Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 poszło. Faktycznie trzeba dopiero "z palca" uruchomić update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Ile w tym prawdy ? Edytowane 27 Marca 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Toje st tożsame z niezapisywaniem ścieżki DI w urządzeniach HB z SI starszych serii( bo G2N to nie wiem), Tam widok DI jest poskładany z obrobionego przez procka widoku SI, na reefmasterze ścieżka DI nie jest widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 A co ciekawe na oficjalnej stronie lowrance.com do tego filmiku jest jakiś artykuł jeszcze i hm oraz raymarine korzysta z patentu navico o di. A ponoć to konkurencja się uczyła od hm jak robić echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Pewnie że tak, jakoś Lowarnce się nie chwali o udostępnianiu innym technologi Side Imagning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Czyli taka połowiczna prawda ? To si jako pierwsi hm wypuściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Nooo, i trójwymiarowymi kilkanaście lat temu się zajmowało. Generalnie każdy coś tam robi ale nie wszyscy zaraz gdaczą jak wysrają jajko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 te gdakanie to marketing , kazdy producent pieje jak moze, aby sciagnac do siebie jak najwiecej $ i wszystko co be pokazac u konkurencji standard dzis. z tym 3d u hm co pokazywales juz kiedys , to ok , Mieli pokazali i na tym kariere skonczyli. nie rozwineli tej technologi dalej. lowrance, garmin czy raimarine poszli w to i ludkom sie to widzi.Tak czy siak wyscig szczurow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Obecnie HB jest z tyłu za konkurencją jeżeli chodzi o 3d, pewnie już niedługo. Tak samo niedługo jak Lowrance i inni podniosą częstotliwości SI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dokładnie głowę daje ze zaraz będzie ss3d gen2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skorupa13 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Korzystał ktoś może z usług tego sklepu ???Znalazłem w nim Elite 7 w zaskakującej cenie https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/lowrance-elite-7-ti-totalscan/135930399/p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 cena dobra , tj pl dystrybucja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Nie, to nie PL dystrybucja. Jak nie potrzebujesz z PL dystrybucji. czyli miary metryczne i nieblokowany GPS, ale bez menu PL, to mogę załatwić w podobnej cenie albo trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 no to jesli nie PL dystrybucja , to zadna atrakcja ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zamierzam kupić echosondę Lowrance Elite-7 Ti. Chciałbym podpytać jak zamocowaliście przetwornik Total Scan. Najbardziej interesuje mnie wersja przenośna (demontowana) ponieważ mam ponton i nie mogę zamontować przetwornika na stałe, bo za każdym razem składam ponton. W pontonie jest tylko 1 miejsce gdzie najłatwiej zamontować przetwornik czyli pawęż. Ale dowiedziałem się że przetwornik Ti musi być zamontowany około 40cm od kolumny silnika spalinowego żeby wskazania przetwornika były prawidłowe. Jak będzie za blisko to kolumna silnika będzie zaburzać wskazania bocznego sonaru. Więc w pontonie robi się problem z zamocowaniem przetwornika na pawęży bo jest zbyt blisko kolumny silnika. Zostaje zamontowanie na balonie (burcie pontonu). Z łódką nie ma problemu żeby zamontować na burcie (bo jest sztywna). Na balonie pontonu gorzej.Czy ktoś z was montował przetwornik Ti na pontonie? Jak macie jakieś fotki lub rady to proszę o wsparcie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 nie mam pontonu ale to mi przychodzi do głowy to kupic dodatkową pawęż do pontonu, taką jak do pontonów bez pawęzy http://allegro.pl/mocowanie-silnika-uchwyt-pawez-do-pontonu-kolibri-i5485108549.html i zamocuj na jednym balonie. do czegoś takiego mocuj sztycę z przetwornikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Jest system borika fasten, zamontujesz gdzie chcesz. W temacie chyba dodatkowe wyposażenie pontonu dodawałem jakieś fotki . Ten system jest the best. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dzięki Marcinie za pomysł. Wygląda to bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Adamie, patrzyłem na ten system borika fasten o którym pisałeś. Niezły patent. Ma on zalety i wady. Wadą może być to, że jak on jest zamontowany to trzeba zrezygnować z jednego wiosła.Nie wiem jak cenowo się przedstawia taki zestaw. Ja myślałem o najbardziej ekonomicznej wersji borika fasten. Potrzebowałbym tylko do zamontowania samego przetwornika, bez różnych dodatków, uchwytów na wędki czy też echosondę. Jaki może być taki koszt? Co byś mi polecił zamówić z doświadczenia?Zastanawiam się też nad zamocowaniem dodatkowej pawęży na burcie o której pisał Marcin. Rozwiązanie również bardzo fajne, tanie, wydaje się że przetwornik powinien się mocno i sztywno trzymać pawęży podczas pływania. No i wiosło spokojnie zmieści się na burcie.Zamierzam pływać z silnikiem spalinowym 9,9KM, jak będzie ze stabilnością przetwornika Total Scan? Czasami są momenty, że się płynie szybciej. Wiadomo że obraz echo będzie zaburzony na monitorze ale chodzi mi czy nie będzie zbyt dużych oporów wody na taki przetwornik. Do tej pory używam echo elite-7 chirp. Tam przetwornik jest mały, więc można było pływać szybciej.Przy Total Scan nie wiem jak może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 opory sa duże, dlatego ja zawsze montowałem przetwornik z tyłu łodzi, na pawęży, gdy montowałem na burcie w czasie pływania na zwykłej sztycy nie wytrzymywało mocowanie, poczytaj np tutaj o różnych sztycach http://jerkbait.pl/topic/27258-problem-z-zamontowaniem-przetwornika/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Z niczego nie trzeba rezygnowac, nie musisz montowac relingu . mozesz na boku balona przykleic samo gniazdo w ktore bedzie wchodzic sztyca z przetwornikiem.Nie wiem jak sie system sprawdzi ze spalina i duza predkoscia, gdyz moje v max tj 8kmh z groszem.... Ja na Twoim miejscu , zanim bym cokoliwiek kupil i zaczal kombinowac, to poprostu wybral bym sie raz na testy , i sprawdzil jak sie sprawy maja przy normalnym zamontowaniu na pawezy. Moj jeden znajomy lata na lajbie z 20km silnikiem , ma zamocowany przetwornik z tylu przy silniku i nie narzeka. Drugi kolega na detce , mial przy malej spalinie , obrocil przetwornik o 180 st i schowal go pod ponton. Problemy z zakloceniami ustaly.Ja plywam na elektryku 2hp , i niestety on sieje jakies zaklocenia stad tez postanowilem przeniesc przetworniki na bok. NIe testowalem jeszcze , bo czekam na sprzet. Jednak przy mocowaniu na boku musisz wzias pod uwage to, ze jest mniejsza stabilnosc przy sfalowanej wodzie ,na boku bardziej buja niz na pawezy. Trzeba najpierw przetestowac , moze sie okaze , ze nic nie musisz robic:) Mozna tez zrobic sztyce mocowana do pawezy ale w ksztalcie litery L, tak aby przetwornik byl pod burta. TYlko jak masz zamiara latac z predkocia z 30km/h to bym stawial na dwa punkty montazu na pawezy , gorny zacisk + jakies usztywnienie jak najnizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 W tym systemie nie ma możliwości żeby do przelotów podnosić przetwornik (przy montażu bocznym, na burcie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Jest , sztyca od przetwornika jest na "zawiasie", można lekko odkręcić unieść jak pasuje i płynąć 100kmh . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz 84 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zamierzam kupić echosondę Lowrance Elite-7 Ti. Chciałbym podpytać jak zamocowaliście przetwornik Total Scan. Najbardziej interesuje mnie wersja przenośna (demontowana) ponieważ mam ponton i nie mogę zamontować przetwornika na stałe, bo za każdym razem składam ponton. W pontonie jest tylko 1 miejsce gdzie najłatwiej zamontować przetwornik czyli pawęż. Ale dowiedziałem się że przetwornik Ti musi być zamontowany około 40cm od kolumny silnika spalinowego żeby wskazania przetwornika były prawidłowe. Jak będzie za blisko to kolumna silnika będzie zaburzać wskazania bocznego sonaru. Więc w pontonie robi się problem z zamocowaniem przetwornika na pawęży bo jest zbyt blisko kolumny silnika. Zostaje zamontowanie na balonie (burcie pontonu). Z łódką nie ma problemu żeby zamontować na burcie (bo jest sztywna). Na balonie pontonu gorzej.Czy ktoś z was montował przetwornik Ti na pontonie? Jak macie jakieś fotki lub rady to proszę o wsparcie w tym temacie.cześćMoj czujnik jest w odległości ok. 30 cm od silnika i nic nie wariuje, tylko że ja mam porządny uchwyt do czujnika, który po zamocowaniu ani drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Najlepiej by było zamontować przetwornik na pawęży pontonu. Bo jak napisał Marcin - na burcie pontonu są duże opory, przetwornik może być mniej stabilny.Masz racje Adam żeby najpierw zrobić testy na pawęży. Jeszcze nie kupiłem echosondy elite-7 Ti. Cały czas się zastanawiam czy kupić czy pozostać przy tej którą mam czylielite-7 chirp. Bo jednak piszecie że są problemy z mocowaniem przetwornika i że raczej trzeba pływać delikatnie. To się mocno zastanawiam. Przy chirp mogę pływać z max prędkością bo przetwornik jest mały i jest okej. Z drugiej strony myślałem nad bocznym sonarem. Nie miałem takiego echa jeszcze. Czy jest konieczne? To jest dobre pytanie. Koledzy pewnie którzy używają i mieli wcześniej tradycyjne echa mogą coś z doświadczenia powiedzieć na ten temat czy jest sens i czy faktycznie boczny sonar wprowadził aż tak wielką różnice na korzyść w stosunku do tradycyjnego echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi