Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja też podczas rozmowy z panem z parkera miałem wrażenie że mu przeszkadzam a jak poprosiłem instrukcje w j.polskim od pilota silnika dziobowego to odesłał mnie do sprzedawcy u kturego kupiłem silnik ale przecież sprzedawca nie otwierał kartonu . Normalnie odechciewa się kupowania i dzwonienia. Szkoda że mam daleko do poznania to podszedłbym na targach i poprosił o instrukcje. Teraz chcę kupić nowe echo i bardzo nie chcę dzwonić do parkera.

• 0

Tak się zastanawiam ile jeszcze Lowrance tolerować będzie tą pomyłkę jaką jest Parker. Jakiś układ ma ten właściciel Parkera z Lowrance czy jak? Ceny najwyższe, serwis najgorszy, nic nie jest przygotowane jak należy, instrukcje ksero z innych modeli (co mnie obchodzi, że soft ten sam - mogli chociaż wysilić się na dedykowaną okładkę), odsyłanie sprzętu w celu aktualizacji softu to już jest makabra, czarny żart w XXI wieku. Koledzy, może by tak każdy kto czuje dyskomfort z takim dystrybutorem napisał mailem kilka "ciepłych" słów do centrali Lowrance z opisem tego 3. świata. Ja na pewno to zrobię bo jestem potencjalnym klientem i właśnie ze względu na powyższe historie nie będę sponsorem tego monopolisty i albo zostanę z HDI albo rozejrzę się za czymś innym. Może coś się ruszy w tym względzie. Jeden mail to znikomy nakład pracy.

• 0

Co masz na myśli pisząc nie dla nas? Chodzi o sam język czy brak dostępnej usługi? Według mnie maile nic nie dadzą , chodź nic to nie kosztuje a można spróbować. Sama strona lowrance na Facebook pl to też kpina. Brak odpowiedzi z ich strony, a jak są to odnoszę wrażenie jak by do końca nie znali się na sprzęcie ,ktory mają w ofercie. Ogólnie sądzę że lowrance ma "wYwalone" na pl. W przeciwnym wypadku jak się wypowiedział sam Parker "to navico daje paczki jezykowe" , udostępnili by soft eastern Europe. I nie było by żadnego bólu i Stekania. Parker by miał problem z głowy, a ruch w interesie i tak by był bo nie każdy chce ściągać sprzęt gdzieś z Europy, choćby ze względu na gwarancję, wysyłki itp.a jeśli chodzi o instrukcje to już mistrzostwo świta czarno białe ksero... do elity hdi dostałem zszyte szywaczami ,przecieta nierówno nożyczkami :) wstyd. Jak bym firmom dawał w takim stanie papiery z usług, które świadczenia to by mnie śmiechem zabili

Edytowane przez siarq

• 0

Hds 3 to prawie 2x elite 7TI. Także rozbieżność cenowa duża. Różnice opisane kilka stron wcześniej. Enthernet, ss3d, mocniejsze bebechy. Hds2 to już chyba ostatnie "leżaki magazynowe" jeśli idzie o nowe. Jak nie chcesz rozbudowy to TI

Edytowane przez siarq

• 0

Do tej pory swietnie sobie radzilem z Elitka HDI i jestem z niej zadowolony brakowalo mi tylko SS czasami ,wiec zastanawiam sie czy warto kupowac HDS skoro i tak nie bede wykorzystywal wszystkich jego mozliwosci,poza tym HDS to dwa przetworniki ,Ti tylko jeden ,niby mozna dokupic przetwornik totalscan ale czy warto ?.Na razie czekam na jakies filmiki z nad wody zanim podejme decyzje :(

• 0

Witam,tez stalem się posiadaczem Elitki 7 TI i potwierdzam ze montaż przetwornika do dedykownej blachy nie jest latwy.Otwory trzeba rozwiercić dobrym wiertłem bo w kwasiaku byle jakie nie poradzi sobie, także dla zwykłego zjadacza chleba może być maly problem.Co do samego zamontowania na standardowym mocowaniu zalączam fotki,moze komuś będzie lżej dzięki temu pomysłowi.Pozdro

post-56766-0-64219300-1458494945_thumb.jpg post-56766-0-95118700-1458494969_thumb.jpg post-56766-0-34361300-1458495815_thumb.jpg

Edytowane przez rafalc
  • Like 2

• 0

Nie wierzę dosłownie w to co puścił do ludzi lowrance....gigant światowy, a taki bubel zapodac z mocowaniem , trzymaniem kabla coby dotyk dobrze chodził w domu, instrukcjami od dystrybutora jeden dostał od hds drugi od hdi , kolejny może dostnie od mark? Coś im niepojechalo. Myślałem że wypuszcza w średniej półce cenowej naprawdę fajny sprzęt, a tu takie klopsy. Oby tylko testy na wodzie nie ujawniły kolejnych niespodzianek

• 0

Koledzy sztyca to standardowy produkt ze sklepu gdzie wszędzie można go kupic takiego samego ale z kilku nazw firm.Co do blaszydla to jest to model dostarczany do elity TI(do structurscan HDS jest bardzo podobna,niema tylko tego giętego kolanka o ile dobrze pamiętam)Zas przetwornik to jest to Totalscan w całej okazalosci(czyli wszystko w jednym)