Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Czyli mapa stworzona w czasie rzeczywistym i zostaje zapamiętana na tablecie lub telefonie. Jeżeli tak to już mi się podoba.Już się nie mogę doczekać żeby sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Niech tylko lód zejdzie , zabawki pakować i poszli na testy ciekawe tylko jak to będzie później wyglądało na tablecie/telefonie. Kiedyś się bawiłem w kml/kmz mapy i wyświetlane na tel note 3. I efekt był mizerny. Mapa ok wyświetlana, ale prędkość działania ,odświeżanie, zoom to było katastrofa. Edytowane 16 Lutego 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ta funkcja jest dostępna w najnowszej wersji. Jest krótki opis w manualu do softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ta funkcja jest dostępna w najnowszej wersji. Jest krótki opis w manualu do softu.Czyli rozumiem że w 9 i 12Ti jest już dostępna, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Czy w nowym sofcie do Ti pojawił się podpunkt z Navionics live bo dla mojego simrada pojawił się nowy podpunkt dotyczący Navionics live i ciekawy jestem czy zainstalowanie spowoduje pojawienie się ikony Nawionics w menu czy tylko spowoduje że apka będzie widziała echo? Jak ktoś jedzie na targi to niech się zapyta u źródła. Edytowane 17 Lutego 2017 przez nurek28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 U jakiego źródła. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Czyli rozumiem że w 9 i 12Ti jest już dostępna, tak?Tak. Soft jest jeden dla całej grupy elite ti . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Czyli źródło wie mniej niż wędkarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 w HDSach ta opcja była jednak wcześniej,węc może coś tam wiedzą, zastanawia mnie tylko "haczyk" czy muszę mieć mape Boating Europe aby uzupełniać czy wystarczy sam soft Boating. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Pobrałem apke i jest cały teren a jezioro jest na niebiesko.Tylko pływać i zapisywać.Mnie interesuje czy jak opłynę całe jezioro i przenosi apka na kartę pamięci i zaaplikuje do echa to czy echo będzie widziało mapę lub czy po ściągnięciu nowego softu pojawi się ikona w menu i ona już pozwoli na zrobienie mapy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ile kosztuje mapa bouting europe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ile kosztuje mapa bouting europe ?https://play.google.com/store/apps/details?id=it.navionics.singleAppEurope&hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Tak. Soft jest jeden dla całej grupy elite ti . Parker twierdzi, że soft nie jest dla całej "rodziny" ten sam.Coś w tym twierdzeniu jest: Informacja ze strony producenta SOFTWARE UPDATESNo software available.Powyżej dla Elite 9Ti a poniżej dla siódemki: SOFTWARE UPDATESElite-Ti Software Upgrade (v 2.5) 12 też nie ma softu w wersji innej od tej, w którą jest wyposażane w fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Masz racje Irku , moj blad. , z rozpedu stwierdzilem ze jest jeden dla wszytskich. tak jak to ma miejsce w hds 3. to 9-12 maja jakies dodatkowe funkcje czego nie ma 5/7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Adam, nie wiem czy są dodatkowe (w stosunku do 7Ti) funkcje.Siódemki po zakupie nawet nie uruchamiałem, poszła do ludzi jako "dziewica.9 też jeszcze nie podłączana, ciągle zastanawiam się nad puszczeniem jej w świat, a jak wiadomo - nówka to nówka.Instrukcja obsługi jest taka sama (dla oprogramowania w wersji 1.0), ale czy to z lenistwa, czy z braku jakichkolwiek różnic? Tego niestety nie wiem.Zresztą, w instrukcji wskazane są różnice dzielące 5 i 7, nie ma mowy o 9 i 12, wynika z tego, że powstała w czasie, gdy 9 jeszcze fizycznie nie istniała.Myślę, że trzeba znaleźć oryginalne instrukcje i sprawdzić czy są dedykowane dla serii Ti, czy może są dwie różne dla tej serii.Sama okładka w oryginale jest inna dla 7 i 9, 12 nie sprawdzałem. Obie instrukcje zawierają 130 stron. Co do treści... trochę to potrwa ale postaram się je przejrzeć. Edytowane 18 Lutego 2017 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 A to nie jest tak, że kiedy była ostatnia aktualizacja 5 i 7, to do do sprzedaży wchodziła dopiero 9 i 12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Nie . 9 w sprzedaży już jest chwile a soft pojawił się kilka dni temu. Tak jak Irek zauważył słusznie . Trzeba przestudiować instrukcje. Najlepiej oryginalna ang. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Softu nikt nie pisze w ciągu tygodnia. Gdyby Irek nie chciał swojej 9 sprzedać, to po wejściu w menu byłoby wszystko jasne. Może już ma wgrany najnowszy sofcik.Wątpię w to, że dla tego samego przetwornika i tej samej serii są różne softy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Widzisz Krzychu, to jest tak: Parker niewiele wie - lub informacji nie udziela, Lowrance potraktował mnie jak powietrze (być może wynika to z faktu, iż nie rejestrowałem jeszcze urządzenia), zaś z posiadanej przeze mnie instrukcji nic nie wynika. Rozdziewiczać szkoda skoro nie mam pewności czy nie pójdzie do ludzi, a ciekawość jest (i to niezaspokojona).Kamień, sznurek, kartka papieru, ołówek i punkty odniesienia na lądzie. To działało bez konsultacji z ekspertami, a dział marketingu był zbędny i nigdy nie było wątpliwości czy soft jest właściwy dla posiadanego przez siebie zestawu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 A jutro się zapytam na targach naczelnych o różnice między ti 7 a 9-12. Może się coś dowiemy. Bo testy nie wcześniej jak w marcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Po rozmowie z Irkiem mogę napisać więcej.A więc 9 kupił w połowie stycznia czekając za nowym softem. Miesiąc później mamy aktualizację 5 i 7. W związku z powyższym, nie widzę sensu umieszczania na stronie info o nowym sofcie dla 9 i 12 jak ta już taki posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Po rozmowie z Irkiem mogę napisać więcej.A więc 9 kupił w połowie stycznia czekając za nowym softem. Miesiąc później mamy aktualizację 5 i 7. W związku z powyższym, nie widzę sensu umieszczania na stronie info o nowym sofcie dla 9 i 12 jak ta już taki posiada.Tego czy posiada nie wiemy. Nie podłączałem wszak urządzenia pod prąd.Snujemy domysły, które nie chciałbym aby wprowadziły kogoś w błąd.Mam nadzieję, że odezwie się w temacie ktoś, kto swoje echo "odpalił", odczytał wersję oprogramowania i może potwierdzić jego możliwości. Tak na marginesie. MBX 790-2 ML. Nie jestem pewien czy podałem Ci kompletną nazwę serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Akumulatory pełne i poooszło.Instalacja z pliku. Język nadal polski, na razie nie zauważyłem zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Coś czytałem że zmiany dotyczą wyłapywania obiektów w powierzchniowej warstwie wody . Mniej szumów lepsze echa. I na płytkiej wodzie.także to dopiero na wodzie się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 I jest tak panowie , 9-12 ma swój soft. Pisany na nowym kodzie . Odpowiada on softowi 2.5 co jest dla 5-7 . Jednak w specyfikacji sprzętu będzie miał inne oznaczenie.Co do hds carbon. Pobawilem się dziś chwile na targach. Pierwsze wrażenia-" jest moc" wyświetlacz bardzo jasno świeci. Kolory ładne. W porównaniu do hds gen3 jest dużo lepiej. Szybko chodzi. Log z ss3d wkoncu chodzi jak powinien. Nic nie przycina. Gładko i równo się obraca obraz. Nie skacze. Dostęp do funkcji/przełączanie między oknami szybsze niż gen3. Także po krótkim teście na sucho i w demo ,na swoich plikach ( nie z logów w granych w sprzet) naprawdę daje rade. Biel wyświetlacza można porównać z reklam z.hajzer o proszku wizir gen3 zwykły , carbon -wizir pewnie jakieś niuanse na wodzie wyjdą , bo muszą. W skrócie . Tego oczekiwałem od tego sprzętu. Chodź dalej nie ma możliwości przeglądania sl3 tak jak sl2 , co jest upierdliwe ,jak się chce w domu pobawić (tylko tryb demo pozostaje-brak możliwości przewijania dla sl3) Może się doczekam ów upgrade na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi