Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Wszyscy wiedzą że u chłodnicy wszystko kupisz. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dmx Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Chlodnica to jak to jest ? Ogarniesz moje echo? :-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Chlodnica to jak to jest ? Ogarniesz moje echo? :-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaPriv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Mam pytanie odnośnie echosondy Elite 7 Ti. Jak ustawić odpowiednią datę i godzinę w urządzeniu? Jak zapisuję aktualnie waiponty to pojawia mi się data z lutego 2017r. Jest poślizg około 6 miesięcy w stosunku do bieżącej daty. Przejrzałem wszystkie zakładki i nigdzie nie mogłem znaleźć tego. Jest zakładka gdzie można zmienić tylko godzinę, daty nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tiur Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 A nie ma tak, że datę odczytuje z GPS'a?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Mam pytanie odnośnie echosondy Elite 7 Ti. Jak ustawić odpowiednią datę i godzinę w urządzeniu? Jak zapisuję aktualnie waiponty to pojawia mi się data z lutego 2017r. Jest poślizg około 6 miesięcy w stosunku do bieżącej daty. Przejrzałem wszystkie zakładki i nigdzie nie mogłem znaleźć tego. Jest zakładka gdzie można zmienić tylko godzinę, daty nie można.Jeżeli poprzednio data była odpowiednia - proponuję powrócić do fabrycznych ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bossanova Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Mam pytanie odnośnie geofencing-u. Posiadam 7Ti sprowadzoną z USA. Używam na wodzie, do tej pory wyłącznie opcji Sonar i Structure. Pozostałych nie "tykałem". Nie występują opisywane na forum objawy geofencing-u. Jednostki są takie jak ustawiłem w Settings (metryczne), nie ma żadnych komunikatów o niewłaściwym obszarze, echo się nie blokuje, itp.Pytanie - czy w/w sytuację rozumieć jako brak geofencing-u (cudowny ) czy też Elitka zablokuje się po odpaleniu modułu Chart i próbach z mapami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zadzwoń do Parker Poland i Panowie z serwisu dadzą jedyną rzetelną odpowiedź. geofacing tyczyl sie w starszych modelach hds -ow i zapewne w nowych tez jest. Taka polityke ma Lowrance... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 A nie ma tak, że datę odczytuje z GPS'a??No właśnie jak zaznaczam waiponta czyli z gps to jest przekłamanie daty mniej więcej o 6 miesiecy wstecz do aktualnej daty.To jest nowa echosonda wysłana do mnie przez producenta po reklamacji wcześniejszej która zaczęła mi się blokować i zawieszać.Co zrobić żeby zapisywała właściwą datę jak wbijam waiponta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 I później jak sprawdzam tego waipointa to ma wadliwą datę z lutego 2017r. Trochę to irytujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandał Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Echosonda Elite-7 Ti kupiona w Polsce, z polską wersją językową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bossanova Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 o geoferncingZadzwoń do Parker Poland i Panowie z serwisu dadzą jedyną rzetelną odpowiedź. geofacing tyczyl sie w starszych modelach hds -ow i zapewne w nowych tez jest. Taka polityke ma Lowrance...Nie wierzę w rzetelną odpowiedź serwisu dystrybutora lokalnego w kwestii sprzętu pochodzącego z indywidualnego importu (a zakazany nie jest ). Krótko mówiąc - mój problem może wesprzeć raczej ktoś, kto faktycznie odpalił "amarykańską" 7Ti i dopadł go geofencing ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nie no . Myślę że się wypowiedzią w tej kwestii. Jeśli nie będą współpracować z użytkownikami, to będzie sie im czkawką odbijać import nie jest zakazany ,a możesz stać się potencjalnym klientem na wygranie pl. Softu. Także każdy kij ma dwa końce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bossanova Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nie no . Myślę że się wypowiedzią w tej kwestii. Jeśli nie będą współpracować z użytkownikami, to będzie sie im czkawką odbijać import nie jest zakazany ,a możesz stać się potencjalnym klientem na wygranie pl. Softu. Także każdy kij ma dwa końce. Nie będę dzwonił Nie na moje nerwy ...Ale napiszę - tak będzie pewniej i bardziej wiarygodnie. Oczywiście - podzielę się rezultatami na forum.A być może w międzyczasie ktoś z Forumowiczów coś dorzuci .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Mam problem z mapami IG a właściwie to się już chyba nazywa C-MAP Genesis. Ściągnąłem kilka na kompa, umieściłem w folderach i rozpakowałem. Jest po 5 plików w każdej z map. Po załadowaniu karty do echa (elite 7ti) nie wyskakuje żadne okno pop up ( potrzebne chyba do załadowania mapy). foldery z plikami są widoczne w zakładce pliki natomiast nazwy folderów/map nie pojawiają się na liście żeby można je załadować. Druga opcja, pobieram mapę poprzez echo. Pliki nie zapisują się w folderze, natomiast echo widzi mapę, klikam i ładuje się ....biały ekran na którym jest tylko kursor i +/- oddalenie/przybliżenie. Wcześniej niewiele miałem do czynienia z echosondami. Czy coś może robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 a zblizeles zoomem ? , wlaczyles widok pelny mapy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zbliżałem i oddalałem i to samo. Jak włączyć widok pełny mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 w bocznym pasku ustawien mapy masz jej wszytskie opcje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Ok. Ogarnąłem. Jest pełna mapa i wciąż to samo. Pytanie laika. Może potrzebuję mieć oddzielną mapę PL, żeby wczytać/ znaleźć dany akwen? Jak wgrywacie mapy do echa? Pusta karta sd do kompa- ściągnięte pliki (mapy) rozpakowuję do wcześniej stworzonych folderów na karcie. Foldery opisuję nazwami akwenów. Wrzucam do echa i lipa. W plikach widać a w kolumnie nie .Jest tylko lowerance i navionics do wyboru. Z ciekawostek to obecnie dostajemy ten czarny uchwyt do totalscana,Instrukcja jest dedykowana do elite Ti i jest beznadziejna a za kabelek nadal trzeba trzymać ????.Zauważyłem , że są 2 strony , z których można pobrać social map. Jtr. Wkleję linki. Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Jeden problem z głowy. Tym razem kombinowałem na tarasie bo pomyślałem, że może chodzi o brak sygnału gps.. Kliknąłem na mapy lowrance, kursor był ustawiony na USA, znalazłem Polskę, zbliżyłem a następnie kliknąłem mapę akwenu (ściągniętą z poziomu echa) i jest. Tylko, że echo wrzuciło pliki luzem na kartę.Map w folderach cały czas nie widzi. Chcąc pobrać kolejną mapę poprzez echo wyświetla się komunikat, że mapa jest już na karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Tutaj trochę na ten temat: https://insightgenesis.wordpress.com/2015/06/26/how-to-save-multiple-insight-genesis-maps-on-the-same-sd-card-new-feature/ przyznam że ja mam każdą mapę z IG na oddzielnej karcie i nie próbowałem wrzucać ich do różnych folderów na tej samej karcie. Według powyższego artykułu wszystko powinno działać i działa nawet na hook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Już to czytałem, robię tak i nic to nie daje. Przy włączeniu echa z załadowaną kartą z mapami nie wyskakuje żadne okno. Może to wina mojego softu (2.0). Czy komuś się udało obsługiwanie kilku map na jednej karcie na elite ti? Tutaj gość nie usuwa spakowanego pliku z folderu, ale przecież nie może mieć to znaczenia.https://www.youtube.com/watch?v=aJT49wb17oM Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Mam na karcie mapę Lowrance i kilka "Social Maps" ściągniętych z C-Map Genesis. Każdą mapę mam w ddzielnym katalogu oznaczonym xxxx_at5. Niezależnie, jak nazwiemy katalogi na liście map pojawia się : Lowrance i lista map" social" oznaczonych numerami. Trzeba sprawdzić, która mapa jest oznaczona jakim numerem. Zaczynałem od firmware 2.5. Teraz mam 3.0 i wszystko działa bez zarzutu. Jeżeli chcemy, aby pokazała się lista map, musimy zaakceptować pop-up. W innym przypadku widać na liście tylko Lowrance. Później możemy wybrać i załadować dowolną mapę z listy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ok. Jak sprawdzić, która mapa jest oznaczona jakim nr.? Skąd pobrać aktualizację? Właśnie nie wyyskakuje żaden pop up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Po pierwszym otwarciu już wiemy. Aktualna wersja 3.0 dostępna na http://www.lowrance....e-Upgrade-v-30/ Uwaga! Język angielski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Czy któryś z kolegów dysponuje zdjęciami tyłu (z rozkładem wtyczek ) echosondy Lowrance Elite 7/5 Ti ?
Jest mnóstwo zdjęć w sieci ale przodu ...
Top użytkownicy dla tego pytania
381
179
151
93
Popularne dni
22 Wrz
24
23 Sie
24
25 Cze
22
9 Lis
21
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 381 odpowiedzi
Koza11 179 odpowiedzi
Sailfish 151 odpowiedzi
ptychoo 93 odpowiedzi
Popularne dni
22 Wrz 2020
24 odpowiedzi
23 Sie 2018
24 odpowiedzi
25 Cze 2019
22 odpowiedzi
9 Lis 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
jarbol
Tak jak obiecałem wrzucam link z instrukcją do Elite Ti2. Może to zachęci innych do dzielenia się materiałami, wiedzą i doświadczeniami (nie mam tu na myśli powielania licencjonowanych materiałów). Zd
Koza11
Dla tych, którzy myślą o zakupie Ti2, subiektywnie - trochę tekstu ode mnie. https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/12/ti2-pierwszoliniowy-zonierz-navico.html
ptychoo
Akumulatory pełne i poooooszło. Ver 3.0, echosonda po zalogowaniu się w sieci zapytała o pobranie aktualizacji. Oczywiście akceptujemy, potwierdzamy restart i czekamy na zakończenie upgrade. Nadal p
Opublikowane grafiki
2406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi