Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nie szukam zatem różnic w instrukcji. najprawdopodobniej będzie ta sama, a wszystkie niejasności właśnie wytłumaczyłeś.

z innej beczki...

Adam, bawiłeś się w echo+tablet. ja wiem, że jakość nie powala, może i szybkość nie jest rewelacyjna, ale...

po pierwsze, jak wygląda podział ekranu/ekranów - czy w obu sparowanych ze sobą urządzeniach muszą być takie same wielkości wybranych obrazów?

(tak sobie wykombinowałem, czyt. czysto teoretycznie, że na super jakości mapy to mi jakość szczególnie nie zależy. tzn jakość mapy wynika sama z siebie, w końcu to ja ją robiłem i wiem jak jest dokładna. bardziej chodzi mi o jakość obrazu. nie musi to być rozkładówka z Playboy'a, wystarczy pierwsza strona Wyborczej).

no i teraz tak: echo - sonar boczny, tablet - mapa. generalnie na tablecie zawsze tylko mapa, na echu duże obrazy echa. dzielone lub nie - w zależności od potrzeb.

druga rzecz, to czy ktoś orientuje się co daje Navionics Eu na Androida? (ten wymieniany w jednym z poprzednich postów)

generalnie jak wygląda śródlądzie w Polandii? cała ta zabawa z mapami "na żywo" może być ciekawa jeśli nie przyjdzie mi na wodzie "trawy" na niebiesko malować. zatem jak to jest - jest woda czy nie ma wody - tzn. są wybrane jakieś śmieszne Mazury i Zalewy Zegrzyńskie, czy może wygląda to bardziej jak OSM (posiadam takiego, na którym zaskoczyła mnie obecność niektórych bajorek)?

• 0

Wszystkie czynności wykonane na echo są przezucenie na tablet i wicewersa . Jedyne co można to sciemnic na tablecie całkowicie echo a obraz na tab będzie jasny , (echo praktycznie czarne) - oszczędza baterie .z tymi mapami i pytaniem nr 2 . To rozmawiałem na targach z przedstawicielami. I z tego co zrozumiałem to trzeba mieć pusta kartę navico -startowa - zero . I wtedy jazda z tymi logami i mapami. Może się mylę , ale tak to zrozumiałem. Trzeba czekać na testy :)

Edytowane przez siarq

• 0

Witam Kolegow.

Zwracam sie z ogromna prosba do kolegow posiadajacych Elite 7 TI czy moze korzystaja z programu Insight genesis i czy mapy sciagniete z tej strony im dzialaja na w/w echu ,bo ja i moj kolega np. mamy z tym problem bo nie wiem dlaczego map nie czyta :/ chyba ze robie cos nie tak ....?

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

• 0

Nie pamiętam dokładnie jak to robiłem ale nie miałem z tym problemu czytając to forum. Wiem że po ściągnięciu oczywiście z pozycji echo to kopiuje z tego co pamiętam 5 plików które się pobraly do oddzielnego folderu utworzonego na karcie pamięci. Dzięki temu możesz mieć dowolną ilość łowisk

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• 0

No i mam tak samo zrobione każde łowisko w oddzielnym folderze i dupa , ale np mapy z reef mastera mi czyta i co ty na to? Może muszę mieć inna kartę czy co bo kolega z naszego forum podsunął mi taka propozycje żeby mieć pusta kartę navionicsa ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Raz chyba też tak miałem ale ekran był zielony. Okazało się że kursor był daleko od łowiska i przyblizalem nie w tym miejscu. Spróbuj oddalić i poszukać niebieskiej plamki i tam przybliżać. Być może również jesteś kursorem daleko od łowiska

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka