wujek Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Zmęczyłem się malowaniem aerografem i potrzebuję farb akrylowych o sporym wyborze kolorów w sprayu których nie będzie ważył poliuretanowy harzlag. Chyba już o tym było i ktoś polecał firmę Motip? Czy zna ktoś stronkę z kolorami tej firmy i gdzie można zamówić farbę przez internet? pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 http://sklep.motip.pl/Ale wybór kiepski - no chyba, że czernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Akryl w areozolu ma jedna wadę szybko sie zapycha dysza ,najlepiej jest malować większe partie bo jak poleżą to do kosza się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Tak mało kolegów maluje sprayami? Sławek, Matusiak dzięki za rady Widzę jednak że chyba trzeba będzie samemu kombinować.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Akryl w areozolu ma jedna wadę szybko sie zapycha dysza ,najlepiej jest malować większe partie bo jak poleżą to do kosza się nadają Malowałem sprayem z długimi przerwami i dawał radę. Może to kwestia firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 To raczej kwestia oczyszczania dyszy . Ja kiedyś kupowałem w realnym sklepie - tam mieli dużo większy wybór. Tam gdzie mają różną chemię samochodową i farby tam też często mają właśnie spraye. Inny kierunek to specjalistyczne sklepy z farbami i innymi materiałami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 To raczej kwestia oczyszczania dyszy W sensie, że co?? Mechanicznie czy chemicznie?? Ja próbowałem jakimś szpikulcem i tak roztrajbowałem otwór, że sprej miał niekontrolowany wytrysk na boki - dyszka do wyrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Po malowaniu odwracasz puszkę do góry nogami i psikasz, aż opróżnisz farbę z rurki i dyszy. Problem zasychania dysz minie. Jednak z aerografu z powrotem do sprayów?? Dziwny kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 @Wujek, przecież to jak przesiadka z bentley'a do daewo . Aero są super, mieszasz tyle ile chcesz, prawie nic się nie marnuje, precyzja nieporównywalna, no i można podać ciśnienie jakie chcesz- milion kombibacji i efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 (...) Jednak z aerografu z powrotem do sprayów?? Dziwny kierunek Jak się ma akurat 10 sztuk do pomalowania to lenistwo i mnie dopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Feu Vert albo inny sklep z akcesoriami do samochodów. Zawsze jest duży wybór akryli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 (...) Jednak z aerografu z powrotem do sprayów?? Dziwny kierunek Jak się ma akurat 10 sztuk do pomalowania to lenistwo i mnie dopada Otóż to , na aero trzeba mieć pół wolnego dnia. Pewnie będę tak dalej malował, ale czasami muszę coś zrobić szybciej.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam Jaki macie sposób na likwidację bąbelków powietrza które powstają w farbie na podkład do wobków (akrylowej) Po nałożeniu farby jako podkład na wobka są pęcherzyki...jedne znikają inne pozostają i psuja efekt malowania. Jakieś rady Panowie na to dziadostwo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 moze zmień podkład ja mam prędzej zacieki,bomble nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Farba jest dobra...tzn znanej firmy i nie jakiś tani bubel.Na początku tego nie było (bąbli)...Może ją otworzyć na jakiś czas (mam w słoiku) i wtedy znikną te bąbelki?Podkład robię zanurzeniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Podkład wstrząśnięty przed użyciem pieni się stąd mogą się robić na powierzchni malowanej pęcherze, mnie czasami zdarzało się to przy lakierowaniu. Ja wynurzenie wtedy przeprowadzam wolniej pęcherze nie siadają w takim stopniu na woblerze jak przy szybkim wynurzaniu. Tak czy siak przy finalnym lakierowaniu dbam żeby lakier nie był spieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Fakt-te bąble powstały po zamieszaniu farby:) Wyczytałem,że trzeba odłożyć na kilka godzin (otwartą) aby się odgazowała...Wtedy powinny to pęcherzyki poznikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zmęczyłem się malowaniem aerografem i potrzebuję farb akrylowych o sporym wyborze kolorów w sprayu których nie będzie ważył poliuretanowy harzlag. Chyba już o tym było i ktoś polecał firmę Motip? Czy zna ktoś stronkę z kolorami tej firmy i gdzie można zamówić farbę przez internet? pozdrawiamwujek ja swoje woblery maluję sprayami - są to głównie motipy, ale też i inne akrylowe, jeszcze mi się nie zdarzyło aby dysza się zapchała/zakleiła - po każdym użyciu obracam puszkę do góry dnem i przez ok 2 sek wciskam korek od dyszy aby to co zostało w dyszy wyleciało na zewnątrz a w dyszy żeby zostało samo powietrze - tak powinno być teoretycznie - najstarsze kolory-puszki mają u mnie prawie 2 lata i nadal daje się nimi malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 U mnie tak samo pozatykały sie dysze czy da sie je -gdzieś dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dysze kupuje w sklepie dla graficiarzy.Są różne rodzaje od fatów do super slimów.Jak masz gdzieś takowy sklep to sprawdź,a nóż mają.A jak nie to pisz to dam Ci namiar i dzwoń,może się dogadacie i wyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Dysza jest połączona na stale z puszka jak chcesz ja wymienić ,chyba ze mówisz o tym plastykowym spuście, jeśli tak to przeczyść go drucikiem ,ale jeśli dysza się zapchała puszka na śmietnik --próbowałem wiele sposobów ale nic nie wypaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Panowie\Panie macie jakiś sposobik na przedłużenie "żywotności" farbek akrylowych w słoiczku??Chodzi o jakiś sposób np zamykania słoiczka typu- np coś podłożyć pod dekielek itp?? Edytowane 20 Grudnia 2012 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi