Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzięki za szybkie odpowiedzi. A gdzie najlepiej kupić ten uchwyt? Jest może jakiś sklep w Wawie który posiada takie uchwyty?

Koło Warszawy ten uniwersalny:

http://jerkbait.pl/topic/77636-s-garmin-striker-7sv-7dv-4dv-osłony-na-ekran-do-strikerów-7-uchwyty-ram-mount-w-dobrych-cenach/

W Warszawie może w Canoe na Myśliborskiej.

Mógłby ktoś zważyć ekran 7Ti?

• 0

Masz wszytko wyżej w linku jak na talerzu.  U Psulka. To ten słabszy z główką 1 cal.

Podstawa pod urządzenie - głowica obrotowa: RAM-B-111BU (pasuje praktycznie do wszystkich urządzeń 7")

Ramię 3,69" (9,4cm) - RAM-B-201U

Głowica obrotowa okrągła - RAM-B-202U

Zadzwoń do Canoe i powiedz że chcesz taki uchwyt jak godski. Znają mnie tam  :D  Główka 1,5 cala.

• 0

Koło Warszawy ten uniwersalny:

http://jerkbait.pl/topic/77636-s-garmin-striker-7sv-7dv-4dv-osłony-na-ekran-do-strikerów-7-uchwyty-ram-mount-w-dobrych-cenach/

W Warszawie może w Canoe na Myśliborskiej.

Mógłby ktoś zważyć ekran 7Ti?

Andrzej,zważyć czyli -zmierzyć?czy naprawdę potrzebna ci waga urządzenia.Jeżeli waga, to czy wystarczy ci pomiar z elektronicznej wagi wędkarskiej?

• 0

Andrzej,zważyć czyli -zmierzyć?czy naprawdę potrzebna ci waga urządzenia.Jeżeli waga, to czy wystarczy ci pomiar z elektronicznej wagi wędkarskiej?

.... nie wazy wiecej niz 2 kg a ram mount 1cal to na 100% utrzyma, jak nie elektronicznej to laboratoryjnej ?  dajcie spokoj Panowie

Skoro waży niecałe 2 kg to powinno wytrzymać. Ja dla bezpieczeństwa wziąłem 1,5 cala do Garmina 92SV który waży niecałe 2 kg.

• 0

Elitka zważona- bez podstawki(sam ekran)z oslona 1105gr.Bez oslony 0,985gr.

No teraz Andrzeju to już masz po "aptekarsku"zwazone.Pozdro,Rafal

Dzięki. Czyli bankowo 1 cal starczy. A może jeszcze mniejszy i tańszy.

Ale to nawiasem mówiąc dziwne. Wydaje mi się że mniejszy HDS-5 ważył więcej. Nie mam już bo inaczej bym zważył.

Edytowane przez godski

• 0

a tu jeszcze filmik nagrany przez kolege odnosnie ekranu w TI

https://www.youtube.com/watch?v=oHupxzXr2rM

Trzeba jeszcze tylko dodac do tematu że w walizce mam podłączone zasilanie echa dwoma aku 7Ah które "dopaliłem"tylko akumulatorem 100Ah, bo jeszcze ktoś pomyśli sobie jak to echo dalej działało po odłączeniu tego dużego aku.Podsumowując duża pojemność akumulatora jest również rozwiązaniem problemu z dotykiem.

Także jak ktoś zastosuje większy akumulator to problemu niema,więc trzeba obalić mit że elitki mają coś nie tak z wyświetlaczami.

Przy małych akumulatorach wystarczy wziąć echo na kolana dotykając nogami ziemi i tez śmiga,lub po prostu podpiąć ładowarke.

• 0

Dzięki. Czyli bankowo 1 cal starczy. A może jeszcze mniejszy i tańszy.

Ale to nawiasem mówiąc dziwne. Wydaje mi się że mniejszy HDS-5 ważył więcej. Nie mam już bo inaczej bym zważył.

Mierzyłem elektroniczną wagą wędkarską z dokładnością do 3 zer po przecinku,także granica błędu na pewno jest niewielka.

• Like 1

• 0

Trzeba jeszcze tylko dodac do tematu że w walizce mam podłączone zasilanie echa dwoma aku 7Ah które "dopaliłem"tylko akumulatorem 100Ah, bo jeszcze ktoś pomyśli sobie jak to echo dalej działało po odłączeniu tego dużego aku.Podsumowując duża pojemność akumulatora jest również rozwiązaniem problemu z dotykiem.

Także jak ktoś zastosuje większy akumulator to problemu niema,więc trzeba obalić mit że elitki mają coś nie tak z wyświetlaczami.

Przy małych akumulatorach wystarczy wziąć echo na kolana dotykając nogami ziemi i tez śmiga,lub po prostu podpiąć ładowarke.

Tylko że w sprzęcie za kilka tysięcy złotych takie coś nie powinno mieć miejsca. Dla mnie to dyskwalifikuje to echo. Zużycie prądu to również słaba strona.

Ciekawe czy w bliźniaczym Simradzie ten problem również występuje.

• 0

Ale ten garmin chyba nie ma dotyku ? dwa lowrance ma apetyt, po trzecia im większy aku tym mniej dostaje popalić tu są małe prądy i małe pojemności, jednak zasada taka sama jak przy silnikach na których się turlamy

Edytowane przez siarq

• 0

Garmin 91Sv na akumulatorze 18 Ah chodził prawie 3 dni trola czyli prawie 30 km. I jeszcze zapas został na 1-2 dni bo pod obciązeniem 11,7 V było.

A ekran dużo większy.

Pochrzaniłem. Około 70-80 km na wodzie.

Ale ten garmin chyba nie ma dotyku ? dwa lowrance ma apetyt, po trzecia im większy aku tym mniej dostaje popalić tu są małe prądy i małe pojemności, jednak zasada taka sama jak przy silnikach na których się turlamy

Nie ma. 14 a 18 Ah to nieduża róznica. Weź też pod uwagę powierzchnię ekranu. 7 a 9 cali to przepaść. To jak telewizor 52 cale kontra 40 cali.

• 0

@GODSKI masz rację.  Garmin ma mniejszy.apetyt na prad bez dyskusji. Ale 14 ah i 18ah to duża różnica.  Może być i z 5h pływania.  Tj 30% więcej . Zapnij do silnika 140ah i180ah . Będzie roznica.

Są iine ekrany i zapotrzebowania na moc. Tak samo jak ekrany LCD a plazmy . Te drugie wymagają więcej 

Edytowane przez siarq

• 0

Z racji przykrego doświadczenia kolegi po kiju (podczas ślizgu przetwornik poszedł kilka metrów w górę po czym zniknął w czeluściach jeziora) podaje linki do sklepów internetowych, gdzie taki przetwornik możemy kupić.

Dla przypomnienia, cena katalogowa Lowrance Polska to 1820 brutto.

https://www.amazon.com/Lowrance-Totalscan-Transducer-200-STRUCTURESCAN/dp/B01BLLBIDY

i

https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/lowrance-totalscan/135930410/p