Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Krzysiek , trzeba byc wywrotowcem , :aby kupowac w cenach katalogowych :) NIe mniej jednak jest jak piszesz... sam jak czesto gesto biore materialy , i ktos mi wyskakuje z cena katalogowa to koncze rozmowe. W mojej branzy gro producentow bierze ceny z kosmosu i daje rownie kosmiczne rabaty rzedu nawet 60%+...

• 0

No, kolo nie miał wyboru i kupił w cenie katalogowej. Linki podałem dla osób, które nie mają sraczki.

Ciekawostka. Przetwornik był zamocowany za pomocą sztycy Jaxona do pawęży.

Chyba czas zamocować w inny sposób, albo zacząć pchać wodę. :(

Edytowane przez ptychoo

• 0

Pojedynczy nit jest na dolnej, oraz na górnej głowicy.

Problem w tym, że cały wyrwało w piz... z pawęży. Przetwornik był niby dołem na linni wody. Ja już u siebie zauważyłem niesamowite przeciążenia przy 43 km/h, a on pływa kilka km szybciej.

Wyprzedzam pytanie. Kolega jest z tych co raczej przekręca gwinty, niż tych co ich nie dokręca.

• Like 1

• 0

Raz tylko ułamałem taki uchwyt. Właśnie przy prędkości około 40-45 km/h. Ale mój uderzył w trupa około 5kg dorsza (Norwegia). Pękł na zębatce. Przetwornik od humminbirda ocalał  :) pomimo tego że chwilę trwało zanim zwolniłem. Skakał po wodzie razem z resztą uchwytu a przewód się nie zerwał na żadnej żyle.

• 0

Proszę.. Co prawda do HDS7, ale prawie to samo.

https://drive.google.com/file/d/0B7irv48iOipBNjk0OUk5Q2QzVG8/view?usp=sharing

Instrukcja stanowi moja kopię zapasową i udostępniam w celach porównawczych. Po 24 godzinach linki wygasną, a pobrana instrukcję należy usunąć.

Najlepszy w przyzwoitych pieniążkach, to ten powyżej. Na elektryku raczej przetwornika nie zgubisz :D

Edytowane przez ptychoo

• 0

Szukam polskiej instrukcji, ktoś poratuje?? Druga sprawa jaki będzie najlepszy uchwyt do przetwornika?? Pływam na kolibri 300d + elektryk haibo. Czy silnik i przetwornik zmieszczą się na pawezy ?? :)

Bez problemu zmiescisz silnik i  przetwornik . Ja mam dwa przetworniki u siebie. Jeśli chodzi o uchwyty. To tych z rurki juz przerbailem 2. Jeden i drugi się rozstał a dwa ze przy skretach się przetwornik obracał. ... mam ten co ma  "straszne"luzy" i jak dla mnie biją te wszystkie rurkowe. Pływam tylko na elektryku

• 0

Dokładnie jak koledzy piszą wyżej . Mi dziś padły na amen 2x7 technocel po półtora roku... ale szajs. Pogadalem przy okazji z chłopakami od alarmów co sprzedają i serwisuja centrale alarmowe . Przewalaja miesięcznie tony aku . Twierdzą jednoznacznie ze tylko firma europower to niezwaodnosc i długi czas eksploatacji. Drogie są . Ale trwałe.  Miałem 4 letnie 65ah. 2 spięte na silniku dawały rade  lepiej niż nie jeden nowy 100ah żel. 

Edytowane przez siarq