Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 A czy czasem nie trzeba skalibrować panelu dotykowego. Czy może była kalibracja przy pierwszym podłączeniu i mimo to dalej szwankuje?Ekran kalibrowałem na samym początku i g.... daje.Dotykowi brakuje ewidentnie masy. Kiedy działa dotyk bez przetwornika:na kolanach, z dłonią na kablu, z dłonią na obudowie, z paluchem w gnieździe, z pojedynczym akumulatorem powyżej.... Ah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie będę Cię mówił że powyżej 12 15 czy 20 ah. Bo nie wiem .jeśli masz dostęp do jakiegoś aku większego niż 9ah ale nie krowę 100 to sprawdź. Ja bym obstawial za filtrem bądź takowym kondensatorkiem http://allegro.pl/kondensator-elektrolityczny-1000uf-25v-dc-philips-i5812463948.html?no-rwd=1 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5702652586&reco_id=c7fea34c-fc38-11e5-ab21-02348af7a70c&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9 Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Na razie póki co podpiecie ładowarki załatwia sprawę,dotyk działa super,jest czuły nic mu nie brakuje.Dzisiaj podpiełem dodatkowo filtr ferromagnetyczny(taki magnesik) na kablu zasilającym i nie przyniosło to efektu,jutro jeszcze próba z kondesatorkiem a jeśli to nie pomoze to pewnie nowy soft może coś wprowadzi.Tak czy siak tragedii niema bo wystarczy albo większe aku albo ładowarka a nad woda jak podepnie się czujnik to spokojnie na 2x 7ah echo smiga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) No i to mnie właśnie zastanawia najbardziej , czy tj wina softu ? Jak na moje rozumowanie ,to jeśli soft by sprawe rypal, to jakim cudem problem zalatwia przetwornik . Aku większe reka czy ładowarka. ? Zrób rafal test z tym kondensatorkiem jeszcze. Albo 3zl pójdzie psu na budę albo wkoncu zadziała Probowaliscie parowac echo z tabletem ? Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 ja probowalem przez Ipada i wszystko smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 dzisiaj rozmawialem ze znajomymi mowil ze HDS Gen2 byly i sa takie same problemy z ekranem dotykowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 No i rozwiałeś wątpliwości. Nie ma co się łudzić, że problem zostanie rozwiązany wraz z kolejnym patchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Tak też mi się wydaje , że to jest raczej kwestia sprzętu a nie softu. Wszystko się za pewne niebawem wyjaśni jak dadzą aktualizacje , , zobaczymy co wniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toomi1-83 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 a czy urządzono o którym mowa w temacie po przywiezieniu z za wielkiej wody będzie działało poprawnie na gps? testował już ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Lowrance ma GPS fencing ale ja nie testowałem, bo mam z polskiej dystrybucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toomi1-83 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 a co powiecie na nową 7 hook? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 To odpowiednik Elite 7 HDI / Chirp. Nijak się ma do 7 TI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toomi1-83 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 sorki tyle pytań ale mam możliwość ściągnięcia z za wielkiej wody echo i zastanawiam się nad kilkoma opcjami na pewno lowrance 7'' tylko czy Ti lub HDS, czy przyoszczędzić kasę na odblokowanie i wziąć Chrip lub Hook jakie są wasze opije na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Jak masz możliwość to bierz hds gen 3 sprzęt bez lipy. TI ok , taka "budzetowa" wersja hds , hook to elite w nowej nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toomi1-83 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ma może ktoś instrukcję w PL do Elite 7 oraz mapy na J. Wigry? lub okoliczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Persi Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 J. Wigry chyba robi Maximapa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Panowie Mistrzowie , pytanie za 100pkt. Jak wlaczyc w echu licznik/dystans przebytej trasy? W nakladce go dodalem , widze go normalnie na ekranie , jednak caly czas trip=0. Przekopalem wszystkie opcje -mapy , gps i za nic w swiecie nie moge tego uruchomic Edytowane 6 Maja 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Nie trzeba przypadkiem podpiąć dodatkowego LOG-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Nie wiem. Dziś dotarlem do momentu ze jak jak podczas pływania się wejdzie w kalkulator podróży i da sie zakładkę dziś to pokazuje dystans Vmax i inne. Natomiast w nakładach można ustawić trip i tam ciągle pokazuje 0. I jak chcem zobaczyć ile przeplynelem to musze wchodzić w kalkulator podrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Persi Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 jakie jest dokładne oznaczenie przetwornika 83/200 które można podpiąć do Elitki 7 ti. To byłoby rozwiązanie dodatkowe tzw. mobilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 wsbl chyba czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Persi Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Jak tylko 83/200, to raczej HST-WSBL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Koledzy,czy ktoś może dostał przy zakupie elitki TI z dystrybucji Parkera polską instrukcje obsługi typowo do niej?Ja dostałem od elitki 7 hdi.Zastanawiam się czy Parker wogole takowe posiada bo kolega dostal np.od HDS-a 2, co jeszcze może w jakimś stopniu coś tam odwzorowuje z elitki TI ale elita HDI zupełnie nie ma ni wspólnego z softem TI.Normalnie żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 synek007 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Ja mam.130 stron.Przetłumaczona chyba translatorem.Przeczytałem w 30 sekund.Nic tam nie ma.Szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi