Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Nie wazne co tam jest , chyba w prawie jest zapis, ze wszelkiej masci przedmioty sprzedawane na terytorium kraju musza miec instrukcje w rodzimy jezyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oktawiusz Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Miałem kiedyś instrukcję po polsku do starego modelu echosondy lowerance MI52 z GPS.Choć było to jakieś nieudolne ksero ,w którym część stron się powtarzało to była to instrukcja z prawdziwego zdarzenia.Wszystko było opisane, wyjaśnione itd.Instrukcja do elit 7 TI to jakaś porażka..Niczego nie wyjaśnia,bardzo niewiele opisuje.Jeżeli jakieś informacje są to szczątkowe.To jak streszczenie streszczenia.Przy zakupie sprzętu za taką kasę można oczekiwać znacznie więcej.Chyba pozostaje metoda prób i błędów aby w pełni wykorzystać możliwości sprzętu.To jednak wymaga czasu ,a tego nie każdy ma w nadmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Instrukcja chodz jej nie widziałem to w 90% procentach pokrywać się będzie z hds . Soft wizualnie jest prawie identyczny. Także śmiało mogli dokładać od hds.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 ja mam do 7Ti i do HDSa. faktycznie bardzo podobne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 synek007 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Panowie której częstotliwości używacie do bocznego na wodach do max 20 m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Zazwyczaj 455 . Na 800 masz lepsza jakość mniejszy zasięg. Zależy ile chcesz "czesac" i jakie warunki panuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Lowrance wyjaśnia sprawę niedziałającego dotyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Ciekawy jestem jak używać Ti w warunkach zimowych jak wszytko jest w jednym pokrowcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 No zdechLem z tego filmu....japier... 5k zł i palec na aku . Wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Wszystko było opisane, wyjaśnione itd.Instrukcja do elit 7 TI to jakaś porażka..Niczego nie wyjaśnia,bardzo niewiele opisuje.To teraz norma. Instrukcja sprowadza się do informacji - żeby zmienić ustawienie zmień kliknij bla bla bla. Brakuje kontekstu co dany parametr zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Brakuje kontekstu co dany parametr zmienia. Tym zdaniem Pawle trafiłeś w sedno sprawy. Ja, czytający wszelkie instrukcje twierdze, że klikać to se można bez wycinki drzew (kilku kartek czytaj instrukcji). Z mojego punktu widzenia również chciałbym wiedzieć, co daje zmiana danego parametru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dareksum Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) A o jakie parametry wam chodzi dla mnie jest tam wszystko jasne i przejrzyste.Mam tylko wrażenie jze jest to instrukcja napisana dla osób co już umieją obsługiwać sonar.Trzeba jeszcze rozrózniac instrukcje od ekranu i instrukcje od czujnika bo to 2 rożne sprawy do totalscan niema instrukcji po polskużeby nie było ze lowrance taki be to to jeżeli ktoś kupił w eu urządzenie może otrzymać mape C-Map za darmoszke poczytajcie tutajhttp://www.gofreemarine.com/freechart Edytowane 30 Maja 2016 przez Dareksum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Tu nie chodzi o to, ze lowrance jest be. Bo robią naprawdę fajny sprzęt i niema problemu z zrobieniem bardzo fajnych map. Seria elite hdi i hirp bez zazutu . Hds 3 te bez lipy. Ale z TI poszli po bandzie z tym ekranem. Instrukcja tez nie wypal . Odnoszę wrażenie ze pościg za konkurencja Sprawił zbyt szybkie wzucenie urzadzenia na rynek . Bez konkretnych testów. I teraz się tłumacza... a konkurencja się śmieje i ma latwiej L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A o jakie parametry wam chodzi dla mnie jest tam wszystko jasne i przejrzyste.Mam tylko wrażenie jze jest to instrukcja napisana dla osób co już umieją obsługiwać sonar.Trzeba jeszcze rozrózniac instrukcje od ekranu i instrukcje od czujnika bo to 2 rożne sprawy do totalscan niema instrukcji po polskużeby nie było ze lowrance taki be to to jeżeli ktoś kupił w eu urządzenie może otrzymać mape C-Map za darmoszke poczytajcie tutajhttp://www.gofreemarine.com/freecharta ktoś się orientuje co na tych mapach jest? tzn szukam czegoś na Polskę lub Szwecję tyle, że samo pokrycie pokazywane na stronie niewiele daje, bo nie widać jakie dokładnie jeziora czy inne wody są w zakresienp EN-Y590lub EN-802EN-Y299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dareksum Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Moim zdaniem i paru kolegów po kiju lowrance w kwestii sonarów w tej chwili nie ma konkurencji.Na początku roku zastanawiałem sie nad zmiana HDS7 gen1 na garmina gpsmap ale po zabawie z tą maszynka stwierdziłem ze w porównaniu z hds to tylko zabawka.Elitka Ti naprawde to dobra sonda jest to hds okrojony z paru funkcji z których i tak nie korzystałem np.radarCo do ekranu to powiem wam taką ciekawostke wczoraj wracałem z weekendu i na parkingu spotkałem znajomego któremu pokazałem elitke i mówie mu o felerze z ekranem ze na "sucho nie działa ekran ".Jakie było moje zdziwienie jak mój koles bez bolu ja obsługiwał bez cudowania z dotykaniem masy albo czujnika.Moze tu po prostu chodzić o przewodzenie skóry.Ja mam trochę spracowane ręce a mój koles to gryzipiórekjak dla mnie to szczegół na wodzie nie ma bólu z obsługa ekranu.Polecam ten filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Bawilem sie Ti i Hdsem Gen3 i tez uwazam ze TI jest super za ta kase i polecam ja wszystkim znajomym,problem z ekranem dotykowym byl juz w HDSach Gen2 a instrukcja w jez.angielskim jest bez problemow . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuczek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Dołączę się do pytania odnośnie map. Która najlepiej wybrać chodzi mi o Polskę i Szwecję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 ja wybrałem jednak EN-Y299, zobaczymy gdy przyjdzie, póki co napisali, ze na voucher czeka się do dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oktawiusz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dareksum napisał A o jakie parametry wam chodzi dla mnie jest tam wszystko jasne i przejrzyste.Mam tylko wrażenie jze jest to instrukcja napisana dla osób co już umieją obsługiwać sonar.Dla tych co używali podobnych modeli wcześniej i umieją się tym posługiwać instrukcja może jest zbędna.Nowym użytkownikom powinna wiele wyjaśniać.Użytkownik posługując się instrukcją powinienem bez problemu poruszać się po dość obszernym menu i poznawać różne funkcje.Jest ich sporo.Powinien dowiedzieć się jakich funkcji i kiedy używać wykorzystując w pełni możliwości urządzenia.Takich informacji po prostu tam brak.Druga sprawa to fakt że nie ma ogólnodostępnych instrukcji w wersji elektronicznej.Może inne modele są lepiej opisane i można byłoby czegoś się dowiedzieć.Płacąc taką kasę chyba można oczekiwać porządnej instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 (edytowane) to ściągnijcie sobie instrukcję do helixa dla porównania pewnie o taką chodzi i tego brakuje w 7Ti Edytowane 1 Czerwca 2016 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Na instrukcje do jakiegoś tam modelu hm tez ktoś miał zatrzezenia. Także nie tylko lowrance leci - branżowa przypadłość na Polske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 tu nie chodzi o to kto leci i jak w kulki, tylko o pokazanie jak wygląda pełna instrukcja a nie jakieś szczątkowe info dla tych co już wszystko wiedzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Ogólnie dość często się spotyka takie sytuacje przy różnej maści urządzeniach. Niczym kraj 3 swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dareksum Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Prawda jest taka ze i tak 95 procent wędkarzy nie wie co sonar pokazuje ,i choćby ta instrukcja miała 1000 stron i tak był by płacz.Tak się zastanawiam ze moja instrukcja do samochodu ma tyle stron co instrukcja do 7Ti.Mam tez instrukcje po angielsku do HDS 9 gen2 i jest ona prawie taka sama jak do TiNie liczcie na to ze na ustawieniach auto coś oprócz głębkosci zobaczycie na ekranie.Co do instrukcji od hummina to dla mnie jest ona taka sama moze bardziej dla małpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Persi Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 czy w przetworniku total scan jest wbudowany czujnik temp. wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi