Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Krzysiek za wykonanie testu masz u mnie browar a nawet flaszke koniec z paczkami . Także jakiś postęp jest. Niech jeszcze zrobią coś w kierunku niższych modeli hook i aleluja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Z tym strachem to oczywiście żartowałem. Już aktualizowałem smartphony, telewizory, ściągałem simlocki, i jeszcze niczego nie uwaliłem. A więc niech nikt się nie zraża. Podstawa to pełna bateria, a jeszcze lepiej pełna i podłączenie pod zasilacz i cierpliwość. Userom z ADHD i nerwowymi rękoma odradzam samodzielnie aktualizować. Wszelkie ingerencje podczas aktualizacja mogą uwalić sprzęt. Wówczas w najlepszym wypadku wizyta w serwisie. W najgorszym podstawka pod kwiatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 WitamMam pytanie odnośnie zasilania, a mianowicie mamTohatsu 20 HP z ładowaniem aku i teraz- czy mozna podpiąć Ti do tego samego akumulatora czy lepiej żeby miała osobne zasilanie?Jeśli osobne, to myslałem o 2x7ah, ale teraz to już zgłupiałem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Potwierdzam i ja , soft dla hds gen 3 sie zaktualizowal jezyk pl pozostal ! tylko poprzez aktualizcje z echa , jesli zaciagnie sie soft ze strony i wgra to jezyk zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) https://www.facebook.com/Lowrance-Polska-597830380361213/?fref=nf Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dareksum Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 nie wiem czy to wina aktualizacji wcześniej tego nie zauważyłem ale rysuje czasami takie dziwne klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Wydaje mi się ze to nie aktualizacja a jakieś zakłócenia. Pływasz na elektryku? U mnie np zauważyłem ze silnik sieje jakieś zakłócenia i w momencie zwiększania prędkości widać to na echu . Jeśli soft to w krotce się okaże i wszyscy zaczną sapac. W tygodniu będę na wodzie to zobaczę czy u mnie też coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 WitamMam pytanie odnośnie zasilania, a mianowicie mamTohatsu 20 HP z ładowaniem aku i teraz- czy mozna podpiąć Ti do tego samego akumulatora czy lepiej żeby miała osobne zasilanie?Jeśli osobne, to myslałem o 2x7ah, ale teraz to już zgłupiałem Dzięki[/quote Ogólnie zaleca się osobny aku do echa. W tedy masz stabilne źródło zasilania. Jeśli jest echo + kilka gadżetów , to któreś może powodować zaklocenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziś byłem na rybach (tzn. tylko popływać) i nie zauważyłem minusów po aktualizacji. U mnie również występują zakłócenia przy większych prędkościach na elektryku i spalinie. Jednak takich kwadratów nie mam. Może dlatego, że echo działa na swoim zasilaniu. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 WitamMam pytanie odnośnie zasilania, a mianowicie mamTohatsu 20 HP z ładowaniem aku i teraz- czy mozna podpiąć Ti do tego samego akumulatora czy lepiej żeby miała osobne zasilanie?Jeśli osobne, to myslałem o 2x7ah, ale teraz to już zgłupiałem DziękiNa pewno zdrowszym rozwiązaniem będzie podpiecie osobnego zasilania.Kolega ma Honde 20 i podpiętego do tego samego aku HDSa 7 gen 3.Podczas odpalania silnika,niejednokrotnie wywalalo komunikat o spadku napięcia.Ja osobiście używam zestaw 2x 7 ah i spokojnie wystarcza.Mozna również kupic 2x 9 ah jeżeli miałyby wejść do cowera to tez spokojnie się mieszczą.Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) 2x9 Ah wystarczy Ci na 2-3 wypady bez dotykania regulacji jasności.Mam tak i polecam. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez ptychoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 DziękiChyba zaopatrzę się w 20 AH tak na zaś Macie jakieś problemy w sklepie GoFree ? Kiedy próbuję pobrać mapę, wyskakuje błąd.Zauważyłem, że u mnie w sklepie brakuje napisu po środku, że gotowy do pobrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 A cóż kupujesz w tym sklepie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Nic nie kupujęMapy pobieram za darmo :-)Tylko jakiś problem się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 raz miałem sytuację, ze nie chciało echo pobierać map przez wifi, zwykle pobieram w domu na kartę, ale ze 2 czy 3 razy próbowałem tego na wodzie wprost na urządzeniu i raz nie zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ralfik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 WitamMam pytanko do znawców LowranceCzym różni się Elite-7 Ti od Elite-5 Ti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toomi1-83 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 WitamMam pytanko do znawców LowranceCzym różni się Elite-7 Ti od Elite-5 Ti?tym co sedan od combi czyli wielkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ralfik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Tak wiem wielkość ma znaczenie Ale czy to na pewno ten sam silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 5tkai 7ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ralfik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dzięki kolego. Tylko co to jest NMEA 2000-data input /output ? Czy to jest to wyjście do sterowania silnikiem smartsteer? To jedyna różnica między 7 a 5 (pomijając oczywiście rozmiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 system przesylu danych standard na jednostkach plywajacych - wpisz w wikipedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Odnośnie sklepu, to jest zawieszony.Mam problem,nie wiem czy cos źle zrobiłem czy jak, ale po pobraniu map Elitka widzi je na karcie, ale nie wyświetla w gps.Macie jakieś pomysły?Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Koledzy jestem posiadaczem Elit 7 przymierzam się do zakupu TI ale jak na razie jestem przerażony problemami jakie macie z tą echosondą. Czy warto kupić TI czy szukać coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 warto kupić 7Ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Jedyny niuans jest z tym ze w domu jak sie chcesz bawic, to trzeba ladowarke wpiac , po zatym sprzet pierwsza liga. Teraz juz z softem tez nie ma lipy samo sie zaktualizuje . takze Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi