Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) moc przetwornika nie jest ukryta,500W RMS http://www.lowrance.com/en-US/Products/Fishfinder-Chartplotter/elite-7-ti-en-us.aspxco CI nie odpowiada w Elite 9Ti i na jaki zamieniłeś i dlaczego? Edytowane 25 Stycznia 2017 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 A to dobrze, czy źle, że przetwornik ma mniejszą moc? Wiem. może głupie pytanie, nie jestem po szkołach elektronicznych. Ja nie łowię na oceanach. Jak potrzeba dużej mocy to zaraz zamawiam u elektronika 4000W "dopał" i będę dawał w wodę jak Ruscy na CB. Tylko co zrobić jak w "telewizorze" zobaczę walleye, a nie nasze rodzime sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) nadal nie rozumiem co jest nie tak z Elite 7/9 Ti? brak w dokumentacji mocy anteny uniemożliwia korzystanie z niej? jakie praktyczne cechy są złe?sam mogę wymienić kilka cech, które mogą być traktowane jako ewidentnie złe, ale są i takie co jedni uznają za złe a inni za dobrewg mnie złe- problemy z uziemieniem gdy echo nie jest podłączone do przetwornika i nie działa touchscreen- wysoki pobór prądu w stosunku do konkurencyjnych odpowiedników np Garmin 71SV cechy które można rozpatrywać dwojako- brak multitouch ale są klawisze "+" "-" i niektórzy tak wolą,a i fakt ekranu dotykowego moze być już plusem- upublicznienie map na Insight Genesis, ale wg mnie plusem jest bardzo dużo darmowych map do ściągnięcia Edytowane 25 Stycznia 2017 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 - upublicznienie map na Insight Genesis, ale wg mnie plusem jest bardzo dużo darmowych map do ściągnięciaTo mnie właśnie najbardziej boli. Mam tajne jeziorka i nie bardzo chciałbym je upubliczniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 czyli uważasz, że Elite 7/9 Ti ma moc nadajnika 500W ale przetwornik obsługuje tylko 100W? nie wiem ile ma, ale działa, pokazuje co ma pokazać, napisz co oprócz teoretycznej wiedzy jest nie tak w tym zestawie? Ewentualnie policz od drugiej strony, masz daną głębokość 305 metrów zasięgu dla częstotliwości 200kHz i oblicz ile trzeba mocy aby sygnał dotarł i wrócił. Mi wystarcza że działa, jak napisał kolega w innym wątku nie trzeba znać zasady działania mikrofalówki aby podgrzać zupę.MI sonda pokazywała poprawnie i nie widziałem różnicy pomiędzy obrazem na 7Ti a Garmin 91SV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 czyli uważasz, że Elite 7/9 Ti ma moc nadajnika 500W ale przetwornik obsługuje tylko 100W? nie wiem ile ma, ale działa, pokazuje co ma pokazać, napisz co oprócz teoretycznej wiedzy jest nie tak w tym zestawie? Ewentualnie policz od drugiej strony, masz daną głębokość 305 metrów zasięgu dla częstotliwości 200kHz i oblicz ile trzeba mocy aby sygnał dotarł i wrócił. Mi wystarcza że działa, jak napisał kolega w innym wątku nie trzeba znać zasady działania mikrofalówki aby podgrzać zupę.MI sonda pokazywała poprawnie i nie widziałem różnicy pomiędzy obrazem na 7Ti a Garmin 91SV Mówisz o sideview czy o wszystkich widokach? Pytam odnośnie tego, że obraz był taki sam jak w 91 SV. A w 91 SV jaki był przetwornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 chyba GT 40, test był krótki i na niezbyt skomplikowanym łowisku, jedyne co mi się rzuciło na oczy to 91sv cali ma większy ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Kolego @Wuran , nie porównujemy TI do serii echo map garmin. Ti ma więcej mozliwosci i ekran dotykowy. Dla wielu osób zbędnych funkcji , ale sa. jak juz porównywać ,to do serii gps map. Tam zapotrzebowanie na prąd tez jest wieksze. TI to taki produkt, ni najwyższa półka ni średnia. Jak zauważyłes słusznie ,bubel z dotykiem w domu, na wodzie ok. Multitouch nie ma ,a napewno miło by go użytkownicy przyjęli. Coś za coś. Producent stwierdził pewnie , że w tych pieniądzach lepiej się nie da . A jak chce się lepiej to półka najwyższa. Każdy sprzęt ma swoje wady /zalety. Moim zdaniem jest ok. Trzeba się targować i można kupić sporo poniżej katalogu.A.odnośnie spraw.technicznych Sam dystrybutor.zachęca cyt:" Na wszelkie Państwa pytania typu:techniczne sprawy, serwis pogwarancyjny, pakiet językowy serdecznie zapraszamy do kontaktu email:parker@parker.com.pl" Edytowane 25 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 A moim skromnym zdaniem seria GPSMap jest bardziej na poziomie serii HDS i to te serie są bardziej porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 dokladnie , gpsmap to u konkurencji hds . badz nss evo2 . garmin dotyku w echo map w/w nie zafundowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 2X9Ah to chyba trochę mało dla 9Ti. Do tego stary cover jest zdecydowanie za mały (pójdzie do ludzi z rzeczonymi akumulatorami i skrzynką na zasilanie). Kombinuję nad 22Ah YUASA. Znalazłem też jakiś wynalazek 28Ah w tym samym rozmiarze. Oczywiście producent to jakieś coś, nie wiem co i dlatego chyba jednak YUASA (może SSB o takich parametrach jeśli cenowo będzie lepiej, a jakość porównywalna?). Co do echa będzie optymalne? REC 22-12 czy YPC 22-12? Gabaryt ten sam, masa zapewne ta sama lub bardzo podobna, cena zbliżona... Czym się do jasnej cholery różnią i który z nich wybrać? A może coś zupełnie innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Irek weź kup aku europower u zapomnisz o problemach . Porządne sprawdzone aku agm stsowane przez duże firmy na centralach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jeden akumulator około 30Ah kosztuje ok.300. zł. 18 Ah np.SSB to koszt ok.150 zł. Też stoję przed dylematem i chyba kupię dwie 18-ki lub 20-ki żeby mieć jeden w zapasie gdyby na cały dzień jeden nie wystarczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Adam, o Europower gdzieś już czytałem. Tak na szybko, żeby nie szukać... Dostanę taki prąd (22Ah) w gabarytach 181x77x166 mm? No dobra, gabaryt i prąd są. Znów dwa typy i znów nie wiem czym się różnią i który wziąć. Kiedyś nie było problemów. Albo nie było nic, albo było tylko szare. Teraz nawymyślali jakichś "różowych", "błękitnych" i innych. Świat się kończy ;-) Edytowane 31 Stycznia 2017 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Coś za coś panowie. Przerobiłem kilka noname kostek 7ah i 9ah i juz ich nie chce więcej. Mam 5 letniego EP 28ah. Wystarcza na 2 wypady po około 14h hds7 na wodzie + dymanie dętki + kotwica elektryczna stawiana przynajmniej po 10 razy na każdym wyjezdzie. Myślę że to naprawdę dobry wynik na 5 latka . Nie mowie ze ssb są złe czy yuasa. Tylko z doświadczenia jakie mam . A gabaryty musisz sprawdzić. Bo nie znam wpisz na ale drogo i wsio jasne Edytowane 31 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jeden akumulator około 30Ah kosztuje ok.300. zł. 18 Ah np.SSB to koszt ok.150 zł. Też stoję przed dylematem i chyba kupię dwie 18-ki lub 20-ki żeby mieć jeden w zapasie gdyby na cały dzień jeden nie wystarczył.Szok. 9 cali Garmina chodzi na 18 Ah trzy dni a tu przy 9Ti trzeba elektrownię podpinać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Może nie trzeba, ja po prostu lubię mieć pewność, że debila na brzegu prądem pogonię. Inne argumenty nie trafiają (a tak poważnie, to zwykle wyjeżdżam na kilka dni bez możliwości ładowania akumulatorów). Aaaa, no i jak Kolega Adam - ponton dymam i takie tam. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Szok. 9 cali Garmina chodzi na 18 Ah trzy dni a tu przy 9Ti trzeba elektrownię podpinać?Godski . Czemu Ty ciągle porównujesz garmin i TI ? Garmin nie ma dotyku ma inną specyfikacje tech . Porowanj sobie serię gpsmap do hds-ów i wyjdzie Ci podobne zużycie. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 nowy soft 2.5 dostepny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Dzięki Adaś. Wieczorem będzie ssanie, cokolwiek ma to znaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Ja mam 18Ah do swojego simrada 9 i spokojnie wystarcza na 2 dni łapania po 9 godzin na lodzie.Myślę że z elitką powinien też tyle dać radę w końcu zimą akumulator ma gorzej. Edytowane 15 Lutego 2017 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) nowy soft 2.5 dostepny Echo jeszcze nie widzi. http://www.lowrance.com/en-GB/Software-Updates/Elite-Ti-Software-Upgrade-v-25/ Edytowane 15 Lutego 2017 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 to swieze moze jeszcze gdzies serwery nie zatrybily. ale ponoc przy aktualizacji z karty ( tak twierdzi przedstawiciel lowrance) tez szlag nie trafi jezyka. Jednak ja bym sie powstrzymal do momentu aktualizacji przez wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 czy ktoś z Was używał funkcji sonar chart live przy użyciu Elite 7Ti lub innego echa Lowrnace takjak tu pokazano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Nie używałem . Ale trza będzie spróbować jak lód zejdzie . Taka alternatywa dla ig i RM. Bez wysyłania GB logów i na miejscu. Może sie fajnie sprawdzać na nowych wodach. Gdzie odrazu jest jakiś pogląd wody. Coś ala.qd z Garmina. Jakość kredkek bambino . Ale lepsze to niż nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi