Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuczek Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Dzięki za szybkie odpowiedzi. A gdzie najlepiej kupić ten uchwyt? Jest może jakiś sklep w Wawie który posiada takie uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Dzięki za szybkie odpowiedzi. A gdzie najlepiej kupić ten uchwyt? Jest może jakiś sklep w Wawie który posiada takie uchwyty?Koło Warszawy ten uniwersalny: http://jerkbait.pl/topic/77636-s-garmin-striker-7sv-7dv-4dv-osłony-na-ekran-do-strikerów-7-uchwyty-ram-mount-w-dobrych-cenach/ W Warszawie może w Canoe na Myśliborskiej. Mógłby ktoś zważyć ekran 7Ti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuczek Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ja niestety nie mam wagi żeby go zważyć. A mógłbyś podać jakiś link do tego uniwersalnego uchwytu? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Masz wszytko wyżej w linku jak na talerzu. U Psulka. To ten słabszy z główką 1 cal. Podstawa pod urządzenie - głowica obrotowa: RAM-B-111BU (pasuje praktycznie do wszystkich urządzeń 7")Ramię 3,69" (9,4cm) - RAM-B-201UGłowica obrotowa okrągła - RAM-B-202U Zadzwoń do Canoe i powiedz że chcesz taki uchwyt jak godski. Znają mnie tam Główka 1,5 cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 a tu jeszcze filmik nagrany przez kolege odnosnie ekranu w TIhttps://www.youtube.com/watch?v=oHupxzXr2rM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Koło Warszawy ten uniwersalny: http://jerkbait.pl/topic/77636-s-garmin-striker-7sv-7dv-4dv-osłony-na-ekran-do-strikerów-7-uchwyty-ram-mount-w-dobrych-cenach/ W Warszawie może w Canoe na Myśliborskiej. Mógłby ktoś zważyć ekran 7Ti?Andrzej,zważyć czyli -zmierzyć?czy naprawdę potrzebna ci waga urządzenia.Jeżeli waga, to czy wystarczy ci pomiar z elektronicznej wagi wędkarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) .... nie wazy wiecej niz 2 kg a ram mount 1cal to na 100% utrzyma, jak nie elektronicznej to laboratoryjnej ? dajcie spokoj Panowie Edytowane 1 Września 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Andrzej,zważyć czyli -zmierzyć?czy naprawdę potrzebna ci waga urządzenia.Jeżeli waga, to czy wystarczy ci pomiar z elektronicznej wagi wędkarskiej? .... nie wazy wiecej niz 2 kg a ram mount 1cal to na 100% utrzyma, jak nie elektronicznej to laboratoryjnej ? dajcie spokoj PanowieSkoro waży niecałe 2 kg to powinno wytrzymać. Ja dla bezpieczeństwa wziąłem 1,5 cala do Garmina 92SV który waży niecałe 2 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 ram moun jesli chodzi o uchwyty rzadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Elitka zważona- bez podstawki(sam ekran)z oslona 1105gr.Bez oslony 0,985gr.No teraz Andrzeju to już masz po "aptekarsku"zwazone.Pozdro,Rafal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Elitka zważona- bez podstawki(sam ekran)z oslona 1105gr.Bez oslony 0,985gr.No teraz Andrzeju to już masz po "aptekarsku"zwazone.Pozdro,RafalDzięki. Czyli bankowo 1 cal starczy. A może jeszcze mniejszy i tańszy. Ale to nawiasem mówiąc dziwne. Wydaje mi się że mniejszy HDS-5 ważył więcej. Nie mam już bo inaczej bym zważył. Edytowane 2 Września 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 a tu jeszcze filmik nagrany przez kolege odnosnie ekranu w TIhttps://www.youtube.com/watch?v=oHupxzXr2rMTrzeba jeszcze tylko dodac do tematu że w walizce mam podłączone zasilanie echa dwoma aku 7Ah które "dopaliłem"tylko akumulatorem 100Ah, bo jeszcze ktoś pomyśli sobie jak to echo dalej działało po odłączeniu tego dużego aku.Podsumowując duża pojemność akumulatora jest również rozwiązaniem problemu z dotykiem.Także jak ktoś zastosuje większy akumulator to problemu niema,więc trzeba obalić mit że elitki mają coś nie tak z wyświetlaczami.Przy małych akumulatorach wystarczy wziąć echo na kolana dotykając nogami ziemi i tez śmiga,lub po prostu podpiąć ładowarke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Dzięki. Czyli bankowo 1 cal starczy. A może jeszcze mniejszy i tańszy. Ale to nawiasem mówiąc dziwne. Wydaje mi się że mniejszy HDS-5 ważył więcej. Nie mam już bo inaczej bym zważył.Mierzyłem elektroniczną wagą wędkarską z dokładnością do 3 zer po przecinku,także granica błędu na pewno jest niewielka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Trzeba jeszcze tylko dodac do tematu że w walizce mam podłączone zasilanie echa dwoma aku 7Ah które "dopaliłem"tylko akumulatorem 100Ah, bo jeszcze ktoś pomyśli sobie jak to echo dalej działało po odłączeniu tego dużego aku.Podsumowując duża pojemność akumulatora jest również rozwiązaniem problemu z dotykiem.Także jak ktoś zastosuje większy akumulator to problemu niema,więc trzeba obalić mit że elitki mają coś nie tak z wyświetlaczami.Przy małych akumulatorach wystarczy wziąć echo na kolana dotykając nogami ziemi i tez śmiga,lub po prostu podpiąć ładowarke.Tylko że w sprzęcie za kilka tysięcy złotych takie coś nie powinno mieć miejsca. Dla mnie to dyskwalifikuje to echo. Zużycie prądu to również słaba strona.Ciekawe czy w bliźniaczym Simradzie ten problem również występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Jak jesteś na wodzie i wszystko jest podpięte to nawet na 7ah będzie śmigało.Co do zużycia pradu nie mam zastrzeżeń.Wczoraj pływałem ok 8g w trolingu i 2 x 7ah wystarczło bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Garmin 91Sv na akumulatorze 18 Ah chodził prawie 3 dni trola czyli prawie 30 km. I jeszcze zapas został na 1-2 dni bo pod obciązeniem 11,7 V było.A ekran dużo większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Ale ten garmin chyba nie ma dotyku ? dwa lowrance ma apetyt, po trzecia im większy aku tym mniej dostaje popalić tu są małe prądy i małe pojemności, jednak zasada taka sama jak przy silnikach na których się turlamy Edytowane 2 Września 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Garmin 91Sv na akumulatorze 18 Ah chodził prawie 3 dni trola czyli prawie 30 km. I jeszcze zapas został na 1-2 dni bo pod obciązeniem 11,7 V było.A ekran dużo większy.Pochrzaniłem. Około 70-80 km na wodzie. Ale ten garmin chyba nie ma dotyku ? dwa lowrance ma apetyt, po trzecia im większy aku tym mniej dostaje popalić tu są małe prądy i małe pojemności, jednak zasada taka sama jak przy silnikach na których się turlamyNie ma. 14 a 18 Ah to nieduża róznica. Weź też pod uwagę powierzchnię ekranu. 7 a 9 cali to przepaść. To jak telewizor 52 cale kontra 40 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) @GODSKI masz rację. Garmin ma mniejszy.apetyt na prad bez dyskusji. Ale 14 ah i 18ah to duża różnica. Może być i z 5h pływania. Tj 30% więcej . Zapnij do silnika 140ah i180ah . Będzie roznica.Są iine ekrany i zapotrzebowania na moc. Tak samo jak ekrany LCD a plazmy . Te drugie wymagają więcej Edytowane 3 Września 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 dla wielu prądożerność echa to może być żaden problem jeśli np mają silnik z ładowaniem a funkcje Elite 7Ti biją na głowę Garmina 71SV. Trzeba mieć tylko silnik który podłączysz do echosondy i masz większość funkcji jak w HDSie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Nie wszyscy pływają od świtu do zmierzchu przez kilka dni pod rząd, ja np. rzadko kiedy jestem na rybach dłużej niż 4 godziny, więc zużycie prądu jest mało ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Wsumie to tylko brak portu enthernet różni od hds i ekran muli touch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Wsumie to tylko brak portu enthernet różni od hds i ekran muli touch A mocniejsze bebechy i dodatkowe funkcje czasem nie występują w HDS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Z racji przykrego doświadczenia kolegi po kiju (podczas ślizgu przetwornik poszedł kilka metrów w górę po czym zniknął w czeluściach jeziora) podaje linki do sklepów internetowych, gdzie taki przetwornik możemy kupić. Dla przypomnienia, cena katalogowa Lowrance Polska to 1820 brutto.https://www.amazon.com/Lowrance-Totalscan-Transducer-200-STRUCTURESCAN/dp/B01BLLBIDYihttps://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/lowrance-totalscan/135930410/p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi