Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sorry za powtarzanie wątku ale chcę być pewny przed zakupem co do blokady terytorialnej w elitkach 7ti total scan. Czy elitki sprzedawane w Europie, w przeciwieństwie do US, są BEZ blokady Geofacing?

Skąd najcześciej zamawiacie (UK, Hiszpania, Włochy, Niemcy) i jakie macie doświadczenia z wysyłką i ewentulanymi reklamacjami?

pozdrawiam

• 0

Po przestudiowaniu wpisów na różnych forach na temat elite 7ti total scan pojawiły się wątpliwości co do jej zakupu. Mianowicie, tu proszę o sprostowanie użytkowników 7ti, czy działa wam bluetooth (podobno jest z nim problem) oraz jak wygląda w praktyce jednoczesne użycie CHIRP z Down Image lub Side Image? Podobno trzeba wyłączać DI/SI żeby ożywać CHIRP i vice versa. Czy u innych producentów mamy ten sam problem czy to przypadłość lowrnace wynikająca z z konstrukcji przetwornika w elite 7ti?

Edytowane przez MarCinFin

• 0

Instrukcja istotnie mówi o tym, że nie można jednocześnie używać CHIRP i SI. nie znaczy to jednak, że nie można używać tradycyjnego echa z SI w tym samym czasie. wyłączona jest jedynie funkcja CHIRP (która tak naprawdę i tak nic nie daje).

• Like 1

• 0

Panowie nie mozna miec mercedesa klasy S w cenie klasy B. Chirp w total scan czy hst jest i owszem. Tylko , ze jest on na sztywno ustawiony na dana czestotliwosc. NIe ma mozliwosci jej regulacji i wyciagniecia szczegolow jakie nas satysfakcjonuja. To porpostu belkot marektingowy nas nakreca i robi z glowy male jajo. przez dwa sezony uzytkowania hds ani razu nie wlaczyem bletooth ..., ku czemu ma ono sluzyc, strumieniowaniu obrazu ? chyba tylko temu... gdzie transfer wifi jest duzo lepszy. Jesli chcemy zabaw w chirpy  i miec mozliowsci to na innych przetwornikach i wyzszej polce evo2/3 , hds . ceny przetwornikow typowo chirp  (bez si di) sa rzedu od 1,5k zl w zwyz.  , wiec coz mozna wymagac od sprzetu za 5-6kzl gdzie sam przetwornik w nich si di kosztuje 1,5k ?. Duzo jest tego typu niuansow. Kazdy producent chwali swoje , i kazdy mydli gdzies nam oczy.  Tak czy siak na total scan przy dobrym skalibrowaniu na wodzie ujrzymy wszytsko to co nas interesuje, a jak chcemy wiecej to trzeba dolozyc do interesu

Edytowane przez siarq

• 0

A do czego chcesz używać bluetooth?

Na burcie łodzi będę miał zamontowany tablet i z niego będę korzystał łowiąc verticalem. Główne urządzenie będzie w konsoli sterowniczej łodzi. Taki jest przynajmniej plan.

Edytowane przez MarCinFin

• 0

Panowie nie mozna miec mercedesa klasy S w cenie klasy B. Chirp w total scan czy hst jest i owszem. Tylko , ze jest on na sztywno ustawiony na dana czestotliwosc. NIe ma mozliwosci jej regulacji i wyciagniecia szczegolow jakie nas satysfakcjonuja. To porpostu belkot marektingowy nas nakreca i robi z glowy male jajo. przez dwa sezony uzytkowania hds ani razu nie wlaczyem bletooth ...

Oczywiście zgadam się z Tobą. Porównanie mercedesa klasy S za kasę klasy B jak najbardziej trafne.  Ale płacą za elitke 7ti w moich warunkach 1k euro chciałbym wiedzieć za co płacę, czy jest to solidne urządzenie czy marketingowy bełkot. 

• 0

Witam Szanownych Kolegów.

Zwracam się do Was z zapytaniem.

Planuje zamontować na łódce 2xElite 9Ti,połączyć je siecią NMEA2000.

Zależy mi na jasnym,klarownym obrazie dna i tego co pływa pod nami na dwóch ekranach.Modele Elite 9Ti w lepszej cenie niż HDS 9 Gen3 nam na to pozwalają przynajmniej ja to tak rozumiem ale wole zapytać się Was - fachowców,czy taki zestaw ma racje bytu i co o tym sądzicie.

Czy potrzebuje do tego zestawu jednego przetwornika TotalScan czy jest to nie możliwe że będą czerpać informacje z jednego i potrzebuje do każdego sonaru oddzielny przetwornik?

Zależy mi aby uzyskać obraz na ekranie1- gps + normalny widok sonaru +DSI, a na ekranie2 - obraz sonaru bocznego.

Czy przy takim zestawie na łodzi w przyszłości będzie możliwe podłączenie jeszcze silnika dziobowego kompatybilnego z Elite9Ti?chodzi mi o ilość wyjść NMEA z sonarów,czy połączenie dwóch ekranów nie zamknie drogi do rozbudowy o kolejny sprzęt jaki będzie silnik dziobowy?

Za odpowiedz z góry bardzo dziękuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Takie cuda hds. Nemea masz do silnika i logów live . Enthernet który jest w Hds łączy w siec.

Możesz do drugiej ti nabyć hst 83/200/455 i tam mieć di. Tym się różni ti od hds ze hds rozbudjesz i zrobisz cuda wianki . Ti to ograniczony sprzęt. Z tąd tez ceny

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 0

Witam wszystkich Kolegów,

Planuje zakup echosondy, zastanawiam się nad lowrance elite 7 / 9 ti lub humminbird helix 7 / 9. Jak narazie zbieram informacje na temat  tych dwóch urządzeń. Jednak nie wszystko co by mnie interesowało można znaleźć.

Mam pytanie, mianowicie czy echosondy elite 7 i 9 ti mają opcje tworzenia map w czasie rzeczywistym, jeżeli tak to czy potrzebne są jakieś dodatkowe programy, specjalne karty itd. ( tak jak np. w humminbird).

Proszę o jakąś podpowiedź jak to wygląda z tymi mapami?     

• 0

Pytanie o 7Ti. Czy robiliście w swoich urządzeniach aktualizację do softu 2.5 poprzez wifi? Mam aktualnie soft 2.0 który wgrywałem przez wifi a aktualizacji 2.5 nie chce mi znaleźć. Pokazuje normalnie aktualną datę wyszukiwania ale przy tym informacja o braku dostępnych aktualizacji. Dziwne bo nagranie na kartę SD pliku z aktualizacją też nie pomaga i aktualizacja nie startuje po resecie urządzenia.