Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A czy czasem nie trzeba skalibrować panelu dotykowego. Czy może była kalibracja przy pierwszym podłączeniu i mimo to dalej szwankuje?

Ekran kalibrowałem na samym początku i g.... daje.

Dotykowi brakuje ewidentnie masy.

Kiedy działa dotyk bez przetwornika:

na kolanach, z dłonią na kablu, z dłonią na obudowie, z paluchem w gnieździe, z pojedynczym akumulatorem powyżej.... Ah?

• 0

Nie będę Cię mówił że powyżej 12 15 czy 20 ah. Bo nie wiem .jeśli masz dostęp do jakiegoś aku większego niż 9ah ale nie krowę 100 to sprawdź. Ja bym obstawial za filtrem bądź takowym kondensatorkiem http://allegro.pl/kondensator-elektrolityczny-1000uf-25v-dc-philips-i5812463948.html?no-rwd=1

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5702652586&reco_id=c7fea34c-fc38-11e5-ab21-02348af7a70c&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9

Edytowane przez siarq

• 0

Na razie póki co podpiecie ładowarki załatwia sprawę,dotyk działa super,jest czuły nic mu nie brakuje.Dzisiaj podpiełem dodatkowo filtr ferromagnetyczny(taki magnesik) na kablu zasilającym i nie przyniosło to efektu,jutro jeszcze próba z kondesatorkiem a jeśli to nie pomoze to pewnie nowy soft może coś wprowadzi.Tak czy siak tragedii niema bo wystarczy albo większe aku albo ładowarka a nad woda jak podepnie się czujnik to spokojnie na 2x 7ah echo smiga .

• 0

No i to mnie właśnie zastanawia najbardziej  , czy tj wina softu ? Jak na moje rozumowanie ,to jeśli soft by sprawe rypal, to jakim cudem problem zalatwia przetwornik . Aku większe  reka czy ładowarka. ? Zrób rafal test z tym kondensatorkiem jeszcze. Albo 3zl pójdzie psu na budę albo wkoncu zadziała 

Probowaliscie parowac echo z tabletem ?

Edytowane przez siarq

• 0

sorki  tyle pytań ale mam możliwość ściągnięcia z za wielkiej wody echo i zastanawiam się nad kilkoma opcjami na pewno lowrance 7'' tylko czy Ti lub HDS, czy przyoszczędzić kasę na odblokowanie i wziąć Chrip lub Hook jakie są wasze opije na ten temat? 

• 0

Panowie Mistrzowie , pytanie za 100pkt. Jak wlaczyc w echu licznik/dystans przebytej trasy? W nakladce go dodalem , widze go normalnie na ekranie , jednak caly czas trip=0. Przekopalem wszystkie opcje -mapy , gps i za nic w swiecie nie moge tego uruchomic

Edytowane przez siarq

• 0

Nie wiem. Dziś dotarlem do momentu ze jak jak podczas pływania się wejdzie w kalkulator podróży i da sie zakładkę dziś to pokazuje dystans Vmax i inne. Natomiast w nakładach można ustawić trip i tam ciągle pokazuje 0. I jak chcem zobaczyć ile przeplynelem to musze wchodzić w kalkulator podrozy

• 0

Koledzy,czy ktoś może dostał przy zakupie elitki TI z dystrybucji Parkera polską instrukcje obsługi typowo do niej?Ja dostałem od elitki 7 hdi.Zastanawiam się czy Parker wogole takowe posiada bo kolega dostal np.od HDS-a 2, co jeszcze może w jakimś stopniu coś tam odwzorowuje z elitki TI ale elita HDI zupełnie nie ma ni wspólnego z softem TI.Normalnie żenada.