Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Niby to samohttp://www.starmarinedepot.com/simrad-totalscan-skimmer-transom-mount-transducer.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) bo przyszly na pl do d. mocowania . mialy byc tamte a sa felernie przewiercone blachy. przetwornik jest ten sam nr katalogowe sie pokrywaja. a ze maja czerwone pasek to zapewne od loga simrad "Fully compatible with Lowrance HDS Gen3, HDS Gen2 Touch, Elite-7Ti, Elite-5Ti, Simrad NSS evo2, and NSO evo2 via SonarHub Sounder Module" Edytowane 23 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Podejrzewam ze w Simradzie na ta chwile wygladaja tak samo jak moj.Przedstawiciel na targach mowil ze jest problem z tymi ladnymi plastikowymi obudowami i dlatego na razie totalscan będzie mocowany na blaszunie a docelowo później może już będą w zakupie w nowej obudowie.Jako ze przetwornik to kawal grzmota,jednak wole żeby był na blaszunie niż w plastiku, ponieważ gdybym nim zachaczyl gdzies przy skrecie lodzi to te plastikowe mocowanie do lodzi mogloby prawdopodobnie peknac.Także nie jest to zle,gdyby nie to rozwiercanie otworów(mi w niczym nie przeszkodzilo,siedze w takim fachu ze to bulka z masłem,ale np.jakis informatyk,pracownikik biurowy itp.ktory nie ma na codzien styczności z narzędziami to będzie miał problem)Miejmy nadzieje ze producent szybko naprawi swój blad i będzie dostarczal nowe mocowania z wieksza tolerancja otworow, a nie taka spasowana która graniczy z cudem żeby to spokojnie zestaw skrecic razem. Edytowane 23 Marca 2016 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 chyba nie tylko na PL te mocowania przyszly"Total scan comes supplied as below. The plastic version you have seen isn’t something that exists as yet"Pare dni temu pytalem przedstwiciela Navico w UK i taka odpowiedz dostalem czyli te z plastikowym mocowaniem nie istnieja jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dzięki za wyjaśnienie. A jak wygląda sprawa z obrazowaniem sygnału powiedzmy przy rozdzielnych przetwornikach a jak wygląda przy totalscan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) W TI masz albo totalscan albo przetwornik tradycyjny.tu nie ma 2 slotów osobnych na SS i tradycyjny. W hds jest. Ja pływam na 2 przetwornikach 2 sezon i ok. Jedyne jak mocowane na sztycy, to musi być rzetelna. A na testy z totalscan trza chyba jeszcze chwilę zaczekać. Słaba aura póki co , chociaż Ja już 3 razy się wodowalem Edytowane 23 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Bo Ty Adam twardy jesteś. Ale kiedy u Was 10 stopni, na Pomorzu 2-3. Jednak skądś się biorą kwitnące drzewa na przełomie marca i kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Nie no 2 wodowania były urocze 3 stopnie wiatr mało łba nie urwał fala jak na morzu ale ostatnio trafiłem miodzio , tafla , słoneczko, ciepło jak w lecie. Aż się spływac nie chciało jednak grypa mnie nie omieszkala przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) może ktoś powiedzieć czya) w 7Ti da się na ekranie ustawić aby pokazywał napięcie w akumulatorzeb ) jeśli a jest możliwe to jak to zrobić? Edytowane 25 Marca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Nacisnij power wejść w nakładkę dodaj nakładkę i wybierz c chcesz. Nakłada jest tylko dla danego okna jak chcesz mieć wszędzie to musisz wszystkie nastawic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Dodam jeszcze tylko ze wielkość nakladki również jest regulowana,wcale nie trzeba mieć wielkich cyfr przyslaniajacych nam ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 dziś montowałem przetwornik do sztycy i stwierdzam że sztyca się do tego nie nadaje, a po tym jak zrobiłem tak jak rafalsc tutaj http://jerkbait.pl/topic/67368-lowrance-elite-7-ti/page-8#entry1865705 zobaczyłem takie oto zdjęcia i który sposób jest dobry? i po co tak wyginać kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ja u siebie jakoś czas miałem przetwornik od ss odwrotnie umocowany. Żadnych niedogodności z t nie zauważyłem i pracował normalnie. Moim zdaniem kabel powinien wychodzić na sztyce , tzn od strony mocowania. Ewentualne co może być to obrazowanie lewej str na prawej. Jednak to można zmienić w opcjach która to str prawa a która lewa. Najlepiej stwierdzić poplywajac np bliżej brzegu i widzimy z której str co maluje na ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Jeżeli ten kabel będzie tak wisiał do przodu to niewątpliwie będzie w jakiś sposób delikatnie pracowal pod naporem wody, a co za tym idzie może to doprowadzić do przełamania "żył"w środku.Poza tym jeżeli ktoś będzie"cofał" np.na wiosłach istnieje możliwość ze przywali delikatnie w jakas przeszkodę,pomost itp.uderzajac od razu wejściem kabla do czujnika co może nie być zdrowe.Myslalem trochę nad tym i wolalem zrobić to jednak tradycyjnie kablem w strone do pawęży ale może komus jednak pasuje odwrócony sposób.Oba sa poprawne, a co do obrazowania na echu to faktycznie można to zmienić w ustawieniach echa i podmienić strony.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LOWRANCE POLSKA Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Witam wszystkich.Chciałbym wyjaśnić temat uchwytu przetwornika Totalscan.Otóż Lowrance pomyłkowo dołączał do urządzeń Elite 7 Ti uchwyt przetwornika StructureScan HD.Stąd się bierze inny rozstaw otworów. Poniżej zdjęcie pokazujące właściwy i zły uchwyt. Wszyscy którzy zakupili zestaw ze złym uchwytem mogą wymienić go na właściwy.Informacje w sklepach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 A jak ktoś już rozwiercił ten niewłaściwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) niestety ten podany jako właściwy nie bardzo pasuje, ja w moim prawidłowym (taki jak na zdjęciu opisanym jako correct) otwory przewiercałem wiertłem 5mm i musiałem wszystkie, może by mogło przewiercenie tylko 3 z jednej strony ale wiertłem 6 mmPytanie jest inne teraz jak montować przetwornik na sztycy bo nie ma elemntów do montażu na sztycy a po drugie jakie sztyce zalecałby Lowrance do tego modelu. Jesteśmy w Polsce, i tu nie montuje się na stałe na łodziach wędkarskich przetwormników bo potrafią zmienić właściciela Edytowane 31 Marca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) aj tam sie czepiasz kolego @Godski , jak rozwiercil to znak ze sobie poradzili , a moze szanowny przedstawiciel Lowrance powie nam co nieco , na temat problemow z wyswietlaczem , ktory prawidlowo pracuje tylko z przetwornikiem badz , gdy trzymamy kabel w rece? bo zarowno dla mnie i pewnie wielu innych uzytkownikow jest to rzecz irytujaca..., tylko prosze nie pisac ze te urzadzenie tylko w ten sposob pracuje... bo chyba nikt w domu nie bedzie trzymal przetwornika w misce , aby pogladac logi czy pobawic sie trybem demo , ustawieniami itp.te mocowanie wlasciwe zaprezentowane powyzej tj od przetwornika ss3d, z tad to wyciecie na kabel Edytowane 31 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Z tym przetworikiem i działeniem echosondy w domu to nie tak, U mnie stał się cud i jak podłączam akumulator 75Ah to dotyk działa bez przetwornika, ale jak jest tylko aku 17ah to już trzeba trzymać wtyczkę. może prąd rozruchowy potrzebny Edytowane 31 Marca 2016 przez wuran 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) to mamy cud nad Wisła wiec problem uwazam za rozwiazany , trzeba miec aku wazacy z 18kg i echo dziala prawidlowo. tylko moze byc problem kuferkiem na ten aku ... , juz sie czepiac nie bede.do mocowania na sztycy polecam cos takiego. sztyce prostokatne.naprawde trzymaja stabilnie Edytowane 31 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) mi ona trzyma 2 przetwornik jeden ss3d , ktory jest naprawde duzy , wiekszy od totalscan i tradycjny , na alle... w podobnych cenach do tych zwyklych "wykalaczek" okolo 100zlprzykladowy model z jaxon JAXON PL-AES220 Edytowane 31 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) siarqu, problem nie jest rozwiązany, tylko pewnie projektując podłaczyli pod 12 volt z wyższym natężeniem lub w inny sposób uziemiali echosondę. Też zrobiłem oczy jak 5 złotych gdy po przyniesieniu do domu echo działało na dużym aku a jak dokupiłem mały żelowy aku to nie chciało działać bez trzymania za wtyczkę Edytowane 31 Marca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 mi ona trzyma 2 przetwornik jeden ss3d , ktory jest naprawde duzy , wiekszy od totalscan i tradycjnyto coś ala Jaxon AES 320, nad takim się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) kupuj smialo , nie musi byc jaxon sa inne , byle z takiej kantowki alu i mocnym dociskiem. ja sie meczylem dwa sezony z ta wykalaczka , ciagle cos sie przekrecalo , nie trzymalo. Zalozylem to i koniec problemow. jesli sztyca , to lepszej nie widzialem. sa krotsze i dluzsze , jak bys kupowal to bierz dluzsza Edytowane 31 Marca 2016 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) no ja mam jeszcze pomysł aby kupić listwę aluminiową 100 cm o przekroju kwadratu, dołożyć uchwyt taki jak ten na zdjęciu (usuwając to do trzymania wędki) i na dole doczepić kątownik aby przytrzymać przetwornik - kosztowo podobnie do gotowego uchwytu ale będzie rozstaw 13 cm a nie 10cm. Tyle że trzeba wywiercić ze 3 dziury w aluminium a prace ręczne to nie jest mój konik Edytowane 31 Marca 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi