowadzic plycej trzymając kij wysoko ale ja potrzebuje taką która normalnie pracuje na takiej głębokości i trzyma się w prądzie bez zastrzezen, daje rade przy prowadzeniu prostopadle do brzegu albo skosem czy wachlarzem. 

Pozdrawiam

• Like 1

attachicon.gif 12390827_562166333939185_4227239009691551426_n.jpg           polecam łamańce mojej roboty 

Cześć Szymon, interesują mnie te środkowe, trójdzielne, możesz napisać:

- jaka waga,

- jaka długość, 

- na jakiej głębokości pracują,

- jaka cena?

U mnie pstrągów jak na lekarstwo, ale cały czas żyję nadzieją i eksperymentuję. Przygotowania do sezonu idą pełną parą, może się uda.

Cześć ,,, woblery potrójne 7cm. , 3,5gr. , schodzą do 1,5m. , cena 25zł ;) 

Cześć Szymon, interesują mnie te środkowe, trójdzielne, możesz napisać:

- jaka waga,

- jaka długość, 

- na jakiej głębokości pracują,

- jaka cena?

U mnie pstrągów jak na lekarstwo, ale cały czas żyję nadzieją i eksperymentuję. Przygotowania do sezonu idą pełną parą, może się uda.

• Like 1

Czyli taka troszke bolenioweczka z pstragowym potencjalem

Tak, chociaż muszę zaznaczyć że wolałbym chyba pływające. Szukam woblera którym będę mógł skutecznie łowić w płytkim kamienisku. Takie miejsca gdzie woda trochę narozrabiała mają wiele pojedynczych dołków za kamieniami ale klasyczny wobler typu np Salmo Minnow ciezko z odległości tam poprowadzić czasem bo schodzi zbyt głęboko. 

• Like 1

Przyjaciele, szukam woblera pstrągowego w długości 7-9 cm firmowego lub handmade-a z tym że interesuje mnie koniecznie by była to konstrukcja smukła, imitująca strzeble, uklejeczke, jelczyka itp. która, co dla mnie najważniejsze będzie schodziła !!!max!!! do 30 cm. Po prostu podpowierzchniowy wobler. Z firmowych wiem że są nieprodukowane juz Rapale Long Casty czy Flat rapy (te jeszcze robia). Problem z nimi polega na tym że łowie w gorskich potokach i zdarzało mi sie że ster sie odklejał przy uderzeniu w kamienie podczas prowadzenia. Zdaje sobie sprawę że można przynęte poprowadzic plycej trzymając kij wysoko ale ja potrzebuje taką która normalnie pracuje na takiej głębokości i trzyma się w prądzie bez zastrzezen, daje rade przy prowadzeniu prostopadle do brzegu albo skosem czy wachlarzem. 

Pozdrawiam

https://duo-international.com/products/spearhead-ryuki-70f/

a jeżeli w grę wchodzi mniejszy rozmiar to : https://duo-international.com/products/spearhead-ryuki-50f/

• Like 1