Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 To teraz tylko dobry sklep poszukać i nad wodę szukać ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 CześćJeżeli ktoś ciekawy, to uchwyt wyglada jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Potwierdzam i ja , soft dla hds gen 3 sie zaktualizowal jezyk pl pozostal ! tylko poprzez aktualizcje z echa , jesli zaciagnie sie soft ze strony i wgra to jezyk zniknie @siarq jeśli ktos miał juz w echu( Elite5,7Ti i HDS gen3 )polski to POLSKI JĘZYK pozostanie niezależnie od tego czy zrobimy aktualizację za pomoca echa i WiFi czy też poprzez kartę pamięci pobierając soft ze strony producenta :-) Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) CześćJeżeli ktoś ciekawy, to uchwyt wyglada jak poniżej. cześć, Czy mógłbym prosić o zmierzenie tego uchwytu od minnkoty? Interesuje mnie oczywiście rozstaw pomiędzy talerzykami śrub a przeciwległą stroną. Czyli jak gruba może być pawęż/burta żeby uchwyt na nią wszedł. Czy można ten uchwyt mocować przekręcony o 90 stopni czyli na burcie a przetwornik równolegle do burty? Jest to do dostania w PL? Ew jaki koszt za granicą ? Edyta: cenę już znalazłem w poprzednim Twoim poście. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Tu @siarq jeśli ktos miał juz w echu( Elite5,7Ti i HDS gen3 )polski to POLSKI JĘZYK pozostanie niezależnie od tego czy zrobimy aktualizację za pomoca echa i WiFi czy też poprzez kartę pamięci pobierając soft ze strony producenta :-)Tu się mylisz kolego. Miałem hdi . Soft zaciągnięty z oficjalnej strony i klopsik z j.pl. standardowa paczka językowa . Sam lowrance oficjalnie pisze ze paczki językowe u dystrybutora regionu. U nas Parker . I oni wladają paczka jezykowa. Mało tego . Jak chciałem zaktualizować soft w hds do 3.0 który był dostępny bez problemu na lowrance.com to wasz mistrz serwisowy obwiescil mi ze , owszem nowy soft jest ale paczki jeszcze nie mają. I jeśli chcem pl to musze czekać. I wysyłałem do was echo do aktualizacji po miesiącu jak żeście paczkę dostali. Wasz przedstawiciel do momentu aż nie obwiesciLem na facebook ze aktualizacja poprzez echo języka nie wywala tez tkwił w przekonaniu ze on zniknie. A odkrył to kolega @ptychoo. Może ty o tym wiedziałeś ale wasz serwis i przedstawiciel nie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Też jestem chętny. Jest na ebayu ale transport cholernie drogi. Trzeba coś pokombinować. Może zakup grupowy przez firmę z USA?Ja jestem chętny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jakie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Tu Tu się mylisz kolego. Miałem hdi . Soft zaciągnięty z oficjalnej strony i klopsik z j.pl. standardowa paczka językowa . Sam lowrance oficjalnie pisze ze paczki językowe u dystrybutora regionu. U nas Parker . I oni wladają paczka jezykowa. Mało tego . Jak chciałem zaktualizować soft w hds do 3.0 który był dostępny bez problemu na lowrance.com to wasz mistrz serwisowy obwiescil mi ze , owszem nowy soft jest ale paczki jeszcze nie mają. I jeśli chcem pl to musze czekać. I wysyłałem do was echo do aktualizacji po miesiącu jak żeście paczkę dostali. Wasz przedstawiciel do momentu aż nie obwiesciLem na facebook ze aktualizacja poprzez echo języka nie wywala tez tkwił w przekonaniu ze on zniknie. A odkrył to kolega @ptychoo. Może ty o tym wiedziałeś ale wasz serwis i przedstawiciel nie. Pozdrawiam@siarkRaczej nie ja tu sie mylę ;-)Napisałem wyraźnie ze dotyczy to E5,7Ti i HDS gen3 a nie starych modeli.Jak masz polski to bedziesz miał polski niezależnie w jaki sposób przeprowadzisz aktualizację czy poprzez wi-fi czy kartą ze strony.Jak nie miałeś polskiego-to Ci się on nie pojawi.W przypadku starszych modeli i Hook niestety jest po staremu- samodzielna aktualizacja ze strony producenta spowoduje utratę polskiego.Najważniejsze ze jest już jakiś postęp i większe ułatwienia dla użytkownika . Co do tego ze musiałeś kiedyś czekać aż pojawi sie nowych soft z polskim menu - cóż nie mamy na to wpływu ze producent nie zawsze wypuszcza w tym samym momencie nowej wersji oprogramowania ze wszystkimi językami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ok , dobrze ze modele wyzsze wkoncu sie aktualizuja bez paczek wysylek i tego typu historii. Moge tylko sie domyslac , jednak wydaje mi sie ze do softu 3.0 tez moglem w domu zaktualizowac bez wysylania , co najwyzej mial bym pare zakladek po angielsku. Chociaz i tak kilka jest , jednak nie jest to problemem jakims mega... Uwazam ze , tego typu informacje o aktualizacjach ,powinny byc oficjalnie umieszczana na stornach lowrance , czy facebook. , a nie metodami dedukcji przez uzytkownikow sprzetu...Tu nie chodzi o to aby psioczyc na Parkera czy lowrance. jak dla mnie lowrance jest liderem w tej branzy. NIe potrafie zrozumiec calej akcji z paczkami jezykowymi i ich polityki... sadzicie ze przy uwolnieniu paczki jezykowej nagle zaczna naplywac kontenery sprzetu z USA , czy ze ludzie beda z europy sicagac masowa bo taniej? Jesli sprzet kosztuje u nas 10k zl a w europie 9k zl ,to jest jakis szal ? a w razie draki, paczki, wysylki , bariery jezykowe . Mi osobiscie by sie nie chcialo i wolal bym w razie draki sapac w ojczystym jezyku do przedstawiciela na Polske niz gdzies tam komus w europie..... geofacing ok , ale w standardowej paczce , badz jakiejs innej dostepnej , powinen byc PL. skoro sa chyba wszytskie jezyki krajow osciennych i nie tylko... I to nie tylko ja tak uwazam , ale naprawde duza rzesza ludzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 cześć, Czy mógłbym prosić o zmierzenie tego uchwytu od minnkoty? Interesuje mnie oczywiście rozstaw pomiędzy talerzykami śrub a przeciwległą stroną. Czyli jak gruba może być pawęż/burta żeby uchwyt na nią wszedł. Czy można ten uchwyt mocować przekręcony o 90 stopni czyli na burcie a przetwornik równolegle do burty? Jest to do dostania w PL? Ew jaki koszt za granicą ? Edyta: cenę już znalazłem w poprzednim Twoim poście. Cześć8,2 cm ale jest to kompletne max(tzw. na styk Możesz obracać rurą o 360 stopni, więc da się ustawić w każdym kierunku.Odgina się również do góry, jak silnik.Naprawdę fajnie pomyślane i solidnie zrobione , ale wyjdzie po kilku wyjazdach Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Ok , dobrze ze modele wyzsze wkoncu sie aktualizuja bez paczek wysylek i tego typu historii. Moge tylko sie domyslac , jednak wydaje mi sie ze do softu 3.0 tez moglem w domu zaktualizowac bez wysylania , co najwyzej mial bym pare zakladek po angielsku. Chociaz i tak kilka jest , jednak nie jest to problemem jakims mega... Uwazam ze , tego typu informacje o aktualizacjach ,powinny byc oficjalnie umieszczana na stornach lowrance , czy facebook. , a nie metodami dedukcji przez uzytkownikow sprzetu...Tu nie chodzi o to aby psioczyc na Parkera czy lowrance. jak dla mnie lowrance jest liderem w tej branzy. NIe potrafie zrozumiec calej akcji z paczkami jezykowymi i ich polityki... sadzicie ze przy uwolnieniu paczki jezykowej nagle zaczna naplywac kontenery sprzetu z USA , czy ze ludzie beda z europy sicagac masowa bo taniej? Jesli sprzet kosztuje u nas 10k zl a w europie 9k zl ,to jest jakis szal ? a w razie draki, paczki, wysylki , bariery jezykowe . Mi osobiscie by sie nie chcialo i wolal bym w razie draki sapac w ojczystym jezyku do przedstawiciela na Polske niz gdzies tam komus w europie..... geofacing ok , ale w standardowej paczce , badz jakiejs innej dostepnej , powinen byc PL. skoro sa chyba wszytskie jezyki krajow osciennych i nie tylko... I to nie tylko ja tak uwazam , ale naprawde duza rzesza ludzi. pozdrawiam @siarkdopiero od obecnej wersji możliwa jest samodzielna aktualizacja, bez utraty jezyka. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez bierjoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 No i super . Kończmy ten wywód . Jest bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 W czym jest problem że echo nie widzi map w pliku sio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 rozwin swoja mysl , sio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Mapy zrobione programem DrDepth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 to cos zle tworzysz , muisz stworzyc pod lowrance AT5 , badz uborzsza wersje lcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Przełożyłem kartę z mapami z Elit 7HDI tam wszystko działało a w TI widzi tylko waiponty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Nie wiem jak się robi doktorkiem dla HDI, ale ReefMasterem również robimy inaczej dla HDI i Ti, czy HDS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Sprawdź w echu w opcjach mapy czy masz włączone mapy typu lowrance. Możesz mieć ustawione navico i q tedy nie pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Czy próbował ktoś przekładać maximapę z Elite 7 HDi do TI? działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuczek Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć który uchwyt ram mounts będzie pasował to tego Lowranca. Chodzi mi o przymocowanie do boku łódki (burty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Na stałe? Ten 1 calowy co ma Psulek na giełdzie powinien wystarczyć. Możesz zważyć ekran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć który uchwyt ram mounts będzie pasował to tego Lowranca. Chodzi mi o przymocowanie do boku łódki (burty) RAM RAM-101-LO11 RAM Mount Lowrance https://www.google.pl/search?q=RAM+RAM-101-LO11+RAM+Mount+Lowrance&client=firefox-b&biw=1920&bih=947&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjF5_rvgt_OAhWGZpoKHRWTC90Q_AUIBygA&dpr=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ten jest dedykowany. Ale lepiej kupić coś uniwersalnego co po zmianie echa też posłuży. Moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Cały ram mount jest uniwersalny wyzucasz kulkę z mocowaniem echa . Wkładasz kule inna i bawisz się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi