Skocz do zawartości

Salmo Executor 12

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie do tych, co stosuja Salmo Executory. A najlepiej do tych, ktorzy znaja je na wylot

http://fishery.com.ua/images/product_images/popup_images/167820_0.JPG

Czy w 12tkach stelarz z drutu jest przez calosc woblera czy tam sa zatapiane uszka ?

Czy 12tka pracuje tak jak duzy Shad Rap czy juz bardziej tak jak Super Shad Rap ?

Dziekuje za info

Guzu

Cześć Guzu,

Salmo Executor 12 jak większość wobblerów Salmo posiada drut przez całość korpusu. Dodatkowo drut jest na końcach zgrzewany, więc nawet gdyby jakimś cudem został on wyrwany z korpusu to bez obaw wyholujesz na nim każdą rybę.

Odnośnie pracy, wobbler ten zachowuje wszystkie cechy mniejszych IEX i nie można jej porównać do Rapali SR czy SSR, to zupełnie inny wobbler, dużo lepszy...

Pozdrawiam,

Marcin

Guzu, dla kogo wyczerpująca, dla tego wyczerpująca! ;)

Nie wspominałeś ani o docelowych rybach, ani o łowisku, ani o technice.. Ja się domyślam, Kolega Marcin być może wie na pewno, ale stwierdzenie jak poniżej zacytowane jest dość mocne i wymagające szerszego komentarza, o który proszę :D

(...)wobbler ten zachowuje wszystkie cechy mniejszych IEX i nie można jej porównać do Rapali SR czy SSR, to zupełnie inny wobbler, dużo lepszy...

Pozdrawiam,

Marcin

Pozdrawiam

Grzesiek

Maynard,

To co ja staram sie lowic i gdzie to widac w wiesciach znad wody.

Tu tajemnic nie ma...

Technika tez ogolnie znana

O lepszosci dla mnie juz swiadczy fakt ze jest pianowy a nie balsa.

Kiedys moze zrobie galerie woblerow posumowych

Guzu

Ogólnie wszystko znane, więc napisałem, że się domyślam. :D Fakt że piana wytrzymalsza (a więc lepsza), ale mi chodzi o stwierdzenie Kolegi Yokozuna, że to wobler dużo lepszy i chodziło tu konkretnie o jego pracę, a nie inne walory. O komentarz prosiłem w zasadzie Kolegę Marcina. :D

He, taka galeria fajna rzecz! Ja mógłbym dodać jakieś pobolkowe. I już byłby gotowy temat na zimową posuchę :lol: (dotyczy wędkujących w Europie Środkowo-Wschodniej <_< )

Pozdrawiam

Grzesiek

Maynard,

zwróć uwagę na ster w IEX i SSR, są zupełnie inne. Wobblery te mają zupełnie inną akcję, tak jak wcześniej napisałem to dwie rożne przynęty i tylko na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie. Łowiłem zarówno na Shad Rapy jak i na Executory, lepiej sprawdzały mi się te drugie, zarówno na pstrągach jak i szczupakach. Wg mnie wobbler ten ma dużo ciekawszą akcję niż Shad Rap, no ale to trzeba zobaczyć i trochę nim połowić, aby zobaczyć na co naprawdę go stać. Cecha, o której wspomiał Guzu również jest nie do przecenienia.

Pozdrawiam,

Marcin

Nie chodziło mi o odmienność, a tylko o tą wyższość pracy, jednego nad drugim, bez odniesienia się do konkretnych gatunków ryb i konkretnych typów łowisk. Uważam Twoją opinię za subiektywny, ale jednak fakt, bo te rapale są dla mnie dość drogie, a i nie łowiłem 12EX, tylko mniejszymi. Dziękuję za wyjaśnienie.

Pozdrawiam

Grzesiek

• 3 tygodnie później...

Odgrzewam temacik Executora 12SR,

tak informacyjnie, ostatni EPC (European Pike Competition)2010, który miał miejsce 25.09 - 02.10.2010 w Vastervik wygrał Team Salmo - Rybolow Ukraina w składzie Sergii Pichugin i Oleksandr Bieliaiev.

Właśnie najskuteczniejszą przynętą okazał się IEX12SR w kolorze RR (kolejną był Perch PH12 też w kolorze RR).

Drugie miejsce zostawili 12cm w tyle.

Relacja wkrótce na stronie Salmo :D

Pozdrawiam

Krzysiek

Odgrzewam temacik Executora 12SR,

tak informacyjnie, ostatni EPC (European Pike Competition)2010, który miał miejsce 25.10 - 02.11.2010 w Vastervik wygrał Team Salmo - Rybolow Ukraina w składzie Sergii Pichugin i Oleksandr Bieliaiev.

Właśnie najskuteczniejszą przynętą okazał się IEX12SR w kolorze RR (kolejną był Perch PH12 też w kolorze RR).

Drugie miejsce zostawili 12cm w tyle.

Relacja wkrótce na stronie Salmo :D

Pozdrawiam

Krzysiek

wtf ?? z data ? :D