Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zanim napiszę co stwierdziłem w załączeniu macie StruktureMap wygenerowane przez Ti (Adam z Twojego drugiego logu).

Ale do rzeczy. Lowrance Elite 7 Ti ma potęcjał, ale również tzw. choroby wieku dziecięcego:

1. Otwory w śledziu przetwornika (te wewnętrzne) trzeba rozwiercić z fi 4,5 na fi 5-5,5, ponieważ nie są w symetrii z gniazdami śrub w przetworniku.  Zaznaczam,że należy mieć dobre wiertła. Wiercimy w kwasiaku,

2. Wcześniej pisałem o braku kontaktu z dotykiem bez przetwornika. Odkryłem cud. Podczas mieszania paluchem po dotyku należy trzymać w garści przewód zasilający wyświetlacz. Nie wiedzieć czemu, nieraz działa bez trzymania czegokolwiek. Brak filtra na przewodzie zasilającym? Chirp też nie miał, a działał,

3. Irytujące jest ustawianie nakładek dla każdego panela (podobno w HDS jest tak samo). Po twardym resecie wszystko idzie w powietrze,

4. Włączenie i wyłączenie autopilota powoduje zmianę jednostek na imperialne,

5. Znalazłem z 2 zakładki w menu, gdzie w opcjach mamy j.angielski,

6. Osoby, które zafundują sobie zestaw 2x7 Ah mogą mieć kłopot z zasilaniem. O jednym aku można zapomnieć. Akumulatory 2x9 Ah starczyły na 2 popołudnia zabawy (w chirp taki sam zestaw 2 tygodnie). Ekran wyświetlacza emituje ciepło. Plus dla osób, które pływają do lodu. Można ugrzać dłonie :)

7. Nowy uchwyt wyświetlacza trudno jest obrócić wokół osi. Zawsze mam wrażenie, że coś zostanie mi w ręce. Natomiast w pionie zakres regulacji ogranicza nam dostęp do przewodów (w porównaniu do HDI i Chirpa).

Z plusów:

1. Menu podobne do HDSa,

2 Zastosowano szybszy procesor, echo nie zamula. Choć czasami ma problem z odświeżaniem na bieżąco mapy przy szybkim zoomie.

3.Pamięć 1,5 GB,

4. Działa w sieci domowej. Dostęp do sklepu GoFree i aktualizacji (szkoda,że nie dla nas),

Mam nadzieję, że wszystkie niedociągnięcia softowe wynikają z tłumaczenia i z kolejną poprawką zostaną poprawione.

post-48237-0-99974800-1458067814_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Jeśli idzie o twardy reset , to po to on jest aby wszystko usunąć. Można zrobić zapis ustawień użytkownika na kartę i po resecie je przywrócić. To rozwiąże problem

Soft jest od hds , nie dokonca spolszczony tu ukłony dla Parkera. Jednak to tylko kilka opcji

Prądu trzeba niestety, przetwornik i dotyk swoje robią.

Z trzymanie kabla w ręce...przegięcie. albo defekt echa bądź softu. Trzeba na wodę ruszyć i zrobić test w ferworze walki.

• 0

Masz rację , i ta kwestia nie podlega dyskusji. Tryb demo jak i zabawa na sucho powinna mieć miejsce bez atrakcji , o których pisałeś. Dzwoniłeś do sprzedawcy z tym tematem? Niebawem nasz kolega @RafalC ma dostać TI to zda relacje czy też są przygody. Jeśli nie to reklamować póki sezonu niema.za duże pieniądze , żeby się jeszcze stresowac

• 0

Tu się niema co bać. Bo to nie kosztuje 5zl.tylko sprawdzać i zdawać relacje. Bo albo kolega Krzysiek trafił na wadliwa sztukę, albo coś jest na rzeczy . A sprzedawcy coś się chyba wydaje.... to po co jest tryb demo? W sklepach przetworniki w akwarium mają? W hds ,hrip , hdi , przetwornik nie jest potrzebny do zabawy

• 0

Hmm... za nic nie pamiętam jaki był język ale chyba angielski. Czyli może być jakiś błąd softu. Pewnie zaraz się wezmą w garść i dadzą łatkę.

Tylko co to zmieni Łukasz? Trzeba echo odesłać im bo i tak update nie zrobisz sam...

Nawet w Grecji soft dają free...

Edytowane przez K-Pon

• 0

Dokładnie przedstawiciele lowrance na rynomani mówił że czekają na dostawę. Także echo było na 100% bez przetwornika i działało płynnie bez lipy.ipdate nie zrobisz bo niema nowszego softu. Jest jeden jedyny wgrany w sprzęt. Póki co. Także taraban tam jutro i na ostro począwszy od sprzedawcy że kit wciska po Parkera coby natentychmiast coś z tym zrobili

Edytowane przez siarq

• 0

Karta SAMSUNG microSDHC 16GB 48MB/s - kupiłem ostatnio w promocji w MediaEx.... za 29 pln, i z doświadczenia napiszę, że taka pojemność wystarczy. Miałem 16 w chirpie, tam mapy dużo ważą, a logi zrzucałem co kilka tygodni.

Taka 64 to pewnie dużo kosztuje?

• 0

Już po rozmowie z Parkerem. Na końću moich pytań - odpowiedzi

1. Otwory w śledziu przetwornika (te wewnętrzne) trzeba rozwiercić z fi 4,5 na fi 5-5,5, ponieważ nie są w symetrii z gniazdami śrub w przetworniku - Sprawdzimy

2. Wcześniej pisałem o braku kontaktu z dotykiem bez przetwornika. Odkryłem cud. Podczas mieszania paluchem po dotyku należy trzymać w garści przewód zasilający wyświetlacz. Nie wiedzieć czemu, nieraz działa bez trzymania czegokolwiek. Brak filtra na przewodzie zasilającym? Chirp też nie miał, a działał, - Ekran pojemnościowy, i powinien być podłączony przetwornik (tak na targach był soft angielski ,ale co to ma do rzeczy?), można również trzymać za przewód zasilający, albo paluch w gnieździe przetwornika :D

4. Włączenie i wyłączenie autopilota powoduje zmianę jednostek na imperialne - Sprawdzimy

5. Znalazłem z 2 zakładki w menu, gdzie w opcjach mamy j.angielski, - Navicons może zmieni, a może nie. Jest to gestii producenta oprogramowania. My nie spolszczamy systemu.

6. Osoby, które zafundują sobie zestaw 2x7 Ah mogą mieć kłopot z zasilaniem. O jednym aku można zapomnieć. Akumulatory 2x9 Ah starczyły na 2 popołudnia zabawy (w chirp taki sam zestaw 2 tygodnie). - HDI miało (sprawdzał) wyższy pobór prądu, widocznie ma Pan słabej jakości akumulatory.

Pan z drugiej strony słuchawki był grzeczny, jednak rozmawiał ze mną raczej służbowo. Niczego sensownego się nie dowiedziałem, choć wydaje się, że Pan wiedzę ma. Z każda minutą rozmowy miałem wrażenie, że przeszkadzam. W związku z powyższym do odpowiedziach grzecznie podziękowałem. Nie widziałem sensu przedłużania rozmowy.

Podsumowanie: Parker jest tylko od prowizji reszta to wina "tych z drugiej zmiany, to une" czyli Lowrance i Navicons  :o

Edytowane przez ptychoo

• 0

No właśnie. .. my nie spolszczamy, to dla czego mamy wyłączność na język pl , a na stronie producenta nie ma ów paczki językowej? Pala grupa i tyle.

Z akumulatorami mogą mieć rację, to można zweryfikować. Wziąść cegi sprawdzić pobór prądu i wyjdzie . Osobiście sam miałem przygodę ,ze akumulatory 1,5 roczne 2x7ah trzymały lepiej niż funkel nowki. markowe 2x7ah... co ma ekran pojemnościowy do pracy echa w trybie demo? Po to on jest coby można było testować sprzęt nie będąc nad wodą.

• Like 1

• 0

Co do aku może mieć rację, ale nie koniecznie. Przykładem mogą być smartphony czy tablety, gdzie wersja romu w jednym modelu ma ogromne znaczenie na zużycie baterii.

Baterie ocenie po aktualizacji. Zaznaczam że są te same baterie, od tego samego sprzedawcy tylko, że nowe.

A tak z innej bajki. Gdyby ktoś próbował zmienić śruby do przykręcenia przetwornika to mają one gwint Whitwortha. Śruby dokręcać ostrożnie, aby gwintowana tuleja nie zaczęła się obracać. Wtedy śruby nie wkręcimy, ani nie wykręcimy.

Edytowane przez ptychoo