Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam.

Nosze sie z zamiarem kupna elitki 7Ti mam do was pare pytań podejrzewam ze one gdzieś przewinęły sie przez forum lecz teraz jakoś nie mogę znaleść.Wiec tak pierwsze to

Jakiej bateri potrzebuje żeby echo działało na pełnych ustawieniach cały dzień na wodzie, dłużej niż 8 H nie wędkuje wiec zawsze jest powrót do domu i możliwość naładowania baterii, myslem o 12V 18ap starczy? Chodzi rownież żeby była jak najmniejsza gabarytowo ponieważ nie używam żadnych silników jedynie wiosła

Drugie pytanie to czy kartę do echa mogę kupić w jakim kolwiek sklepie czy musi być to jakaś specjalna karta która lowrance rekomenduje? I jakiej wielkości musi być karta żeby zrobić mapę jeziora o powierzchni około 1200akrow?

• 0

Na całodniowa eskapadę 12ah wystarczy bez problemu. Trzeba przyjac 1A/h × ilosc h jaka Cie intetesuje i wyjdzie pojemnosc niezbedna. Jeśli chodzi o kartę , to tylko i wyłącznie klasy 10 . Sdhc . Do 50 zł max kupisz. Nie przepłacaj za wynalazki typu 90mb/s bo i tak echo tego nie obsłuży.

Edytowane przez siarq

• 0

Nie przebijesz głową muru . To się nazywa monopol. Duży może więcej i tyle w temacie. Jak chcesz pl soft to plac i płacz. ..

Wystarczą podstawy angielskiego i problem softu jest (mam) rozwiązany. Duży w PL jest zawsze pazerny. Echa, pontony itd. Praktycznie większość można kupić taniej za granicą.

• 0

No drobnostka . Producent dał ciała i sprzedaż wstrzymana z 3 tygodnie :) komuś się beknie za taki niuans , niby nic a jednak. Pomijając ten szczegół to sprzęt naprawdę fajny. W sezonie zapewne będę miał przyjemność przetestować u znajomego w warunkach bojowych. 

Edytowane przez siarq

• 0

Z tego co się dowiedziałem na targach Rybomania to problem tkwi tylko w samych obudowach do przetwornika(tych plastikowych,porostu nie maja tyle ich naprodukowanych jeszcze i pierwsze partie ponoc przyjdą na metalowym mocowaniu tak jak to ma miejsce w przetworniku do structurescan w hds-ach)Nastepne partie być może już będą w plastikowym opakowaniu,a może od razu jednak przyjdą w plastikach.Nie było mowy o jakiejkolwiek wadzie fabrycznej producenta itp.