Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Ja też podczas rozmowy z panem z parkera miałem wrażenie że mu przeszkadzam a jak poprosiłem instrukcje w j.polskim od pilota silnika dziobowego to odesłał mnie do sprzedawcy u kturego kupiłem silnik ale przecież sprzedawca nie otwierał kartonu . Normalnie odechciewa się kupowania i dzwonienia. Szkoda że mam daleko do poznania to podszedłbym na targach i poprosił o instrukcje. Teraz chcę kupić nowe echo i bardzo nie chcę dzwonić do parkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Możesz zagadać do Pana Cezarego Karpiński Bardzo przyjemny gość ma wiedzę i sprzedaje ich produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Tak się zastanawiam ile jeszcze Lowrance tolerować będzie tą pomyłkę jaką jest Parker. Jakiś układ ma ten właściciel Parkera z Lowrance czy jak? Ceny najwyższe, serwis najgorszy, nic nie jest przygotowane jak należy, instrukcje ksero z innych modeli (co mnie obchodzi, że soft ten sam - mogli chociaż wysilić się na dedykowaną okładkę), odsyłanie sprzętu w celu aktualizacji softu to już jest makabra, czarny żart w XXI wieku. Koledzy, może by tak każdy kto czuje dyskomfort z takim dystrybutorem napisał mailem kilka "ciepłych" słów do centrali Lowrance z opisem tego 3. świata. Ja na pewno to zrobię bo jestem potencjalnym klientem i właśnie ze względu na powyższe historie nie będę sponsorem tego monopolisty i albo zostanę z HDI albo rozejrzę się za czymś innym. Może coś się ruszy w tym względzie. Jeden mail to znikomy nakład pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Popieram pomysł. Może Lowrance dystrybutora na Polskę by zmienił gdyby mailami został zasypany. Te wysyłanie echa do nich w celu zmiany softu to żart jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Jak już wcześniej wspominałem echo jest przygotowane do aktualizacji online. Niestety, nie dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Co masz na myśli pisząc nie dla nas? Chodzi o sam język czy brak dostępnej usługi? Według mnie maile nic nie dadzą , chodź nic to nie kosztuje a można spróbować. Sama strona lowrance na Facebook pl to też kpina. Brak odpowiedzi z ich strony, a jak są to odnoszę wrażenie jak by do końca nie znali się na sprzęcie ,ktory mają w ofercie. Ogólnie sądzę że lowrance ma "wYwalone" na pl. W przeciwnym wypadku jak się wypowiedział sam Parker "to navico daje paczki jezykowe" , udostępnili by soft eastern Europe. I nie było by żadnego bólu i Stekania. Parker by miał problem z głowy, a ruch w interesie i tak by był bo nie każdy chce ściągać sprzęt gdzieś z Europy, choćby ze względu na gwarancję, wysyłki itp.a jeśli chodzi o instrukcje to już mistrzostwo świta czarno białe ksero... do elity hdi dostałem zszyte szywaczami ,przecieta nierówno nożyczkami wstyd. Jak bym firmom dawał w takim stanie papiery z usług, które świadczenia to by mnie śmiechem zabili Edytowane 16 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Nie dla nas, mam na myśli paczkę językową. Chociaż gdybym teraz zobaczył informację o dostępności aktualizacji na wyświetlaczu koncentryk od internetu był by czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Koledzy, może by tak każdy kto czuje dyskomfort z takim dystrybutorem napisał mailem kilka "ciepłych" słów do centrali Lowrance z opisem tego 3. świata.Pisałem. Wiesz gdzie oni to mają? W du..ie. I to głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Bo trza było przyjść na świat w Ameryce i problemu by nie bylo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 sprawdzal juz ktos ten wynalazek nad woda ??mam zamiar kupic cos nowego i zastanawiam sie czy Ti czy HDS ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 to jednak różne echa, Elite 7Ti to taki HDS2 zmodyfikowany a HDS3 to i nawet cenowo mocno odstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Hds 3 to prawie 2x elite 7TI. Także rozbieżność cenowa duża. Różnice opisane kilka stron wcześniej. Enthernet, ss3d, mocniejsze bebechy. Hds2 to już chyba ostatnie "leżaki magazynowe" jeśli idzie o nowe. Jak nie chcesz rozbudowy to TI Edytowane 17 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Do tej pory swietnie sobie radzilem z Elitka HDI i jestem z niej zadowolony brakowalo mi tylko SS czasami ,wiec zastanawiam sie czy warto kupowac HDS skoro i tak nie bede wykorzystywal wszystkich jego mozliwosci,poza tym HDS to dwa przetworniki ,Ti tylko jeden ,niby mozna dokupic przetwornik totalscan ale czy warto ?.Na razie czekam na jakies filmiki z nad wody zanim podejme decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Hds obsługuje total scan. Jeśli zakup tylko dla SI to niema sensu hds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 poczytalem troche i chyba zmienie zdanie i wezme HDSa 7 Gen3 z przetwornikiem totalscan,moze kiedys sie te wszystkie bajery przydadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 bedziesz pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 juz jestem zadowolony (bo dostalem dobra znizke ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Witam,tez stalem się posiadaczem Elitki 7 TI i potwierdzam ze montaż przetwornika do dedykownej blachy nie jest latwy.Otwory trzeba rozwiercić dobrym wiertłem bo w kwasiaku byle jakie nie poradzi sobie, także dla zwykłego zjadacza chleba może być maly problem.Co do samego zamontowania na standardowym mocowaniu zalączam fotki,moze komuś będzie lżej dzięki temu pomysłowi.Pozdro Edytowane 20 Marca 2016 przez rafalc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Nie wierzę dosłownie w to co puścił do ludzi lowrance....gigant światowy, a taki bubel zapodac z mocowaniem , trzymaniem kabla coby dotyk dobrze chodził w domu, instrukcjami od dystrybutora jeden dostał od hds drugi od hdi , kolejny może dostnie od mark? Coś im niepojechalo. Myślałem że wypuszcza w średniej półce cenowej naprawdę fajny sprzęt, a tu takie klopsy. Oby tylko testy na wodzie nie ujawniły kolejnych niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 rafalc a ta sztyca to Tite-Lok ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Rafalc. Ta blacha to od structure scan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Koledzy sztyca to standardowy produkt ze sklepu gdzie wszędzie można go kupic takiego samego ale z kilku nazw firm.Co do blaszydla to jest to model dostarczany do elity TI(do structurscan HDS jest bardzo podobna,niema tylko tego giętego kolanka o ile dobrze pamiętam)Zas przetwornik to jest to Totalscan w całej okazalosci(czyli wszystko w jednym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Ale te sztandarowe sztyce rurkowe są. O kant d. O niebo lepsze są podobne tylko ze nie z rurki a prostokątne. Trzymają na miejscu bez lipy 2 przetworniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dlaczego przetwornik totalscan w lowrance i simrad mają ten sam nr. A zdięcia pokazują 2 różne przetworniki. W opcji dla simrad ma plastikowe mocowanie i przez środek przetwornika jest czerwony pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 simrad i lowrance to to samo chyba ,obie firmy sa czescia Navico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi