Skocz do zawartości

farba akrylowa

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Zmęczyłem się malowaniem aerografem i potrzebuję farb akrylowych o sporym wyborze kolorów w sprayu których nie będzie ważył poliuretanowy harzlag. Chyba już o tym było i ktoś polecał firmę Motip? Czy zna ktoś stronkę z kolorami tej firmy i gdzie można zamówić farbę przez internet?

pozdrawiam

wujek

To raczej kwestia oczyszczania dyszy :D. Ja kiedyś kupowałem w realnym sklepie - tam mieli dużo większy wybór. Tam gdzie mają różną chemię samochodową i farby tam też często mają właśnie spraye. Inny kierunek to specjalistyczne sklepy z farbami i innymi materiałami budowlanymi.

(...)

Jednak z aerografu z powrotem do sprayów?? Dziwny kierunek :mellow:

Jak się ma akurat 10 sztuk do pomalowania to lenistwo i mnie dopada :D

Otóż to :D , na aero trzeba mieć pół wolnego dnia. Pewnie będę tak dalej malował, ale czasami muszę coś zrobić szybciej.

pozdrawiam

wujek

• 1 rok później...

Witam

Jaki macie sposób na likwidację bąbelków powietrza które powstają w farbie na podkład do wobków (akrylowej)

Po nałożeniu farby jako podkład na wobka są pęcherzyki...jedne znikają inne pozostają i psuja efekt malowania.

Jakieś rady Panowie na to dziadostwo??

Podkład wstrząśnięty przed użyciem pieni się stąd mogą się robić na powierzchni malowanej pęcherze, mnie czasami zdarzało się to przy lakierowaniu. Ja wynurzenie wtedy przeprowadzam wolniej pęcherze nie siadają w takim stopniu na woblerze jak przy szybkim wynurzaniu. Tak czy siak przy finalnym lakierowaniu dbam żeby lakier nie był spieniony.

Zmęczyłem się malowaniem aerografem i potrzebuję farb akrylowych o sporym wyborze kolorów w sprayu których nie będzie ważył poliuretanowy harzlag. Chyba już o tym było i ktoś polecał firmę Motip? Czy zna ktoś stronkę z kolorami tej firmy i gdzie można zamówić farbę przez internet?

pozdrawiam

wujek

ja swoje woblery maluję sprayami - są to głównie motipy, ale też i inne akrylowe, jeszcze mi się nie zdarzyło aby dysza się zapchała/zakleiła - po każdym użyciu obracam puszkę do góry dnem i przez ok 2 sek wciskam korek od dyszy aby to co zostało w dyszy wyleciało na zewnątrz a w dyszy żeby zostało samo powietrze - tak powinno być teoretycznie - najstarsze kolory-puszki mają u mnie prawie 2 lata i nadal daje się nimi malować.

• 11 miesięcy temu...