Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 wymagały uziemienia aby działać, podłączenie samego echa bez przetwornika powodowało, że ekran dotykowy nie działał, trzeba trzymać kabel, podłączyć duży aku czy tez inne kombinacje aby pobawić się echem w domu, na wodze z racji podłączonego przetwornika problemu nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Dystrybutor z cenami 7 przesadził więc 9 nie będzie konkurencyjna do HB czy garmina a i smród z tymi ekranami w 7 był niemały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Dystrybutor z cenami 7 przesadził więc 9 nie będzie konkurencyjna do HB czy garmina a i smród z tymi ekranami w 7 był niemały .Pisałem w odniesieniu do rynku na Zachodzie, bo u nas to nie wschód, a wolna amerykanka cenowa. Nie rozumiem dlaczego pomimo niższych zarobków ceny na elektronikę wędkarską są u nas sporo wyższe niż w UE. Przecież i tak wszyscy muszą importować ten stuff zza wielkiej wody....Drapieżny kapitalizm, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) monopol dystrybutora, który polonizuje soft i dziei temu jak chce się mieć menu po polsku to nie ma wyjścia, płać i płacz Edytowane 11 Grudnia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 co do HB to sie nie wypowiem, bo nie studiowalem zbytnio tych urzadzen. Co do garmina , to dal popalic konkurencji na rynku. dobre ceny i sprzet ok. NIe dodajac ekranow dotykowych zeszli z ceny , brak milona funkcji radarow itp. umozliwil zapewne wycisniecia wiecej z slabszych podzespolow. Lowrance wsadzil ekrany dotykowe , milion funkcji i sie cena wieksza zrobila. Cos za cos. Najlepsze w tym wszystkim jest to , ze Lowrance uwaza , iz to ma tak dzialac i o co wam chodzi... , a jesli juz macie z tym problem ,to krotki filmik instruktazowy , pokaze jak uzytkowac w domu... Poprostu , w Ameryce echo sie wlacza tylko na lajbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 monopol dystrybutora, który polonizuje soft i dziei temu jak chce się mieć menu po polsku to nie ma wyjścia, płać i płaczNIe dystrybutor nie polonizuje softu , Oni go dostaje od NAVICO , tak twierdza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Jestem ciekaw ile sprzętu trafia do naszych rąk spoza układu dystrybutora. Poza tym u nas jest czarnodupie jeżeli chodzi pomoc dystrybutora w rozwiązaniu problemów. Co do Parkera nie sądzę, by brali udział w tworzeniu polskiej wersji językowej softu. Garmin wyciągnął wnioski z walki o rynek HB vs Lowrance i poszedł w walory użytkowe i decydującą dla wielu cenę. Ból, że nie mają własnego softu do domowej produkcji mapek - ponoć mieli się wyrobić na koniec tego roku. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 dlaczego trzeba wysyłać echo do dystrybutora aby mieć update softu a na stronie Lowrance jest tylko wersja angielska softu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Nie wierzę, że pracą nad paczkami językowymi zajmują się dystrybutorzy. To grzebanie grzebanie w sofcie a to materia delikatna. Sądzę, że to niestety zła praktyka monopolistyczna niepoparta niczym innym niż chęć zysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 paczki językowe to kwestia zamiany kilku plików, zwykle w normalnym sofcie dostaje się plik tekstowy i trzeba zrobić drugi tyle że z polskimi nazwami. Grzebanie się w sofcie aby podmienić język to proszenie się o problem, ale jeśli grzebią to ich sprawa, pewnie dlatego ze trzy razy wydawali nowy soft dla 7Ti a potem znikał ze strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Nie wiem, ale ja będąc producentem trzymałbym rękę na tym procesie , a nie powierzał go zewnętrznym firmom. Wczesniej Cz.Karpiński był dystrybutorem Lowrance'a o ile pamiętam, i język polski zapewne występował. Z drugiej zaś strony są osiągalni magicy spoza głównego nurtu dostawy softu i potrafili sobie poradzić z takimi plikami. Nie chodzi więc o sterowniki do reaktora atomowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Wyższe modele TI &HDS juz się aktualizuja przez.wifi i jest pl. Warunek taki ze przed aktualizacja musi pl posiadać. Ktoś gdzies tu juz prawil na jb ze jest możliwość zakupu w europie z pl.softem pod zamówienie. I nie jest to przeróbka tylko poprostu sprzedawca zamawia echo z paczka Edytowane 11 Grudnia 2016 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Robiłem update softu na Ti7 i język polski został nie było żadnych problemów.Jedyny problem to nie czyta map z Insight Genesis Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Misza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Wyższe modele TI &HDS juz się aktualizuja przez.wifi i jest pl. Warunek taki ze przed aktualizacja musi pl posiadać. Ktoś gdzies tu juz prawil na jb ze jest możliwość zakupu w europie z pl.softem pod zamówienie. I nie jest to przeróbka tylko poprostu sprzedawca zamawia echo z paczkaCzyli soft nie jest tylko dla wtajemniczonych via Parkery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Na to wychodzi. Jest taka a nie inna polityka lowrance/navico .a dystrybutorowi to pasuje . Bądź musi tanyczyc tak jak.mu zagrają. Prawdy nie dojdziemy . Możemy gdybać i opierać się na tym co twierdzi Parker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 a tu porownanie 3 serii lowrance 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Wie ktoś jaka moc przetwornika totalscan ? Szukam tej informacji i albo podają N/A albo jakieś 30000(rms 250w ) .Co najmniej dziwne te oznaczenia , jak coś jest ukrywane to widać coś do ukrycia jest . Elite ti ma 500 w ale co innego moc echosondy a co innego moc przetwornika . Edytowane 15 Stycznia 2017 przez roberto77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Jeśli nie ma tej info w karcie katalogowej to zostaje Ci serwis dystrybutora. Może będą wiedzieć..., nie mniej jednak jeden z kolegów tu na forum porównywał obrazowanie z Total scan z lSS HD i ten drugi wypadł lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sejek Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Witam Dzisiaj byłem na rybach na lodzie ze swoja elite 7ti wsadziłem w dziurę przetwornik total scan i zonk, Sprzęt nowy wziąłem do testów na lodzie. W grudniu sprzedałem elite 7 chirp i nie bylo takich numerów jak z ti. tzn. za chiny nie mogłem jej ustawić nie wiem czy może przetwornik zepsuty czy co ? Obraz z echa był cały kolorowy czerwony itd. raz pokazywało 3m głębokości raz 1,8 nie było widać dna nawet jak głębokośc ustawiałem ręcznie. Czułość i i inne opcje nic nie pomagały. może ktoś spotkał się z takim problemem. Szkoda tylko, że nie zrobiłem zdjęć. Nadmienię, że w ustawieniach przetwornika mam ustawiony total scan. Najlepsze jest to że wiem co robię jeżeli chodzi o ustawienia bo to nie moja pierwsza echosonda po za tym kolega posiada hds8 gen 3 i jezeli chodzi o opcje to niczym się nie różni. A tu taki zonk. Coś jak na tym filmie: nieraz wchodził tylko biały ekran a.le kawałek taki jak by klin. Chyba serwis tylko zostanie. PS. jak zrobić twardy reset bo nie da rady tak jak w hds8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Wpierw zrób twardy reset. W menu sprawdź czy nie masz pdf z instrukcją (w Hds jest).Znasz orientacyjna głębokość gdzie wkładałes przetwornik ? Nie było to przypadkiem na płytkiej wodzie około 1-1,5m ?Zanim wyślesz zrób reset i sprawdź ponownie. Sprawdź tryb dsi i boczny. Ustaw raz jeszcze przetwornik w menu. PozostawiaLes w przeremblu na chwilę?A hds 8 to chyba gen 1. Gen 3 ma 7.9.12" Edytowane 15 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sejek Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Głębokość to około 4m w tym miejscu. Robiłem wszystko tylko nie twardy. Zobaczę jeszcze z tym resetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sejek Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ok pomyłka z tym 8 szybo myślę :-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Resurector Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Po przestudiowaniu całego tematu i licznych rozmowach w lokalnych sklepach wędkarskich zrodziło się kilka pytań na które mogą odpowiedzieć jedynie szczęśliwi posiadacze Elite 7 Ti. Podczas zdobywania informacji doczytałem się echo ma blokadę terytorialną na Europę, czy to prawda i jeśli tak to jak to się objawia ? Czy np w Norwegii da się w pełni korzystać z tego urządzenia ? Po drugie czy echo ma fabrycznie wgrane jakieś mapy ? jest opcja zakupu z C-Map UK czy to znaczy, że do fabrycznych map można dokupić jakieś bardziej szczegółowe na UK czy też nie ma żadnych? No i ostatnie czy ktoś z Was sprowadzał swoją zabawkę z zagranicy ? Jest potężna różnica cenowa o czym pisaliście wyżej a zakładając że blokada GPS to chwyt marketingowy lub zakup np w Niemczech jeśli to jednak prawda utrudni życie tylko i wyłącznie brakiem Polskiego menu ?? na pomoc producenta nie liczę po tym co pisaliście wyżej więc bariera językowa nie będzie problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli jest blokada GPS to nie na kraje a kontynent . Kupione w europie będą u nas działac . Mapa.jest bazowa świata czyli kontynenty kraje bez szczegółów typu drog jezior. Kupione mapy navico czy c map itp. Jeśli echo obsługuje format chodzić muszą można to porównac do nawigacji która kupujesz z jakąś tam mapa. Jeśli chcesz konkretna to należy dokupić bądź stworzyć samemu. Edytowane 24 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Blokada jest na konkretną długość geograficzną. Jak ci się nie pali, to daj znać. Ściągnę ci wersję na europę za rozsądne pieniądze. Blokada działa od 30°W na wschód. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Stycznia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi