Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

no to stałem się i ja, mam nadzieję, szczęśliwym posiadaczem 7 Ti. Dodatkowa informacja, naklejenie folii ochronnej od tabletu, na ekran = dotyk nie działa. 

Co to za technologia?? Na gównianego tableta za 200 zł naklejasz folie i masz multidotyk a w echu za 4000 zero.

Kiedyś kupię echo z dotykiem. 9 cali. Jak rozwiążą problemy z dotykiem, brudzeniem ekranu i prądożernością. Cena 5-6 tysiecy.

• 0

@GODSKI w większości masz racje. Jednak sprzęt ma potencjał i chyba wszystkie ekrany dotykowe się brudzą. Co do pradozernosci jak juz pisałem gdzieś to wypadało by porównywać serię garmina gpsmap . Tam już też jest apetyt . Tak czy siak lekko spie....Lili ten model moim zdaniem

• Like 1

• 0

Spoko nie ma tragedii, dobrze że jest pokrywa na ekran dołączana w standardzie. Miałem dużą ochotę na zakup simarada Go7 XSE ale patrząc pod kątem ewentualnej, przyszłej, sprzedaży nie zdecydowałem się. Firma praktycznie nie znana w Polsce i ciężko byłoby to w przyszłości opchnąć.

• 0

W jaki sposób zapisać na karcie mapy pobrane z Insight Genesis bo robię to tak i echo TI ich nie widzi.

Folder ma nazwę  Stęszewskie BoundAT5s

plik at5

plik permits

plik Vector_Large.at5

plik  Vector_Medium.at5

plik  Vector_Small.at5

Jest tu ktoś co może mi pomoże ogarnąć te mapy.

• 0

Jest tu ktoś co może mi pomoże ogarnąć te mapy.

Pobierz przez wifi. Z poziomu echosondy logujesz się na konto Insight Genesis i pobierasz mapę. Nie interesuje cię układ plików itp, echo samo nagrywa na kartę. Sprawdzone na mapie zegrza z IG - działa. Nie zapomnij do konta IG przypisać swojego urządzenia podając jego numer seryjny i chyba wersji map - dwa numery podaje się przy przypinaniu echa do konta. Pamiętaj że tylko 1 mapa może być na 1 karcie. 

• 0

to jakas fuche zrobili jak tylko 1 mapa na 1 karcie...

https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/26/how-to-save-multiple-insight-genesis-maps-on-the-same-sd-card-new-feature/

multiple maps tylko na HDS gen II i gen III

edyta: w jednym z komentarzy pod artykułem pojawia się info że multiple maps również na elite ti są możliwe, zadam pytanie Lowrance na FB.

Edytowane przez rower26

• 0

Siemanko dla wszystkich

"Pamiętaj że tylko 1 mapa może być na 1 karcie"

Dziwne.

Posiadam lowrance Mark4 i na jednej sd mam 6 różnych map (cała Polska i 5 map zbiorników) gdzie pływam i nie mam problemów z ich wzajemnym nakładaniem.

Mapy sa zapisane jako at i lmc.

Mapy pobierane z IG jak również samodzielnie robione w drDepth

Edytowane przez michcioplodz

• 0

Ale to znaczy że możesz mieć tylko jedną mapę. Aja mam jeszcze folder o nazwie Batymetria Powidz i w nim pliki o nazwie 3DTexture_1.at5

i nie ma problemu z czytaniem mapy a nie chce czytać plików z Insight Genesis. Próbowałem pobrać też bezpośrednio echosondą pasek pobierania dochodzi do połowy i przerywa pobieranie.

W Elit7 też wszystko działało i miałem kilka map.

Edytowane przez Misza

• 0

https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/26/how-to-save-multiple-insight-genesis-maps-on-the-same-sd-card-new-feature/

multiple maps tylko na HDS gen II i gen III

edyta: w jednym z komentarzy pod artykułem pojawia się info że multiple maps również na elite ti są możliwe, zadam pytanie Lowrance na FB.

Lowrance odpisało mi na fejsie:

Dear All, According to the below article the multiple maps can be saved one a single card for the HDS gen2 and gen3 units. Is it also possible to save multiple maps on elite 7Ti units ?

How to use multiple Insight Genesis maps on your sonar/GPS unit

WT. 19:52

Yes, it is possible.

WT. 21:44
thank you, I will try...
Koniec rozmowy na czacie

Edytowane przez rower26

• 0

Ogarnalem, pierw tryb demo off. Pozniej oczywiscie wszystko trzeba bylo ustawiac od poczatku...  :unsure:

Jako ze bylo to moje pierwsze korzystanie z echosondy i to jeszcze takiej z bajerami mam kilka pytan, mianowicie:

1. Na jakiej czestotliwosci macie ustawione swoje echa ja na 83hz widzialem "banany" (plywalem na 3-8m) i wszystko ok,a na 200 oraz chrip tylko dno a reszta szumy...nic nie bylo widac.

2. Gdy plyne obraz jest ok,tzn banany normalnej wielkosci , natomiast jak staje i "dryfuje" to banany sa tak wielkie jak sumy  :D czy jest opcja gdzies to ustawic jak nalezy??

• 0

2. Gdy plyne obraz jest ok,tzn banany normalnej wielkosci , natomiast jak staje i "dryfuje" to banany sa tak wielkie jak sumy  :D czy jest opcja gdzies to ustawic jak nalezy??

To normalne. Rybki są dłużej w zasięgu przetwornika i mała rybka wygląda często jak sum.