Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Oprócz info z netu które przerobiłem, a dowiaduję się dla kumpla - co bu tu zakupić z bocznym sonarkiem. Jesli budżet nie podoła wtedy bedziemy z tonu spuszczać. Np. Mam realne porównanie 9 Ti i Garmina echomap 92  . Rożnice w tworzeniu map - takie że w Lowrance jest koniecznosć podzielenia sie  mapą a w Garminie nie. Jest za to więcej dostępnych map w Insight dla Lowrance. Humminbird jest dla mnie białą plamą. Lowrance 9Ti total i echomap 92 Garmina to wydatek nominalnie około 6 tys. Liczę na jakieś uwagi sugestie między wierszami :)

• 0

mapy można tworzyć za pomocą programu/programów i nie trzeba ich wówczas udostępniać. te rysowane za pośrednictwem gofree istotnie są współdzielone. można wykupić konto premium i wówczas Twoje dane są Twoje, nie do użytku publicznego.

Edytowane przez StCroix

• 0

mapy można tworzyć za pomocą programu/programów i nie trzeba ich wówczas udostępniać. te rysowane za pośrednictwem gofree istotnie są współdzielone. można wykupić konto premium i wówczas Twoje dane są Twoje, nie do użytku publicznego.

Jeżeli już, to program, Dr Deptch w opcji na dwa kompy nie wychodzi koszmarnie. Konto z utajnionymi danymi jest domyślnie płatne, chociaż na razie jest promocja. Z tego co pamiętam to było $99 na rok, może kolega @bigbait powie, więc program jest mimo wszystko tańszy no i potencjalnie ma więcej funkcji, chociaż kosztem pracy.

Edytowane przez psulek

• 0

Witam , posiadam 9ti i nie potrafię  nałożyć nakładki z prędkością na zwykły sonar , proszę o podpowiedz

Tworzac nakladke jakakolwiek musisz przejść w okno w którym będzie tworzona, np.przy podziale mapa/sonar chcąc uzyskac nakladke na sonarze trzeba kliknąć w ono sonar(podświetli się ramka dookoła)i wtedy wchodzisz w opcje nakładki dodając co chcesz.Tworzac nowe kombinacje okien niestety tez trzeba osobno poustawiać tam nakładki.

• 0

Jeżeli już, to program, Dr Deptch w opcji na dwa kompy nie wychodzi koszmarnie. Konto z utajnionymi danymi jest domyślnie płatne, chociaż na razie jest promocja. Z tego co pamiętam to było $99 na rok, może kolega @bigbait powie, więc program jest mimo wszystko tańszy no i potencjalnie ma więcej funkcji, chociaż kosztem pracy.

programy Pawle.

wciąż można znaleźć działającą wersję Dr.Depth, ponadto można zakupić ReefMaster'a, niemniej jednak do wygenerowania mapy i tak trzeba zainstalować IMC i robić to ręcznie na podstawie danych z Dr.depth lub "automatycznie" łącząc program z ReefMaster'em. w kwestii konta premium (zachowanie danych wyłącznie dla siebie), napisałem że należy je wykupić. opcją jest też Live View o którym wspomniał Adam. niestety tutaj także początkowo należy ponieść koszt związany z zakupem "podstawowej" mapy Navionics'a. w mojej subiektywnej ocenie najlepszym rozwiązaniem jest ReefMaster. (jakość tworzonych map "miażdży" wydumki Navionics'a - czy to te z gofree, czy oryginalne mapy Navionics. MaxiMapa też wypada przy nich blado choć nieco lepiej od wcześniej wspomnianych).

Edytowane przez StCroix

• 0

Możesz też kupić kartę i mieć możliwość tworzenia mapy w czasie rzeczywistymy jak w garminie. Za garminem przemawia niższa cena . Za Lowrance możliwości z mapami. Dotykowy ekran (w domu trza z ładowarki lecieć)

Wybór jak zwykle.zalezy od preferencji 

Tylko, że do 9Ti jeszcze nie ma aktualizacji.

• 0

Jakiej aktualizacji ?  7 i 9 maja różne oznaczenia Softu.  Na dzień dzisiejszy 7 i 9 lecą na tym samym i obsługują tworzenie mapy w trybie rzeczywistymy.  To są słowa przedstawicieli Lowrance 

W Elite 9Ti nie ma jeszcze Sonarchart Live bo chyba o tą funkcjonalność chodziło.

• 0

Tworzac nakladke jakakolwiek musisz przejść w okno w którym będzie tworzona, np.przy podziale mapa/sonar chcąc uzyskac nakladke na sonarze trzeba kliknąć w ono sonar(podświetli się ramka dookoła)i wtedy wchodzisz w opcje nakładki dodając co chcesz.Tworzac nowe kombinacje okien niestety tez trzeba osobno poustawiać tam nakładki.

ok dziękuje , popróbuję może dzisiaj.

• 0

no wlasnie , 7,i 5 maja od lutego i zaraz byla premiera 9 . I tak jak Pisalem 9 ma ten sam soft co 7 , chodz jest on opisany inaczej. Rozmawialem o tym na targach  z przedstawicielami lowrance i "chyba" wiedza co mowia. (badz sie im tylko wydaje , co tez jest prawdopodobne) Do tego musi byc karta navionics ktora obsluguje sonarchart. nie wszytskie karty ta funkcje posiadaja

Edytowane przez siarq

• 0

no wlasnie , 7,i 5 maja od lutego i zaraz byla premiera 9 . I tak jak Pisalem 9 ma ten sam soft co 7 , chodz jest on opisany inaczej. Rozmawialem o tym na targach  z przedstawicielami lowrance i "chyba" wiedza co mowia. (badz sie im tylko wydaje , co tez jest prawdopodobne) Do tego musi byc karta navionics ktora obsluguje sonarchart. nie wszytskie karty ta funkcje posiadaja

wygląda na to, że są bardzo niezdecydowani. Adam, ja kiedy zapytałem czy mam wgrywać do 9'tki aktualizację softu dla 7'mki, usłyszałem "w żadnym wypadku, to zupełnie inne oprogramowanie", Ty usłyszałeś, że to dokładnie to samo. ciekaw jestem czy każdy tam (w Parker Poland) wie coś innego, czy może rozmawialiśmy z tym samym człowiekiem w różnym czasie i w związku z tym był w różnej kondycji psychofizycznej.

• Like 1